Peelingi do twarzy

See See Facial Foaming Scrub For All Skin Types Pieniący się scrub do twarzy dla wszystkich typów cery

opi99
    19 maja 2017 o 19:03
    Lekki, wydajny, łatwo go spienić i
    Bardzo wydajny, już odrobina wystarczy na umycie skóry. Ma piękny, delikatny zapach, nie przeperfumowany. Skóra po użyciu żelu, jest delikatna i widocznie oczyszczona. Jak dla rewelacja. Na pewno jeszcze go nie raz kupię.
  • 9 listopada 2016 o 19:30
    Tragiczne opakowanie
    Kosmetyk sam w sobie przypadł mi do gustu, chociaż peelingiem bym go nie nazwała. Drobinki okazały się zbyt delikatne i rozproszone, by porządnie złuszczyć cerę. Jednak jako żel do codziennego mycia twarzy, spisywał się całkiem ok. Dobrze oczyszcza, odświeża, zmywa resztki makijażu, bez naruszania hydrolipidowej bariery ochronnej. Przez cały okres stosowania nie czułam żadnego dyskomfortu w postaci przesuszenia czy ściągnięcia. Pieni się delikatnie i łatwo spłukuje, nie pozostawiając lepkiej warstwy. Pachnie specyficznie, powiedzmy ziołowo. Nie jest to zapach szczególnie miły, lecz można przywyknąć. Na szczęście nieinwazyjny dla wrażliwych oczu. Największym mankamentem okazało się opakowanie - zupełnie nieprzemyślane, niefunkcjonalne, po prostu fatalne! Miękka tuba ze zbyt dużym otworem w dozowniku, do tego zakrętka zamiast praktycznego zatrzasku. W efekcie lekki, półpłynny produkt wylewał się w sposób niekontrolowany i trudny do opanowania. Niemal za każdym razem dostawałam go za dużo a zakrętka była wiecznie oblepiona żelem. Tym bardziej dziwię się, że kosmetyk starczył mi na 5 miesięcy codziennego stosowania. Bardzo wydajny.