Wody perfumowane damskie

Jean Patou Sublime Woda perfumowana 50ml spray

Isaana8
    11 września 2011 o 14:05
    wieczorny spacer po Rzymie
    zapach jest...orientalny, a co za tym idzie - ciepły, trochę pudrowy, głęboki, mocny, wyrazisty. używałam go dawno temu, a że był to świetny okres w moim życiu, toteż zapach kojarzy mi się mile :) nazwałam go "wieczornym spacerem po Rzymie", gdyż właśnie w trakcie takiego spaceru mi towarzyszył :) tęsknie za nim, tak jak tęskni się za utraconymi, pięknymi chwilami, za młodością, beztroską, za iskierkami w oczach... kupiłam sobie niedawno takiż balsam do ciała i od razu(wraz z ożywionymi wspomnieniami Włoch) zachciało mi się perfumu, więc pewnie kupię :) ładna buteleczka, nieduża, pękata, ze złotym koreczkiem - jak pąk kwiatu lotosu. elegancka. zapach również elegancki moim zdaniem.to nie są lekkie kwiatowo-owocowe perfumiki. są bardziej głębokie, może i odrobinkę trącą myszką, ale mi to nie przeszkadza, mnie to pociąga, gdyż nie ociera się o coraz częstszy w zapachach banał. to dobra, stara szkoła perfumiarstwa, zaproszenie do wieczornego spaceru po antycznym Rzymie :) dobry zapach! Używam tego produktu od: używałam dawno temu... Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie 50 ml
    qqłka
    27 października 2009 o 12:00
    Retro
    Z buteleczki strzał rzeczywiście wodą toaletową z lat "realnego komunizma", potem te chińskie gumki do mazania, zestarzała szminka i również przeterminowany puder sypki, taki mdląco słodkawy... Flaszeczka i zapach z toaletki Mieczysławy Ćwiklińskiej, gdyby żyła... To nie jest wytrawny, męskawy szypr, to raczej coś podsłodzoneo miodem, trochę jak Margaretha Ley, może kwiat pomarańczy + nuta "starokosmetyczna". Miniaturkę mogę zużyć, bo pomijając ten tandetny początek, jest to zapach noszalny, kobiecy, trąci nutką z Tentations od Palomy. Pomimo, że edp, nie przytłoczył mnie, prawie go nie czuję, muszę nos przystawić do miejsca aplikacji... Natomiast jest wyczuwalny w pomieszczeniu, przestrzenny. Dobrze, że mnie nie zauroczył, bo praktycznie nie do zdobycia, pomijając próbki i miniaturki, śliczne zresztą - ta flaszeczka jest jak dynia zmieniona w złotą karetę dla Kopciuszka... Perfumy pasowałyby do madam Trouvel... Owszem retro, ale stają się tak miękko pudrowe, leciutko mydlane.... wciąż nie potrafię dociec co mi tak przypominają, ale podoba mi się to... Niezwykła wytworność innej epoki... Oj ta miniaturka niedługo mi posłuży, znaczy będzie pełna... Ale to nie jest mój zapach, to zapach dla jakiejś chwili, okresu zadumy, pewnej jesiennej nostalgii, dojrzałej kobiecości, ale dystansującej, tworzącej podziały klasowe... Chyba jestem bardziej retro niż się do tego przyznaję, bo zapach ten mnie zauroczył - najpiękniejszy puder w perfumach, do futrzanej etoli, eleganckiej sukni, ale w ciemnej tonacji i cięższej materii... zostawia cudowną słodką poświatę na odzieży... i wypadałoby zakupić w związku z tym jakąś większą pojemność... Używam tego produktu od: paru dni wersja mini 4ml edp Ilość zużytych opakowań:
    OlaVS
    6 stycznia 2009 o 12:14
    Gumka do ścierania
    Przed laty zakupiłam buteleczkę tych perfum, bo szukałam zapachu, który by emanował ciepłem i ten mi się wydał właśnie taki. Ale tylko za pierwszym razem. Dlatego użyłam go w ciągu lat zaledwie parę razy. Teraz wydaje mi się zdecydownie brzydki, w ogóle dziwię się, że powstały takie perfumy i że ktoś je sprzedaje (i ktoś kupił...hm...) - to pachnie niby jak gumki do ścierania, niby słodko, jakoś dziwnie i nieprzyjemnie. Używam tego produktu od:10 lat parę razy Ilość zużytych opakowań:0.01
  • 2 maja 2006 o 8:20
    Zdecydowanie nie
    Jak dla mnie zapach w ogóle się nie rozwija, również kojarzy mi się z takim mydlanym zapachem, nie wiem czemu ale do złudzenia przypomina mi zapach „Być może” sprzedawany w kiosku, litrami wylewany dawniej w lejka, nie wyczuwam żadnej słodyczy, na mnie w ogóle się nie rozwija jest płaski, mdły i duszący.
    Pearl78
    30 kwietnia 2006 o 8:49
    Nie dla mnie
    Aromat pomarańczy, manadrynka i ylang-ylang, nie lubię takiego połączenia. Próbowałam się przekonać do Sublime,ale nie udało się. Zapach jest mocny, trwa godzinami w stanie niezmiennym,ale chyba tylko na mojej skórze. Próbkę skończyła mama,na której perfumy pachniały elegancko. Mdli mnie po tego typu zapachach, cenię,ale nosić nigdy bym nie mogła. Odrobinę przypomniał mi znienawidzone Amarige , troszkę Poeme.

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie