Peelingi do ciała

Pierre de Plaisir Peelingujący kamień mydlany

• 9 listopada 2020 o 11:50
    Nie działa, zwykły bubel.
    Jak tylko przeczytałam o psuedowłaściwościach tego peelingu byłam zachwycona! Idealnie wbijał się w nurt ekologii, myślałam, że kupowanie peelingów będzie zbędne. Kamień jednak nie robi nic! Nie pieni się, zalewałam go dużymi ilościami mydła, żeli i zero piany....nie ściera naskórka, sunie gładko po danej części ciała...Nie nazwałabym go nawet pumeksem.
  • 30 kwietnia 2018 o 23:04
    Najlepszy do peelingu
    Stosuje kamień od ponad roku. Efekt jest dużo lepszy niż po peelingach solnych cukrowych itp. Najlepsza rzecz jaką do tej pory stosowalam na wrastające włoski po depilacji woskiem. Problemu już nie mam. Mi najlepiej używa się kamienia z mydłem naturalnym ale z żelem też jest ok. Produkt super.
    Zalety:
    • Trwałość produktu
    • Efekt zabiegu
    • Możliwość wielokrotnego użycia
    • Mozna użyć z ulubionym zapachem mydła
  • 23 lutego 2018 o 23:29
    Nope.
    No tego to jeszcze nie grali. Niby są pumeksy, ale pumeksem to się raczej nikt nie myje. To też jest pumeks, tylko ładnie nazwany, z dorobioną ideologią. Myślałam, że będzie to fajny zamiennik peelingu, jednak zamiast pięknej, gładkiej buzi dostałam zdartą skórę i podrażnienie. No ale, moje czoło to nie pięty z trzytygodniowym czipsem. Kamień mydlany ma myć i delikatnie złuszczać, Przed pierwszym użyciem trzeba go zmoczyć i 'napełnić' mydłem/żelem do mycia twarzy. Po takim zabiegu kamol sam ma robić pianę. W teorii. W praktyce piany nie robi. I nie jest delikatny. Zdziera konkretnie, przy mocniejszym potarciu tworzy rany. Ale nawet przy bardzo, bardzo delikatnych muśnięciach skóra jest podrażniona i wrażliwa na dotyk. No boli, zwyczajnie boli. Krótko mówiąc - szkoda twarzy. Nawet jak zrobię dodatkowy poślizg (bo piana z kamienia praktycznie nie istnieje), czy to olejkiem czy gęstym żelem, to i tak podrażnienie mam gwarantowane. Do ciała też się nie sprawdził, doznania podobne jak na twarzy. A z piętami sobie w ogóle nie poradził, zamiast 'pumeksować' zwyczajnie szarpał skórę. Czyli niby pumeks, a jednak nie. Do twarzy i ciała się nie nadaje, do stóp (zadbanych!) jest zbyt słaby. No ja nie wiem, co to jest za dziwadło. Jedyne co jest fajne, to kształt. Dość dobrze leży w dłoni. No i opakowanie, urocze. Ale jestem na siebie zła, że wywaliłam w błoto pieniądze. Bo ten kamień jest do niczego. Po prostu.
  • 14 lutego 2018 o 11:09
    Gadżet ;) taki lepszy pumeks
    Sam z siebie dość naturalny i bezpieczny, przydaje się na wyjazdach z racji wielkości i zastosowania - mieści się w dłoni. Mam wersje - duży kamień z mydłem uzupełniającym. W domowych warunkach, kiedy robię peeling całego ciała zdecydowanie wolę robić go ze zmielonej kawy i oleju lub korundu z olejem i żelem pod prysznic. Powód jest prosty, technicznie to po prostu szybsza sprawa. Kamień jak wspominałam mieści się w dłoni, szorowanie tym całego ciała jest bardziej czasochłonne i może być zbyt intensywne, ale czasem można, pod warunkiem, że nie dociskamy go bardzo mocno. Na co dzień, lub prawie na co dzień, używam go głównie do peelingu stóp, dłoni i bardzo delikatnie twarzy (radzę dociskać b. delikatnie on rzeczywiście mocno ściera).Mocniej dociśnięty to naprawdę solidny pumeks. Jego skład jest bezpieczny, ale co do MYDŁA UZUPEŁNIAJĄCEGO (na start jest nim nasączone), to bez sensu...w składzie SLS, serio?:D żeby tylko.... Dokładniej mydło do kamienia ma taki skład:Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl DEA, C12-15 pareth-7, Cocamidoporopyl Betaine, Glycerin, Parfum, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone Benzyl Alcohol, Citrix Acid, Sodium Chloride, Colour Ci42090 Także ja myślę, że sam kamień jest ok, sprawdza się na wyjazdy żeby mieć pod ręką coś do peelingu, skóra oczyszczona i rozjaśniona, dość zadowolona z obrotu sprawy, ale to mydło do ..pomyłka, w szczególności dla osób kierujących się naturalnym składem kosmetyku.
    Zalety:
    • 4 gwiazdki daje samemu kamieniowi, dobrze ściera, oczyszcza, zależnie od stopnia nacisku, naturalny skład, solidne wykonanie
    Wady:
    • Mydło uzupełniające..którego skład warto uzupełnić, na dzień dobry nim nasączony, oceniam je raczej na 2
    Lycosa
    22 listopada 2017 o 22:41
    Bardzo ciekawy
    Produkt dostałam w prezencie- obie wersje do twarzy i do ciała. Musze przyznać, że zaskoczyła mnie lekkość z jaką można dokładnie złuszczyć naskórek nawet w trudnodostępnych miejscach. kamień nie wyślizguje się z dłoni, doskonale wygładza skórę całego ciała. I jest bardzo mocny. Pierwszy raz zbyt mocno dociskałam do skóry i efekt był piorunujący. Zalecam ostrożność bo wbrew gładkiej strukturze- to naprawdę działa i złuszcza! Jestem zadowolona. Produkt upadł mi w łazience i się nawet nie pokruszył.
    Zalety:
    • Innowacyjność, trwałość.
    Wady:
    • brak sznureczka do powieszenia.
    • Zapachu nie oceniam bo go nie ma. Dlatego 3 gwiazdki.

Zobacz także inne Peelingi do ciała