Maseczki klasyczne

Holika Holika Honey Sleeping Pack 'Blueberry' Całonocna miodowa maseczka do twarzy

holika holika Honey Sleeping Pack Maseczka przeciwzapalna Blueberry na noc 90ml

• 7 lipca 2023 o 14:44
    Jakoś mnie nie zachwyciła - brak nawilżenia - zbędny produkt
    Produkt to całonocna maseczka. Maseczka znajduję się w szklanym, solidnym słoiczku o kształcie pszczelego ula, opakowanie zdecydowanie przyciąga wzrok. Ma konsystencję gęstego, lekko pomarańczowego transparentnego żelu. Regularnie używam maski całonocne. Ta jakoś mnie nie zachwyciła. Nałożona maska potrafiła spłynąć ze skóry, zwłaszcza jeśli skóra była lekko mokra lub był nie niej jakiś inny produkt. W ogóle się nie wchłaniała i w większości zostawała na poduszce. Nawilżenie mam wrażenie, że było bardziej spowodowane tym, że tworzyła ona przez noc barierę, przez którą nic nie mogło uciec. Trochę jak silikonowa baza pod makijaż. Rano po zmyciu, żadnego spektakularnego efektu nawilżenia. Ma bardzo ładny zapach, owocowy tak jakby można było ją zjeść. Może dla bardziej wrażliwych być zbyt duszący na noc, ale dla mnie duży plus. Ogólnie żadnego efektu pielęgnacyjnego, zbędny produkt.
    Zalety:
    • świetna konsystencja
    Wady:
    • brak efektów
    • nie nawilża
    • nie wchłania się
    • spływa z twarzy
    • nie współpracuje z innymi kosmetykami
    • klei się do poduszki
    Drogeria Super-Pharm
  • 26 maja 2022 o 14:25
    Takie to dobre
    Maska na noc... Zdecydowanie fajnie jej się używa na noc. Bardzo lubię nakładać tego typu produkty w większej ilości na twarz. Wówczas mam wrażenie większego zaopiekowania się mój skóra twarzy. Produkt ten jest w fajnym sloiczku, który posłuży na cokolwiek po zużyciu maski. Zapach jest dla mnie oryginalny, delikatny z nuta miodu ale czegoś jeszcze czego nazwać nie wiem jak. Może domieszka ziół. Niepozorny sloiczek a jest on nie do zużycia! Używam tej maski chyba od roku a na prawdę ubyło jej niezbyt dużo. Zatem wydajność jest totalna! Działa tak samo dobrze jak na początku, nawilża, koi skórę i się nią opiekuje przez noc. Konsystencja jest rzadka, świetna jako baza pod masaż twarzy. Może bez efektu Wow bo wtedy bym oznaczyła jako hit ale daje takie 4.5
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 29 września 2021 o 23:12
    Miłe zaskoczenie.
    Ja: Mam cerę suchą i odwodnioną. Naczyniową, wrażliwą i skłonną do podrażnień. Oczekiwania: Dobre nawilżenie skóry, brak uczuleń i podrażnień. Wysoka wydajność. Opakowanie: Szklany słoik, zakręcany plastikową nakrętką. Ma przypominać miód, sam w sobie jest bardzo ciężki. Jednym się podoba, inni uważają ten słoiczek za okropny. Dla mnie jest dość neutralny. U góry naklejka mówiąca o wersji kosmetyku i nadrukowanej dacie przydatności. Od dołu wypisany skład, bardzo małymi literami i trudny do odczytania. Pojemność jest bardzo duża, bo aż 90 ml (standardowo kremy mają od 20 do 50 ml). Opakowanie jest bardzo solidne, ale nieporęczne w podróży przez swoją wagę. Wrażenia: Maseczka całonocna, to nic innego jak kosmetyk do nałożenia na noc na twarz. Po pierwszym użyciu moja skóra uznała, że należy wchłonąć całość w tempie ekspresowym. Ale od początku. Maseczka marki Holika Holika tym razem w wersji jagodowej. Ma za zadanie wzmocnić nawilżenie twarzy, zmiękczyć i wygładzić skórę. Wyciąg z jagód ma działać odmładzająco. Producent mówi, że o kosmetyk dedykowany skórze mieszanej, tłustej i trądzikowej. Ja mam skórę odwodnioną i nie zauważyłam by maska mi zaszkodziła. Wręcz przeciwnie. Po użyciu skóra jest miękka, sprężysta, nawilżona dogłębnie. Zapach jest miodowy, nie czuć w nim borówki. Konsystencja jest dość lejąca, ale wystarczy odrobinę wprawy. Maska nie jest na tyle lejąca żeby spływać z twarzy. Wiadomo, że wydajność jest uzależniona od użytkowania. Mnie wystarcza niewielka ilość by pokryć całą twarz i szyję z dekoltem. Maski używam drugi miesiąc i w pudełku nie ubywa jej w zastraszającym tempie, więc uznaję, że to kosmetyk szalenie wydajny. Używam 2-3 razy w tygodniu, żeby skóra nie przyzwyczaiła się za bardzo do maski. Osobiście jestem bardzo zadowolona z zakupu, choć na minus dostępność – niby jest w sieciowych drogeriach (widziałam maskę w SuperPharm i Kontigo) ale stanowczo lepsze ceny ma w Internecie. Jak kiedyś uda mi się wykończyć swoje opakowanie to z pewnością wrócę po kolejne, bo naprawdę warto.
    krokuch
    9 sierpnia 2021 o 21:04
    smakowita
    Bardzo ciekawie pachnie. Ma przyjemną konsystencję - jak gęsty kisiel. Fajnie rozprowadza się na skórze. Wchłania się całkowicie, pozostawiając skórę gładką, miękką i mocno nawilżoną. Rano twarz wygląda promiennie, a skóra jest przyjemna w dotyku. Maska jest idealna, by następnego dnia wyglądać perfekcyjnie - nawet bez makijażu.
  • 20 lipca 2021 o 16:32
    oblepienie bez nawilżenia
    Kolejny kit z dziedziny masek całonocnych. Przejdę do rzeczy - ten produkt wcale nie nawilża. Zawiera trochę gliceryny, ale widać formuła jest na tyle niedopracowana, że to nawilżenie nie jest głębokie ani tym bardziej trwałe. Rano skóra *wygląda* na nawilżoną, ale po umyciu twarzy emulsją/żelem ten efekt od razu znika. Maseczka po prostu obkleja skórę, dając to uczucie gładkości i mokrego glow, jednak nie ma żadnych właściwości pielęgnacyjnych. Dobry produkt nawilżający sprawia, że skóra wygląda bardziej promiennie, jest bardziej odporna na warunki zewnętrzne, jest sprężysta. I efekt taki trwa dłużej niż do zmycia produktu (!!!). Tutaj jest na tyle słaba formuła, że efekt jest tylko tymczasowy. W dodatku regularne używanie tej maseczki sprawiło, że moja skóra zrobiła się bardziej reaktywna i szybciej się odwadniała. Do tego wszystkiego dochodzi jeszcze ekstremalnie niski komfort użytkowania - produkt się strasznie klei, jak syrop. Jeszcze czasem mogę to wybaczyć kosmetykom naturalnym gdzie wiadomo, że są ograniczone możliwości tworzenia formuł, ale tu mamy produkt naładowany syntetykami a konsystencja jak w domowej maseczce z miodu. Testowałam maseczkę w różnych konfiguracjach (solo, pod krem, na krem etc) przez parę miesięcy. Ostatecznie zużyłam tylko połowę słoika i resztę wyrzuciłam.
    Zalety:
    Wady:
    • zero nawilżenia
    • klejąca się konsystencja
    • tandetne opakowanie