Kremy uniwersalne

Floslek Winter Care, Krem ochronny zimowy

Flos-Lek FLO-SLEK Winter Care Krem ochronny zimowy, 50ml

• 15 września 2024 o 21:14
    idealny przy sportach zimowych
    Używam tego kremu kiedy jeżdżę na nartach. Ciężko określić jego konsystencję, jest na pewno lżejszy nim krem nivea. Bardzo szybko się rozprowadza po buzi szybko się też wchłania i nie zostawia lepkiej warstwy. Gdy jeżdżę na nartach lub uprawiam zimowe sporty to nie maluje się więc ciężko mi powiedzieć jak spisałby się pod makijażem podejrzewam że dobrze. Używałam go też na dzieciach. Ma lekki przyjemny zapach trochę zbliżony do kremów starszej generacji, tradycyjnych. Nie podrażnia, chroni buzię przed zimnem i wiatrem. Podstawowy krem, ale bardzo przydatny.
    Zalety:
    • szybko się wchłania
    • przyjemny zapach
    • łatwo dostępny
  • 14 stycznia 2022 o 11:21
    Floslek krem na zimę
    Przychodzę do Was z kolejnym moim odkryciem ! ???? Zimowy krem ochronny od @floslekpl Zima nie sprzyja kondycji skóry. Mróz, szczególnie w połączeniu z silnym działaniem promieni słońca, potrafi długotrwale uszkodzić tkankę. Zima szczególnie trzeba dbać o naszą skórę twarzy, szyję jak również dłonie . Po długim stosowaniu krem ochronnego Winter Care Protective Winter Cream polskiej marki Floslek jestem nim zachwycona. Idealnie sprawdza się również pod makijaż ????
    • Do cery naczynkowej
    Wady:
  • 2 stycznia 2021 o 15:55
    Super ochrona
    Zimowy krem ochronny Floslek Winter Care posiada delikatną, ale gęstą konsystencję. Łatwo rozprowadza się po skórze, dobrze się wchłania, pozostawiając na niej tłusty film ochronny. Przeznaczony jest do pielęgnacji każdego typu skóry. Chroni skórę przed niekorzystnym wpływem warunków atmosferycznych, zabezpieczając ją przed wiatrem, wilgocią i mrozem. Ochrona jest naprawdę skuteczna, ponieważ przy surowych, zimowych warunkach efektywnie zapobiega wysuszaniu skóry. Może nie jestem zachwycona tłustym filmem, ale takie kosmetyki muszą tak działać, aby były skuteczne, nie ma innego wyjścia.
  • 3 października 2018 o 0:37
    Spełnia swoje zadanie, ale ja po nim zawsze walczę z niedoskonałościami
    Jak sama nazwa wskazuje to bardzo bogaty krem zimowy, którego zadaniem jest ochrona przed zimnem, wiatrem a nawet słońcem. To zadanie spełnia, ale mimo to moja cera po nawet jednokrotnym użyciu i dokładnym usunięciu po powrocie do domu reaguje na niego wypryskami. Zabieram za to dwie gwiazdki. Design średnio mi się podoba, ale mimo wszystko zabieram tylko jedną gwiazdkę bo za tą cenę zasługuje na dobrą ocenę. Ochrania przed zimnem, a to przecież obiecuje,
  • 29 sierpnia 2018 o 16:11
    Dobry na wyjazdy
    Stosuję ten krem gdy wyjeżdżam w góry o każdej porze roku. Nawet zdarzało się latem. Oczywiście jest to bardzo tłusty i bogaty produkt ale kiedy skóra go potrzebuje to nie patrzę na to. Gdy trafiliśmy w Grecji na bardzo wietrzną pogodę łatwo było o przesuszenie cery a ten krem spisał się doskonale. Jego efekt wizualny na twarzy mi nie przeszkadza. W górach to nie ma znaczenia. Najważniejsze jest działanie ochronne i efekty po zastosowaniu. Polecam
    • Działanie
    • Efekt ochronny