Kremy uniwersalne

Eau Thermale Avène Cicalfate Antybakteryjny krem regenerujący do skóry podrażnionej

e-ZikoApteka.pl
Avene LAB.DERMATOLOG Cicalfate+ regenerujący krem ochronny 40 ml
Avène Cicalfate+ Regenerujący krem ochronny, 40 ml 40 ml
Avène Cicalfate+

• 16 kwietnia 2025 o 11:18
    odkrycie dla AZS
    Ten krem to moje prawdziwe odkrycie. Mam skórę atopową i skłonną do alergii, więc jestem bardzo ostrożna przy wyborze kosmetyków. Ten krem sprawdził się u mnie rewelacyjnie łagodzi podrażnienia, koi skórę i przyspiesza regenerację. Używam go zarówno na twarz jak i miejscowo na przesuszone partie i efekty widać bardzo szybko. Nie uczula mnie i nie podrażnia, a wręcz przeciwnie przynosi ulgę. Zdecydowanie zostaje w mojej kosmetyczce!!!
    Zalety:
    • jakość
    • działanie
    • brak wyraźnego zapachu
    • nie uczula
    • mała pojemność
    • dostępność tylko internetowo bądź apteka?
    elzdyn
    5 kwietnia 2025 o 22:40
    Zawsze uratuje podrażnioną skórę
    Jest to krem, którego używam na zwykle na noc (jako maskę) kiedy moja skóra potrzebuje otulenia, jest podrażniona po reakcji alergicznej lub uważam go po stosowaniu kwasów. Konsystencja jest mocno nawilżająca, gęsta i bogata, czasem się rozwarstwi z wodą termalną, ale nie wpływa to na nic. Należy stosować go na suchą skórę, ponieważ na mokrej się nie będzie rozsmarował. Zapach ma cudowny dla mnie bo jest neutralny, czuć po prostu delikatny kosmetyczny zapach bez żadnych dodatkow zapachowych. Łatwo się go wyciska, aż do ostatniej “kropelki” Uważam że jest zdecydowanie lepszy dla alergicznej skóry niż Cicaplast b5, który czasem mnie piecze Nie stosowałabym go jedynie jako podstawowego kremu, tylko bardziej jako otulającą maskę na koniec pielęgnacji
    Zalety:
    • Bogata konsystencja
    • Bezpieczny dla alergików
    • Koi skórę
    Wady:
    • Trudno rozsmarować na wilgotnej cerze
    • Potrzeba czasu na wchłonięcie
  • 30 marca 2025 o 16:33
    Produkt który mam zawsze w kosmetyczce
    Uwielbiam, nakładam gruba warstwą na noc . Nawilża , przyspiesza gojenie suchych skórek . Cudowny lek po dermapenie . Poleciła mi go dermatolog gdy dostałam jakiejś wysypki alergicznej i od tego czasu jest zawsze ze mną .
    Zalety:
    • Nawilża , koi
  • 17 marca 2025 o 13:07
    Eau Thermale Avène Cicalfate Antybakteryjny krem regenerujący
    Długo się zbierałam by przetestować ten krem i zdecydowanie za długo. Krem okazał się strzałem w 10! Treściwa konsystencja, jest to mocno odżywczy krem, idealny do odbudowy bariery hydrolipidowej. Nie ma zapachu i pozostawia lekko tłustą warstwę na buzi, przez co jest idealny na chłodne miesiące i do stosowania na noc.
    Zalety:
    • nawilżenie
    • regeneracja
    • brak zapachu
    • treściwa konsystencja
  • 2 marca 2025 o 20:31
    Kocham! ❤️
    Krem avene cicalfate to moje odkrycie! Jest to krem bardzo odżywczy i tłustej cięższej formule ale jednocześnie nie zapycha porów jak większość tego typu produktów. Sprawdza się idealnie w zimę gdy skóra jest przesuszona od zimna oraz gdy mamy zaburzoną barierę hydrolipidową. Jest to krem bezzapachowy, z krótkim i bogatym składem. Sprawdzi się idealnie dla skóry suchej, wrażliwej i odwodnionej. Skóra jest po nim gładsza, bardziej napięta i idealnie nawilżona.
    Zalety:
    • Nwilżenie
    • Regeneracja
    • Odżywienie
    • Odbudowa bariery ochronnej skóry
    • Przystępna cena
    • Bezzapachowy
    • Nie zapycha
    • Zawsze ratuje mnie jak mam podrażnioną cerę
    Wady:
    • Według mnie brak