Szampony do włosów

Nacomi Regenerujący i wzmacniający szampon z hydrolizowaną keratyną i olejem avocado

Nacomi Szampon do Włosów z Avocado 250ml
Bodyland.pl
Nacomi Szampon do włosów z olejem Avocado i hydrolizowaną keratyną 250ml
Nacomi Szampon do włosów z olejem Avocado i hydrolizowaną keratyną 250ml

• 19 maja 2024 o 13:20
    Fajny szampon
    Szampon ma dość rzadką konsystencję, dobrze się pieni i oczyszcza skórę głowy i włosy. Nie wysusza skóry, nie powoduje podrażnień czy łupieżu. Sprawdza się naprawdę dobrze. Nie ma szału, ale nie jest też źle. Jest to po prostu poprawny dobry szampon, który nie zrobi krzywdy
    mm2991
    25 maja 2020 o 20:20
    jestem na nie
    Szampon bardzo mnie rozczarował, po mimo że wiele produktów tej marki kocham. Szampon oczyszcza bardzo dobrze. Jeśli chodzi o jego wydajność to tu powiem że bardzo słaba co prawda posiadam długie i gęste włosy. Pieni się bardzo dobrze. Ale jeśli chodzi o więcej to niestety duże nie, włosy mega poplątane - nie pamiętam po już kiedy takie miałam, do tego szorstkie i mam wrażenie że wogóle nie nawilżone. Bardzo mnie rozczarował, tym bardziej że kupiłam go dlatego że znam markę i byłam pewna że będzie dobry. Nie zużyłam do końca niestety ale bałam się stanu swoich włosów po zużyciu butelki.
  • 21 lutego 2020 o 10:30
    Okropny
    Włosy po każdym umyciu splątane, suche, konieczne jest nakładanie masek i mocnych odżywek. Nigdy nie miałam problemu z przesuszeniem włosów, nigdy nie były matowe, ale ten szampon doprowadził do katastrofy. Dawałam mu szanse, wstrząsałam, mieszałam z olejkami, niestety bez efektu. Absolutnie odradzam. Jest to dla mnie ogromnym zaskoczeniem, ponieważ olej z awokado sam w sobie jest mega tłusty i świetnie nawilża, tymczasem...
    Zalety:
    • niestety nic
    Wady:
    • okropne wysuszenie włosów
    • brak wydajności - trzeba go zużyć wiele, aby pokrył włosy
    • pogorszenie kondycji włosa
  • 6 lutego 2020 o 19:44
    Bardzo dobry szampon
    Kompletnie nie rozumiem moich poprzedniczek - szampon jest bardzo dobry w działaniu. Jest delikatny, dobrze się pieni, dobrze oczyszcza włosy. Nie zauważyłam, żadnego uczucia tępości, zresztą przy długich włosach i tak z reguły używa się nawet odrobinę odżywki. Szampon ma genialny skład! Naprawdę ze świecą szukać na sklepowych półkach podobnych produktów. Koleżanka która wspomniała że w składzie jest Cocamidopropyl Betaine zaraz na drugim miejscu, powinna się dowiedzieć, że składnik ten stosowany samodzielnie w kosmetyku jest nieszkodliwy, jedynie w połączeniu z SLS, SLES itp. powoduje przesuszenie skóry, łupież, wypryski na skórze owłosionej i alergiczne zapalenie skóry, a w tym przypadku mamy połączenie z naturalnymi bezpiecznymi detergentami takimi jak Lauryl Glucoside czy Coco Glucoside. Bardzo dobry kosmetyk, do tego bardzo wygodne opakowanie z pompką.
    raavien
    23 maja 2019 o 8:47
    Bubel
    Skusiłam się na niego na promocji szukając delikatnego szamponu o naturalnym składzie. Mam włosy rozjaśniane i nie chcę dodatkowo katować ich mocnymi detergentami. Po pierwszym użyciu przeżyłam szok. Włosy splątane w straszny kołtun, ich powierzchnia stała się szorstka i nieprzyjemna, od razu czuć, że nie jest to łagodny szampon. Zawsze nakładam odżywkę, więc jakoś pozbyłam się tego nieprzyjemnego uczucia. Potem przeczytałam inne opinie jak ten produkt wysuszył włosy i bardzo pogorszył ich stan. W ogóle mnie to nie dziwi. Szampon jest bardzo agresywnym produktem i myślę, że przy dłuższym stosowaniu łatwo zrobić sobie nim krzywdę. Użyłam go 3 razy. Za trzecim skóra głowy zaczęła mi się buntować nadmiernym przetłuszczaniem. Nie mam zamiaru wracać do tego szamponu i niestety bardzo zraził mnie do firmy Nacomi.