Kremy uniwersalne

Garnier Bio, Rich Argan Face Body Hands Multi-use Rescue Balm Multifunkcyjny krem regenerujący z arganem

• 31 lipca 2024 o 9:00
    super
    Moja skóra jest mieszana. Często pojawiają się niedoskonałości i w ich konsekwencji przebarwienia potrądzikowe a często jest przesuszona. Krem sprawdza się u mnie znakomicie. Zapewnia regenerację, wygładzenie i nawilżenie. Wygląda ona promiennie i jest fajnie nawilżona. Jest pełna blasku. Krem ma lekką konsystencję. Dobrze rozprowadza się na skórze i szybko wchłania. Opakowanie jest ładne i przyciaga swoją uwagę. Krem ze względu na swoją konsystencję jest wydajny. Cena jest ok.
    Zalety:
    • ładne opakowanie, ładnie sie wchłania, niska cena, bardzo dobry skład
  • 20 lutego 2024 o 17:13
    O serii Garnier Bio czytałam wiele dobrego z racji tego, że wszystkie opinie do których dotarłam były pozytywne i wychwalały zalety produktów z tej linii. Podczas zakupów w popularnej drogerii skusiłam się więc na wielofunkcyjny krem regenerujący zarganem. Jestem pozytywnie zaskoczona tym produktem- nie tylko dobrze nawilża i wygładza, ale również zauważalnie odżywia i regeneruje skórę, która tego potrzebuje, szczególnie jesienią i zimą. Opakowanie Krem znajduje się w praktycznym, zgrabnym kartoniku z grafika z arganem oraz napisami. Na każdej ze ścianek znajduje się zbiór istotnych informacji na temat produktu. W środku znajduje się mała, plastikowa tubka z zamknięciem na klik. Została wykonana z miękkiego tworzywa. Takie rozwiązanie pozwalana na szybkie otwarcie i zamknięcie a w razie potrzeby dołożenie produktu, możemy zużyć go do ostatniej kropli, wystarczy rozciąć tubkę. Krem Przy pierwszym użyciu zaskoczyła mnie konsystencja tego kremu, która jest treściwa, aksamitną i bogata. Mimo tego szybko się wchłania. Na skórze pozostawia przyjemną warstewkę. Zapach produktu przypomina mi inne kosmetyki z olejem arganowym, jest lekko orzechowy. Krem świetnie radzi sobie z nawilżaniem skóry wymagającej odżywienia i regeneracji. Po jego aplikacji jest zmiękczona, wygładzona i przyjemna w dotyku. Uczucie nawilżenia utrzymuje się przez wiele godzin. Produkt dogłębnie odżywia i regeneruje skórę, niweluje uczucie ściągnięcia i dyskomfortu. Na jedno użycie nie potrzeba go zbyt wiele. Świetnie sprawdza się do twarzy, rąk i ciała, to kosmetyk o uniwersalnym zastosowaniu. Kosmetyk ma dobry skład, wysoką zawartość składników pochodzenia naturalnego. Plusy Zapach Treściwa konsystencja Nawilża, wygładza, odżywia Szybko się wchłania Wiele zastosowań Ładne i praktyczne opakowanie Korzystna cena
    PK1020
    24 lipca 2023 o 9:03
    Świetny
    Kupując multufunrcyjny krem regenerujący z arganem nie byłam do końca przekonana, ponieważ uważam, że jak coś jest do wszystkiego tzn. do twarzy, ciała i rąk to jest do niczego. Jednak w trakcie użytkowania kremu przekonałam się, że krem jest naprawdę świetnym produktem w zakresie regeneracji skóry. Krem ma przyjemną i szybko wchłaniająca się konsystencję. Moja skóra twarzy jest wyjątkowo sucha a krem, który w swoim składzie ma olej arganowy, masło Shea oraz witaminę E sprawił, że skóra stała się dobrze nawilżona, odżywiona i wygładzona. Już po pierwszej aplikacji odczuwa się komfort w zakresie nawilżenia skóry. Po dwóch tygodniach stosowania zauważalne jest wygładzenie skóry i jej zregenerowanie. Krem stosowałam także do pielęgnacji ciała, gdzie skóra wymagała szczególnej regeneracji np. w obszarze łokci. Po miesiącu regularnej aplikacji skóra stała się gładka. Krem świetnie sprawdza się w codziennej pielęgnacji dłoni zapewniając im odpowiednie nawilżenia a w przypadku mocno przesuszonych dłoni ich regenerację. Zapach kremu jest delikatny. Krem ma wygodne opakowanie w postaci tubki o pojemności 50ml. Taka pojemność jest idealna do torebki, by móc zadbać o dłonie. Cena kremu jest stosowna do jakości i uzyskanych efektów działania.
    Zalety:
    • 1. Świetnie sprawdza się w pielęgnacji suchej skóry
    • 2. Idealny do twarzy, ciała i dłoni
    • 3. Szybko się wchłania
    • 4. Delikatny zapach
    • 5. Wygodne opakowanie w postaci tubki
  • 18 lipca 2023 o 20:30
    Cudowny
    Używam go od kilku dni i jest już moim ulubieńcem!!! Jest super lekki, pozostawia skórę super miękką bez uczucia ciężkości. Jest świetny do suchej skóry. Czuję, że moja skóra jest nawilżona i świeża! Pachnie świeżymi cytrusami, jest niesamowity! Zalecana
    shewild
    12 czerwca 2023 o 20:18
    Lekki, ale mocno odżywczy, doskonale pielęgnuje skórę
    Wow, ten krem to totalne zaskoczenie, i to w pozytywnym tego słowa znaczeniu! Kupiłam go dawno temu, ale odłożyłam "na później", bo trochę przestraszyłam się tego alkoholu w składzie. Sądziłam, że lepiej nada się na ciepłą porę roku, bo pewnie jest lekki, szybko się wchłania i może nawet delikatnie podsuszać. W końcu nadeszła jego kolej i musiałam całkowicie zmienić swoje początkowe przypuszczenia. Krem jest świetny, doskonale nawilża i pielęgnuje skórę, jest bardzo komfortowy w użyciu i zupełnie nie ma się co bać tego alkoholu wysoko w składzie. Opakowanie to klasyczna tubka, która została dodatkowo umieszczona w kartoniku. Jest wygodnie, nie ma się do czego przyczepić. Tubka jest elastyczna, dobrze się z niej korzysta, wyciska tyle zawartości ile nam trzeba. Krem można łatwo zużyć do końca, z racji konsystencji wszystko dobrze spływa i praktycznie nie zostaje na ściankach. Zapach kremu jest bardzo fajny - ziołowy, jakby odrobinę oliwkowy. Trochę ciężko mi określić co dokładnie czuję, ale raczej jakieś trawiaste, nieco ziołowe nuty zapachowe. Miałam już kosmetyki z olejem arganowym i spodziewałam się nieco cieplejszego, bardziej orzechowego zapachu, ale tutaj zdecydowanie skręca on w stronę naturalnych, roślinnych aromatów. Wiem, że krem z opisu jest wielofunkcyjny i można stosować go na twarz, ciało i ręce. Ja zaczęłam używać go na twarz i... tylko w taki sposób go używałam, tak mi się spodobało jego działanie! Pojemność kremu to tylko 50 ml, więc szkoda mi było stosować go na ciało. Konsystencja kremu jest dość gęsta, to taki niby lżejszy krem, ale w ogóle nie rzadki, trzyma się na dłoni i z niej nie spływa. W dotyku jest jakby nieco lepiący, ale na skórze znika to uczucie i nie zostawia klejącej warstwy. Dobrze się wchłania, zostawiając miękką skórę z lekkim połyskiem. Krem doskonale nawilża i przynosi ulgę suchej skórze. Świetnie likwiduje suche miejsca, używany regularnie sprawia, że skóra staje się miękka i aksamitna w dotyku. Spierzchnięcia, szorstkość, nierówności - wszystko to znika, a skóra na nowo staje się gładka. Krem przywraca równowagę skórze, doskonale ją regeneruje, szybko pomaga jej wrócić do siebie i ułatwia likwidację podrażnień i zaczerwienień. Przynosi ulgę, co naprawdę mnie zaskoczyło, bo spodziewałam się, że regularne używanie kosmetyku z alkoholem wysuszy albo podrażni na dłuższą metę. Na szczęście w tym przypadku nic takiego nie ma miejsca, można go śmiało używać codziennie nawet jeśli nasza skóra przechodzi przez nieco wrażliwszy okres. Dzięki swojej konsystencji krem otula skórę, przykrywa ją gęstą, ale oddychającą kołderką, która dobrze się wchłania i spełnia funkcję ochronną. Dla mnie produkt okazał się sporym zaskoczeniem. Jest przyjemnie otulający, super nawilża, regeneruje, doskonale się spisał na mojej mieszanej cerze, zwłaszcza na suchych policzkach. Do tego świetnie się rozprowadza i stanowi doskonałą bazę pod makijaż. To jeden z lepszych kremów jakie miałam okazję ostatnio używać, więc mogę śmiało polecić. Widzę zresztą po opiniach, że nie jestem odosobniona w swoich wrażeniach. Warto mieć tę niepozorną tubkę pod ręką, ja chętnie zakupię krem jeszcze raz.