Wody perfumowane damskie

Burberry My Burberry Black EDP

Burberry My Burberry Black Woda Perfumowana 50 ml
Burberry My Burberry Black perfumy 90 ml

Nasi użytkownicy zostawili 15 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

thequre
    4 stycznia 2023 o 16:44
    Burberry umie w perfumy ;)
    Markę Burberry cenię najbardziej za trwałość, intensywność i dużą projekcję zapachów. Piszę w liczbie mnogiej, bo z serii MY BURBERRY przetestowałam chyba wszystkie, łącznie z limitowaną wersją My Burberry Blush (z czerwoną kokardką, notabene bardzo trudno dostępną, a piękną!) Każdy My Burberry pachniał dla mnie trochę inaczej, ale mają jakąś cechę wspólną, którą od razu można wyczuć, jeśli zna się serię. Burberry Black jest z całej serii najintensywniejszy, ma przeogromną projekcję i niezwykłą trwałość. Przesadzona ilość potrafi przytłoczyć i zawładnąć otoczenie. Choć skład perfum jest dość ubogi, jego moc jest wielka. Zapach otwiera jaśmin, do którego niedługo dołączają róża i brzoskwinia, a to wszystko spotyka się w bazie, jaką stanowi mieszanina ambry i paczuli. Zazwyczaj jest tak, że pierwsze nuty głowy i serca ulatniają się w zapachach lub pozostaje tylko lekko wyczuwalna ich woń, tymczasem w Burberry Black wszystko jest wymieszane i utrzymuje się na mocnym i intensywnym poziomie. Nie znika ani jaśmin, ani brzoskwinia z różą. Zapach jest piękny, ale też intensywny, zatem trzeba uważać z dozowaniem. Bardzo często komplementowany. Polecam raczej na jesień-zimę. Latem może przydusić.
  • 15 stycznia 2022 o 11:20
    Zakochałam się!
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Kolejny zapach, który było mi dane przetestować dzięki mojej Przyjaciółce, która wspiera mnie w nie kupowaniu. :D Zapach, który trafił na moją listę marzeń! Pierwsze co czaruje, to flakon; klasyczny, z kokardką i ciężkim korkiem. Niewymuszony, nieprzesadzony, elegancki. W zasadzie jest to odzwierciedlenie tego, co znajdujemy w środku. Zresztą woń ta miała być odzwierciedleniem zapachu nowego trencza z ekskluzywnej linii Heritage. Zacznę może od tego, że oficjalne zestawienie nut jest zaskakująco ubogie. W ogóle nie podaje ono piżma, a ja mam nieodparte wrażenie, że jest ono w tym miodowym szkle zamknięte i wychodzi na samym końcu. Jest bardzo podobne do tego z podstawowego My Burberry; suche i wytrawne, piękne. Na samym jednak wstępie wybuchają owoce; brzoskwinia, wręcz przejrzała, taka, która oblewa ręce sokiem, gdy zaczynamy ją jeść. Potem towarzyszą tym owocom nuty skórzane (na mój nos), których również nie ma w składzie. Pan @franciskurkdjian_private zdecydowanie tu namieszał i to bardzo pięknie! Zapach ciepłego bursztynu miesza się z nutami zamszu i drewien, a wszystkiemu wtóruje jaśmin. Nie jest to jednak słodki kwiatuszek jaki mieliśmy okazję poznać np. w Alienie. Paczula jest schowana, nie ma mowy o piwnicznym tudzież trupim (wiadomo, Angel EDP) wydźwięku, nadaje zapachowi lekkiej surowości, dzięki czemu nie skręca on nigdy i to ani trochę w infantylne tony. Tu zapach każdego elementu jest wręcz wytworny, a z drugiej strony bardzo plastyczny, uniwersalny. Pierwszy raz mam tak duży problem żeby pisać pochlebnie o jakimś pachnidle, a to tylko dlatego, że uważam, że jest ono tak wybitne, że każdy komplement będzie niewystarczający. Ja jestem zakochana! Można nim pachnieć będąc odzianym w trencz, małą czarną, futro, jak i dżinsy. Ja będę go nosić do płaszcza w kolorze militarnej zieleni i oficerek w tymże kolorze ze wstawkami z czekoladowej skóry. Radzę powąchać i kupić nim zniknie. To co mnie jeszcze bardzo zaciekawiło, to napis Parfum na dnie butelki. Biorąc pod uwagę trwałość mogłabym się z tym zgodzić, jednak czytałam opinie znawców, którzy twierdzą, że stężenie to jedynie EDP. Nie mam aż takiej wiedzy by z tym polemizować, aczkolwiek trwałość również jest ponadprzeciętna. Perfumeryjne cudo! Po prostu...
  • 21 lipca 2021 o 10:07
    Elegantka.
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Zapach ciężki od bursztynu, paczuli i brzoskwini. Gdzieś w tle wtóruje róża z jaśminem. Słodki, elegancki, dojrzały, ciepły. Dla pewnej siebie, zmysłowej kobiety. Jesienno-zimowy otulacz. Zalecany umiar. ZALETY: - Piękny, szklany, ciężki flakon. Zwieńczony korkiem w kształcie guzika i kokardką. Bursztynowy płyn świetnie się prezentuje. - Trwałość rewelacyjna. - Dostępność. - Cena. - Projekcja rewelacyjna. Zostawiają za sobą ogon, wypełniają pomieszczenie. - Kobiece, ciepłe. - Często komplementowane. - Nie duszą. - Słodkie ale zachowują elegancję. WADY: - Brak.
  • 30 marca 2021 o 15:07
    Elegancki, dojrzały ale nie w moim guście
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Mam już swojego ulubieńca z Burberry i więcej na horyzoncie brak. Black na pewno nie skradły mojego serca, są interesujące, ciekawie się rozwijają ale są to perfumy klasyczne, dla dojrzałej kobiety, ja do używania takiego zapachu jeszcze nie dojrzałam. Pierwsze spotkanie z tym zapachem jest słodkie, brzoskwiniowe. Paczula i żywica nadają tym perfumom ciężkości i klasy, a róża i jaśmin wprowadzają lżejsze tony. Zapach z tych, który warto przetestować w różnych porach roku. Nie są to moje klimaty, zbyt klasyczne, trochę za mocne do mojej osobowości, bardziej pasują mi do kobiety po 40-tce. Mimo to, polecam testy, ponieważ perfumy te mają wiele zwolenniczek.
    Zalety:
    • mocne, jedno-dwa psiknięcia wystarczy na zademonstrowanie swojej obecności w każdym miejscu
    • trwałe
    Wady:
    • dojrzały zapach, dla kobiety z klasą i powagą
  • 4 stycznia 2021 o 18:58
    Bogate i esencjonalne perfumy
    Perfumy kupiłam w ciemno, pod wpływem YouTube i zapoznawszy się z opiniami w internecie. Uważam ten zakup za udany. Zapach podoba mi się i często po niego sięgam, mimo sporej kolekcji flakonów. Na początku czuję owocowe nuty okraszone sporą ilością róży. Jest przyjemnie, kobieco. Później gdy zapach osiądzie na skórze do głosu dochodzi paczula (w słodkim wydaniu, bez żadnych piwnicznych i zatęchłych niuansów) oraz ambra. Ten duet paczulowo-ambrowy rządzi na całego. Jest słodko, ciężko, intensywnie. Perfumy mają świetną trwałość: na mojej skórze zawsze POWYŻEJ 10h, a na ubraniach czuć je na drugi dzień i to dość mocno. Projekcja dobra. Z początku zapach jest mocno wyczuwalny przez otoczenie, z czasem łagodnieje, ale gdy ktoś podejdzie blisko to na pewno poczuje. Perfumy są z gatunku tych "na bogato" - esencjonalne, ciężkie, mogą przytłoczyć. Ja używam ich w ilości max 4-5 psiknięć, bo większa ilość by mnie męczyła (a jestem z gatunku tych kobiet, które lubią mocne perfumy i lubią je czuć od siebie). Nadwrażliwe na zapachy osoby mogą mieć problem z udźwignięciem tego zapachu. To zdecydowanie wersja "Black" nie tylko z nazwy :-) Kompozycja jest słodka, bardzo kobieca - od początku do końca, na żadnym etapie nie wybija uniseksem, nie kojarzy się z męską stroną perfumerii. Zapach zdecydowanie jesienno-zimowy. W cieplejszej porze roku może powodować uczucie nieświeżości, jest zbyt słodki i ciężki do stosowania na upały. Na koniec wspomnę o opakowaniu, które jest śliczne. Czarny kartonik z tłoczeniami i uroczą złotą kokardką. A flakon wygląda bosko, jest bardzo masywny, porządny i elegancki. Korek w kształcie słynnego guzika i materiałowa kokarda dodają stylu, jednak... Kupiłam 90ml i przy takiej pojemności butelka jest mega ciężka, źle leży w dłoni i zawsze się obawiam, że kiedyś ten flakon mi z rąk wyleci i będzie miał trudne spotkanie z podłogą. A wracając do samego zapachu, to uważam że jest bardzo fajny, ale jednocześnie nie każdemu przypadnie do gustu. Polecam testy, albo kupno odlewki na początek. Jedynie kobiety lubujące się w ciężkich i bogatych perfumach mogą zaryzykować zakup w ciemno.
    W perfumerii

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie