Wody toaletowe damskie

SERGIO TACCHINI O-Zone Woman EDT

Sergio Tacchini OZONE woman Woda toaletowa 30ml spray

• 5 września 2015 o 10:34
    Serdżio leci w kulki
    Lubię zielone perfumy w całej ich rozmaitości. Od zielonego jabłka, przez wiosenną trawę do kwaśnych limonek. O-Zone wpisuje się w ten rodzaj zapachów. W zamkniętej w szklanej kuli kompozycji doskonale wyczuwa się cytrynę i zielona herbatę oraz echa gorzkawej bergamotki. Nie ma tu mowy o żadnej słodyczy. Coś jednak nie gra, coś zaburza tę ozonowa rześkość i ją tłumi. Tym czymś jest drażniąca, syntetyczna nuta. Taki rozgrzany plastik, zapach kubka po jogurcie (takie mam natrętne skojarzenie i nie mogę się go wyzbyć). Być może to taki plastikowy grapefruit? Kto wie... Chyba tylko producent. PLUS: Fantastyczna, futurystyczna butelka w kształcie elipsy:) Szkoda tylko, że jej zawartość odbiega od oczekiwań i finalnie jest przeciętno-męcząca. Trwałość: typowa dla lekkich kompozycji, czyli średnia O-Zone to zapach trudno dostępny, unikatowy, być może nawet poszukiwany. Mimo to nie jest porywający. Używam tego produktu od: męczę od dwóch lat Ilość zużytych opakowań: jedno pełnowymiarowe
    Katefit
    23 października 2013 o 18:00
    tani odświeżacz
    Boże koszmar, dobrze ze miałam tylko próbkę. Na pierwszy rzut cytryna i herbata...... Walą tak po nosie ze tragedia, nic poza tym, nie ma żadnych kwiatów w tle. Jak tani odświeżacz toaletowy. Strzeżcie się ludzie.
  • 28 czerwca 2012 o 20:56
    pojawia się i znika
    Lubię świeżaki i nic na to nie poradzę. Choć wiele osób zarzuca im banalność i wtórność, do mnie pasują idealnie. Zapewne w swoich poszukiwaniach zapachu idealnego musiałam trafić na O-Zone. Udało mi się znaleźć w przystępnej cenie 50 ml i od jakichś dwóch miesięcy towarzyszą mi codziennie. O-Zone jest zapachem jednolitym - od momentu zaaplikowania aż do samego końca nie zmienia się. Jest po prostu niezwykle świeży, optymistyczny, lekki. Kolorystycznie kojarzy mi się żółto-zielono - zółty pewnie z powodu cytrynowych nutek. Myślę, że polubią go wielbicielki Green Tea Elizabeth Arden, bo obydwa zapachy na skórze układają się podobnie. Niestety, czynnikiem, który obniża ocenę, jest trwałość, a raczej jej brak. Zapach ulatnia się dosłownie w ciągu godziny. Trzeba się kilkakrotnie dopsikiwać w ciągu dnia, dlatego 50tka znika w ekspresowym tempie. Co do samego flakonu, to podoba mi się jego kształt, dzięki któremu łatwo mieści się w torebce. Jednak korek, wykonany z plastyku, ciągle spada. Nie podoba mi się też liliowa gumowa otoczka wokół spodu buteleczki. Szczerze mówiąc, nie wiem, czy kiedyś do niego wrócę. Na razie nie ustaję w poszukiwaniach swojego ideału. Używam tego produktu od: dwóch miesięcy Ilość zużytych opakowań: kończę pierwszy flakonik
  • 26 marca 2010 o 9:01
    odświeżacz
    Przez pierwsze 40 min od psiknięcia czuć chemiczną cytrynę... dużo cytryny.... dla mojego nosa niezbyt przyjemnej... po 40 min po cytrynie nie ma śladu!! Zostaje coś świeżego, przewiewnego, ozonowego ale wciąż niestety bardzo chemicznego, sztucznego. Nie podoba mi się, mimo że lubię cytrusowe i "wietrzne" zapachy. Używam tego produktu od: testy Ilość zużytych opakowań: testy
  • 29 grudnia 2009 o 16:06
    Optymistyczne cytrusy
    Zapach z dużym ładunkiem optymizmu i energii. Wibrujące, radosne nuty cytrusowe, najwyraźniej czuję bergamotkę i pomarańczę, odrobina zielonej herbaty. Niestety po godzinie-półtorej zapach staje się zwyczajnie mydlany, z delikatnym, jakby jaśminowym akcentem. Trwałość w miarę przyzwoita, poza fazą cytrusową wyczuwalny tylko przy skórze. Ujdzie, ale nie powalił mnie na łopatki. Buteleczka brzydalowata. Używam tego produktu od:kilku dni Ilość zużytych opakowań:próbka