Peelingi do twarzy

Orientana Naturalny żelowy peeling do twarzy `Algi filipińskie i zielona herbata` do cery tłustej i mieszanej

ORIENTANA Naturalny Żelowy Peeling do Twarzy ALGI FILIPIŃSKIE I zIELONA HERBATA 50 g

• 11 listopada 2023 o 16:02
    Dobry
    Kupiłam ten produkt na promocji w jakiejś drogerii. Uważam, że to dobry peeling do cery tłustej, choć nie jest zbyt wydajny. Ładnie odświeża cerę bez jej podrażniania. Opakowanie dość solidne, na plus. Wolę co prawda wersję pomarańczową, ale ta też jest niczego sobie.
  • 20 marca 2023 o 14:04
    Świetny dla cery mieszanej
    Cześć:) Ten peeling kupiłam w znanej drogeri. Niestety, nie zwrocilam uwagi, ze nie jest przeznaczony dla cer wrażliwych. Z ciekawosci uzylam go raz na okolice twarzy. Co mogę o nim powiedzieć? Cechy charakterystyczne: -do cery tłustej i mieszanej -żelowa konsystencja -na bazie wyciągów z roślin -z drobinkami pestek moreli i orzecha -zawiera 13 ekstraktów z roślin azjatyckich -zawiera 96.5% naturalnych składników; -algi filipińskie chronią skórę przed stanami zapalnymi i regulują wydzielanie sebum, a zielona herbata wspomaga usuwanie toksyn, regeneruje oraz łagodzi; -pachnie orzeźwiająco, trochę zieloną herbatą -solidny,szklany słoiczek Działanie: -mocno złuszcza -reguluje wydzielanie sebum -odświeża -oczyszcza -nawilża Peeling ma drobne ziarenka, które delikatnie złuszczają martwy naskórek. Użyłam go z ciekawości, ponieważ nie jest przeznaczony do mojego typu cery. Zdecydowanie ma mocniejsze działanie. Nie podrażnił mnie, ale będę go używać na inne części ciała. Nie chciałabym,żeby przy dłuższym stosowaniu podrażnił mi twarz.
  • 26 stycznia 2023 o 13:21
    Bez "ochów" & "achów"... Nie dla mnie.
    Peeling do twarzy Orientana "algi filipińskie i zielona herbata" kupiłam, ponieważ spodobał mi się solidny kartonik w kolorze kobaltowym. Kolejnym elementem, który przemawiał do mnie na korzyść zakupu był fakt, że produkt dedykowany jest mieszanej cerze (a taką posiadam). Wewnątrz kartonika mamy ciężki słoiczek ze szkła z plastikową nakrętką i dodatkowym plasticzkiem zabezpieczającym wewnątrz opakowania. Produkt ma 50 g pojemności. Zapach kosmetyku... no cóż - nie zachwyca. Brązowawo-zielonkawe mazidło jest gęste i niewielka ilość wystarczy do tego, by zrobić peeling całej twarzy. Zabieg ścierania naskórka przebiega bez zarzutu - buzia po zmyciu preparatu jest gładka i bardzo przyjemna w dotyku. Niestety, jest jedna bardzo duża wada, którą zauważyłam po każdym zastosowaniu tegoż specyfiku. Na drugi dzień po użyciu peelingu Orientana moja twarzy dosłownie prosi "nie używaj tego więcej!"... Tak, wiem, że to na pewno "zasługa" (wątpliwa) tego produktu (nic innego nowego nie stosowałam wówczas w pielęgnacji). Po aplikacji i ścieraniu skóry tymże peelingiem dostaję pełno bolesnych, podskórnych wyprysków! Nie dzieje się tak nigdy w przypadku użycia innych kosmetyków. Mam wrażenie, że ten ciężki i tłustawy peeling to nie jest najlepszy wybór, jeśli chodzi o cerę mieszaną. Męczę go już długo, bo żal mi wyrzucić. Ale chyba resztę zużyję na pięty... Naprawdę, w moim odczuciu, to nie jest dobry produkt dla cery tłustej lub mieszanej. Nie kupię ponownie, bo jestem bardzo rozczarowana.
    Zalety:
    • ładne opakowanie.
    Wady:
    • cena nieadekwatna do jakości,
    • powoduje wysyp niedoskonałości.
  • 27 kwietnia 2021 o 17:45
    Bardzo dobry produkt
    Ma fajną żelową konsystencję, dokładnie złuszcza naskórek, pozostawia twarz delikatną, odświeżoną i nawilżoną. Produkt nie pozostawia uczucia ściągnięcia skóry i co dla mnie ważne nie podrażnia jej. Ma ładny, niezbyt intensywny zapach, jest bardzo wydajny.
    OlaMora
    15 lutego 2021 o 0:10
    ostatecznie nie jestem przekonana
    Peeling poznałam dzięki próbce otrzymanej w Kontigo. Któregoś razu nadarzyła mi się okazja, by ją wykorzystać iii... zakochałam się! Delikatnie wyszorowałam twarz i pozostawiłam produkt na skórze aż do końca prysznica, zmyłam go dopiero na koniec, co w moim odczucie jeszcze bardziej spotęgowało efekt wygładzenia, nawilżenia i generalnej magii. Uznałam, że muszę go mieć w pełnowymiarowym formacie, więc obskoczyłam kilka drogerii i nareszcie był mój! Opakowanie to plastikowy słoiczek jak na krem. Nie spotkałam nigdy peelingu do twarzy w takiej formie i gdzieś tam nie wydaje mi się to specjalnie higieniczne - tworzy to możliwość zostawienia np. wody w produkcie przy jego nabieraniu. No nie, nie podoba mi się to. Zdecydowanie lepszym pomysłem w moim odczucie byłaby jednak malutka tubka. Ale! ostrożnie nabrałam produkt i z największą ochotą zabrałam się za pielęgnację twarzy. Drobinki (będące chyba pestką brzoskwini i orzecha) zatopione w lekkim żelu delikatnie wytarły moją twarz, pozostawiłam na dłuższą chwilę jak za pierwszym razem no i nieco się rozczarowałam - mój cudowny efekt WOW z pierwszego kontaktu gdzieś wyparował :( Ot po prostu peeling. Opakowanie 50g kosztuje około 30 złotych - chyba jednak trochę za dużo, jak na taki zawód. Zużyłam, ale nie ukrywam, że czekałam aż się skończy, Jeśli cena będzie niższa (jakaś promocja czy coś) to może wrócę do niego za jakiś czas, w regularnej cenie raczej nie ma na to szans.
    Zalety:
    • naturalność produktu
    Wady:
    Drogeria Natura