Peelingi do ciała

Dax Cosmetics
Yoskine Happiness Rituals Peeling cukrowy do ciała SATSUMA

• 14 sierpnia 2024 o 18:56
    Idealny
    Peeling w plastikowym opakowaniu. Konsystencja bardzo gęsta i tłusta w kolorze pomarańczowym. Peeling to mocny zdzierak. Masuje skórę i usuwa martwy naskórek. Nawilża ją i zostawia tłustą warstwę na skórze. Także jak ktoś nie lubi to nie polecam. Mi się podobało bo nie musiałam się potem balsamować. Dosyć drogi, ale bardzo wydajny. Zapach ładny orientalny.
    _Leah_
    17 marca 2023 o 23:15
    Bardzo fajny peeling o zniewalającym zapachu
    Kupiłam ten peeling już ponad rok temu. Już po pierwszym użyciu byłam nim zachwycona Ma wygodne opakowanie z którego łatwo jest wygrzebać wszystkie resztki. Jego konsystencja jest dość gęsta, ale na tyle rzadka, że można ją idealnie rozprowadzić na ciele. Pozostawia skórę mięciutkią i gładką w dotyku, ja staję się po nim strasznie przytulaśna haha. Stosowanie go jest naprawdę przyjemne, szczególnie że otula nas o zgrozo... wyjątkowy i rozkoszny zapach. Niestety nie pozostaje on długo na ciele. Ale efekt jaki pozostawia jest cudowny... Nie nadaje się też np. Przed goleniem gdyż pozostawia na skórze cienką warstwę. Polecam kupić na promocji i wypróbować :)
    Zalety:
    • przecudowny zapach
    • mięciutka skóra po użyciu
    • duża pojemność
    • idealnie otula skórę
    Wady:
    • zapach utrzymuje Sienna skórze bardzo krótko
    • nie nadaje się przed goleniem
  • 18 listopada 2022 o 7:46
    przyjemna regeneracja
    Duży słój wypełniony przepysznie pachącym, gęstym peelingiem. Solidnie ścierająca masa w wyraźnie olejkową bazą - bardzo dobrze wygładza i odżywia skórę, nawet nie muszę dodatkowo nakładać balsamu po.
  • 25 października 2022 o 15:02
    Super
    Peeling do ciała ma piękny zapach oraz konsystencję gesta drobinki mega. Skora jest bardziej jedrna i gladka. Martwy naskorek usunięty. Opakowanie jest na plus.
    mana87
    25 października 2022 o 14:34
    Bardzo spoko :)
    Kurka rurka, nareszcie zaczynam trafiać na kilka lepszych kosmetyków. Ten peeling zalicza się do takich fajnych. Patrząc na skład ma kilka substancji, za którymi nie przepadam, ale nie zrobię o to dramatu, bo i po co. Poza tym jest tu kilka ekstraktów kwiatowych, które robią robotę. Mamy tu czynienia z peelingiem cukrowym, którego kryształki są takiej wielkości, że spełniają swoją funkcję i nie kaleczą mojej skóry. Konsystencja peelingu raczej oleista. Nie zawsze mi to odpowiadało, bo warstwa oleju po kąpieli była dla mnie czasem nazbyt oblepiająca, ale tu też nie było dramatu. Jak to w przypadku każdego peelingu cukrowego należało pamiętać, aby skóra była zwilżona, żeby cukier się nie rozpuścił za szybko i peeling miał sens :) Tak czy siak...skóra po nim była gładka i trochę natłuszczona, dzięki czemu czasami mogłam odpuścić nakładanie balsamu. Wydawało mi się też, że skóra faktycznie miała delikatny blask. Ma nieziemski zapach! Trochę orientalny, trochę jakby pomarańczowy. Bardzo przypadł mi do gustu! O wiele bardziej niż jego imbirowy "brat". Zapach nie jest intensywny, ale wyczuwalny i bardzo poprawia mój nastrój. Krótko pisząc - to kosmetyk, który może zastąpić mi mojego ulubieńca :)

Zobacz także inne Peelingi do ciała