WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Kremy uniwersalne

Fitokosmetik Olejek kokosowy, Krem - olejek do cery suchej i wrażliwej 'Głębokie nawilżenie'

• 10 maja 2023 o 19:17
    Brak działania odżywczego
    Swego czasu używałam często kremu do twarzy fitokosmetik, zazwyczaj był to Aqua-krem ultranawilżenie, z którego byłam bardzo zadowolona ze względu na niską cenę, pozostawianie uczucia gładkiej cery, dobre nawilżenie. Jeden raz zdecydowałam się na tę wersję z olejem kokosowym i moje odczucia był zupełnie inne. Nie odżywiał i skóra nie była po nim przyjemna. W moim odczuciu praktycznie nie robił nic, dlatego do końca opakowania dotrwałam niezadowolona, wiadomo - aby się nie zmarnował. Zdecydowanie nie kupię go ponownie. Polecam wersje Aqua w białym opakowaniu (z czerwonym paskiem).
    Zalety:
    • chyba jedynie konsystencja
    Wady:
    • słabe działanie
    • brzydkie opakowanie (dla mnie nieistotne)
  • 21 lutego 2022 o 13:04
    Średni, nieszkodliwy
    Jest to mój drugi krem z fitokosmetik, wcześniej miałam taki z truskawką, którą mnie skusił i wspominam go dobrze. Ten kupiłam z myślą o używaniu na noc. Liczyłam na solidne nawilżenie, myślałam, że skoro kokos i do tego olejek to na pewno będzie bardzo treściwy i odżywczy. Tymczasem dostałam lekki krem, a olej nadaje mu tylko delikatności, mam wrażenie, że przez to jest bardziej rzadki. Tubka jest wygodną i higieniczną formą opakowania, lubię. Produkt wylatuje przez niewielką dziurkę, konsystencję ma lekkiego kremu, można panować nad wychodzącą ilością. Pachnie delikatnie słodko, dla mnie nuty są nie do wyróżnienia. Zapach jest nienachalny, krótką chwilę utrzymuje się na skórze. W działaniu początkowo ujął mnie. Miałam poczucie, że nawilżenia jest idealnie na styk, tyle ile potrzeba. Z czasem częściej czuję, że jednak jest go za mało. Cerę mam mieszaną, ale w okresie zimowym w kierunku suchej. Teraz chętniej używam go na dzień, nadaje się pod makijaż, bo szybko się wchłania. U mnie niemal całkowicie. Nie zostawia tłustej warstwy, nie świeci, nie lepi się, nie klei. Na noc nie spełnił swojej kojąco regenerującej misji. Nie zatyka, nie spowodował u mnie w zasadzie nic, jest, a jakby go nie było. Najpierw uznawałam to za plus, że jest jak druga skóra, teraz oceniam go jako dobry wyłącznie dla niewymagających, na każdą większą potrzebę to za mało.
    Zalety:
    • Wygodna tubka
    • Nienachalny przyjemny zapach
    • Automatycznie się wchłania
    • Nie pozostawia odczuwalnej warstwy na skórze
    • Nie zapycha
    Wady:
    • Za mało nawilżenia, a ma je w opisie
    • Bardzo lekka konsystencja
  • 27 grudnia 2021 o 20:41
    Kremy marki Fitokosmetik są chwalone w sieci, choć mało popularne, co zresztą widać po ilości opinii tej marki w katalogu. Mimo to postanowiłam kilka z nich wypróbować i podczas zakupów w drogerii internetowej wrzuciłam do koszyka różne warianty. Mam cerę mieszaną, a więc idealnym kremem na noc wydawał mi się właśnie ten krem-olejek z uwag na obecność oleju kokosowego, masła kakaowego, glicerynę, olej ze słodkich migdałów, a więc dość bogatych składników aktywnych, które raczej w kremie na dzień przy moim typie cery nie wpłynęłyby korzystnie. Treściwy, dobrze nawilżający i szybko wchłaniający się, idealnie sprawdza się w pielęgnacji dziennej i nocnej, szczególnie w okresie zimowym kiedy skóra potrzebuje większej ochrony i bogatszych kosmetyków. OPAKOWANIE Produkt znajduje się w kartoniku z wycięciem, dzięki czemu widać co znajduje się w środku. Szata graficzna składa się z logo marki, napisów i grafiki przedstawiającej kobietę w otoczeniu grafiki z głównymi składnikami aktywnymi: kwiatami rumianku, kropelką oleju oraz połówką kokosa. Wyraziste, żółte tło wyróżnia tą serię na tle innych kosmetyków marki. Tubka imituje opakowanie zewnętrzne. Wykonana jest z miękkiego materiału i posiada zakrętkę. Jest dodatkowo zabezpieczona folią przed pierwszym otwarciem a kartonik posiada zabezpieczające naklejki w miejscach otwarcia, dzięki czemu mamy gwarancję, że produkt jest nowy i pełnowartościowy. Opakowanie pozwala na szybkie, higieniczne wydobycie produktu. Na koniec kiedy kosmetyku jest już niewiele, to wystarczy rozciąć opakowanie i zużyć kosmetyk do samego końca. KREM Krem jest ciekawy pod względem składu, w pełni naturalny i właśnie dlatego go kupiłam. W składzie znajdziemy wiele roślinnych ekstraktów oraz olei takich jak hydrolat z oczaru, masło kakaowe, olej kokosowy, gliceryna, olej migdałowy, alantoina, hydrolat z rumianku, ekstrakt z papai. Prosty, ale zarazem treściwy skład pozwala uzyskać dobre efekty. Składniki aktywne pochodzenia naturalnego mają dobry wpływ na naszą skórę. Krem jest aksamitny, ale zarazem dość lekki jak na tak bogaty skład. Nie przypomina tłustych kremów na bazie olei jakie miałam okazję stosować wcześniej. Ma bardzo przyjemny zapach – wyraźnie wyczuwam w nim nutę oleju kokosowego, słodką, ciepłą i otulającą. Ten aromat jest idealny na okres zimowy kiedy preferuję takie właśnie nuty zapachowe w kosmetykach. Zapach utrzymuje się przez chwilę na skórze, więc możemy się nim cieszyć. Kosmetyk po nałożeniu szybko się wchłania po nałożeniu zostawiając satynowe wykończenie, nie jest ono tłuste czy lepkie. To było dla mnie zaskoczeniem biorąc od uwagę ilość maseł i olei w składzie. Przyznam szczerze, że obawiałam się tego kremu ze względu na obecność oleju kokosowego w składzie, który może powodować zapychanie i powstawanie niedoskonałości. Moja cera jest skłonna do zapychania, stąd moje obawy, jednak postanowiłam dać mu szansę. Stosowałam go jedynie jako element pielęgnacji wieczornej. Moja skóra bardzo go polubiła i zauważyłam, że przy jego stosowaniu była w lepszej kondycji. Była miękka, gładka w dotyku i świetnie nawilżona. Nawilżenie to wyczuwałam jeszcze rano po przebudzeniu. Mam wrażenie, że przyczynia się też do tego, że skóra zyskuje blask, staje się promienna, wygląda na zdrową i zadbaną. Uważam, że spełnia wszystkie obietnice deklarowane przez producenta, jednak zaznaczam, że jestem posiadaczka cery mieszanej i nie potrzebuję mega dużej dawki nawilżenia. Cena jest bardzo korzystna, często można zakupić go w granicach 10 zł. Wydajność to około 2-3 tygodnie stosowania, nie żałuję go sobie, ale też nie trzeba go zbyt dużo na jedną aplikację. Dostaniemy go głównie online, wiele drogerii ma go w swoim asortymencie, jednak ciężko go spotkać stacjonarnie. PLUSY lekka konsystencja mimo że to krem i olejek w jednym szybko się wchłania świetnie nawilża, odżywia i pielęgnuje nie zapycha idealny zarówno na dzień jak i na noc, świetny na zimę ma świetny skład  wydajny tani MINUSY dostępność – tylko internet
    Ann499
    13 września 2021 o 11:28
    Świetnie nawilża i otula skórę
    Mam skórę mieszaną, wrażliwą i skłonną do niedoskonałości. Mimo, że krem ma w składzie olejek kokosowy, to nie spowodował on wysypu nowych niedoskonałości. Używałam go w okresie zimowym i skóra po jego użyciu była bardzo dobrze nawilżona, odżywiona i zregenerowana. Po dłuższym stosowaniu wyglądała dużo lepiej - byłą promienna i zdrowa, zaczerwienia się zmniejszyły. Używała go zarówno wieczorem - grubsza warstwę, jak i rano pod makijaż, w obydwu przypadkach sprawdził się bardzo dobrze. Na pewno będę do niego wracać, cena jest bardzo noska jak za tak dobry produkt, problemem jest jedynie dostępność, ponieważ ciężko go znaleźć stacjonarnie.
    Zalety:
    • opakowanie w formie tubki
    • konsystencja - treściwa, ale dobrze się rozsmarowująca
    • bardzo dobrze nawilża, odżywia i regeneruje skórę
    • po dłuższym używaniu skóra wygląda promienie i zdrowo, zaczerwienienia są zmniejszone
    • nie podrażnia i nie zapycha (jednak ma w składzie olej kokosowy, który może zapychać!)
    • szybko się wchłania
    • nadaje się zarówno na wieczór jak i pod makijaż
  • 11 listopada 2020 o 9:53
    Uwielbiam
    Krem zamknięty jest w opakowaniu podobnym do tubki pasty do zębów, dzięki czemu mamy zagwarantowane higieniczne aplikowanie go. Jest naprawdę wydajny i nie trzeba nakładać go dużo. Wchłania się szybko, nie jest tłusty i nie zapycha. Nie wywołał u mnie podrażnień. Zapach jest cudowny - słodki, ale nie przesadnie. Uwielbiam go. Krem dobrze nawilża, lecz nie jest to jakaś dogłębna regeneracja. Jest idealny dla skóry niezbyt problematycznej, dla dojrzałej, wymagającej intensywniejszych kosmetyków wybrałabym coś innego. Jest to krem o świetnym działaniu, niskiej cenie i dobrym składem. Używa się z przyjemnością, na pewno kupię więcej.