Peelingi do twarzy

BingoSpa Mocny peeling błotny do twarzy z kwasem glikolowym i mlekowym oraz kwasami owocowymi

BINGOSPA.EU
BingoSpa mocny peeling błotny do twarzy, 100 g
Bingospa

• 19 lutego 2023 o 18:59
    Naprawdę mocny peeling , niestety może powodować podrażnienie skóry
    Peeling zakupiłam po licznych pozytywnych opiniach na wizażu. Znalazłam go w jakimś sklepie internetowym za grosze. Jest to silne złuszczający produkt który sprawdzi się osobom o skórze tłustej, mieszanej, może jednak powodować podrażnienia. Opakowanie to buteleczka o pojemności 120g. Wykonana jest z bardzo mocnego, twardego plastiku który utrudnia wydobywanie peelingu z opakowania. Peeling jest dość gęsty przez co wydobycie go wymaga sporo siły. Produkt ma mocno chemiczny zapach ze względu na zawartość kwasów AHA w połączeniu z kwasem glikolowym i mlekowym. Ze względu na mocny zapach czasami powodował podrażnienie mojej skóry i łzawienie oczu. Peeling ma szaro brunatny kolor z widocznymi ciemniejszymi drobinkami. Jak już wspomniałam konsystencja jest dość gęsta, wyczuwalne są liczne drobinki. Czas na podsumowanie działania produktu - peeling jest zdecydowanie konkretnym "ździerakiem". Zawarte w nim drobinki są naprawdę mocno wyczuwalne, silnie złuszczają i wygładzają skórę. Mam cerę mieszaną z tendencją do niedoskonałości, grudek, zaskórników i rozszerzonych porów. Stosowałam ten peeling 1, max 2 razy w tygodniu. Dzięki obecności drobinek mamy typowe złuszczane mechaniczne a zawarte w kosmetyku kwasy działają na zasadzie peelingu chemicznego dodatkowo złuszczając skórę i regulując wydzielanie sebum. Peeling doskonale usuwa martwy naskórek, wygładza i odświeża skórę. Po zmyciu produktu czuć ściągnięcie, skóra jest wręcz odtłuszczona. Przy regularnym stosowaniu można zauważyć zmniejszenie tworzenia niedoskonałości, zwężenie porów i delikatne rozjaśnienie skóry. Osobiście stosowałam ten peeling nakładając odpowiednią ilość na skórę, masując kilka minut działając mechanicznie a po kilku minutach zostawiam go na chwilę aby wzmocnić działanie kwasów. Po zmyciu peelingu skóra jest lekko zaczerwieniona - z reguły moja skóra nie reaguje podrażnieniem ale w przypadku tego peelingu czasami tak bywa, podejrzewam że to kwesta mocnego zapachu. Podsumowując, naprawdę mocny peeling. Silnie złuszcza martwy naskórek i wygładza. Ze względu na zapach który może podrażnić nie polecałabym go osobom wrażliwym na zapachy kosmetyków pielęgnacyjnych. Również nie polecałabym go osobom mającym wrażliwą czy przesuszoną skórę bo ten produkt po prostu może być zbyt mocny.
    Zalety:
    • doskonale złuszcza martwy naskórek
    • wygładza
    • zwęża pory, redukuje wydzielanie sebum
    • zmniejsza tworzenie niedoskonałości, pomaga w walce z zaskórnikami i grudkami
    Wady:
    • zapach który może powodować podrażnienia
    • opakowanie które utrudnia dozowanie produktu
    • peeling jest mocnym produktem przez co nie polecałabym go do skóry suchej i wrażliwej
  • 7 lutego 2022 o 14:20
    Polecam
    Moim zdaniem peeling jest mocny, efekt ten wzmacniają liczne i bardzo ostre drobinki pestek moreli, osoby z delikatną skórą mogą odczuwać pieczenie po nałożeniu. Ja mam tłustą i dość grubą skórę lecz pomimo tego delikatnie staram się nakładać kosmetyk żeby zbyt mocno nie pocierać nim skóry. Czasami po nałożeniu odczuwam delikatne mrowienie a czasami nie czuję nic, nie mam pojęcia od czego to zależy. Może od kondycji mojej skóry w danym dniu? Efekty po zastosowaniu: - skóra rozjaśniona z ujednoliconym kolorem, - dobre oczyszczenie, mniejsza widoczność zaskórników i mniej nowych, - zmniejszenie porów skóry, - lekkie rozjaśnienie przebarwień słonecznych u mnie, natomiast moja mama twierdzi, że po peelingu przebarwienia zrobiły się bardziej widoczne. Trzeba uważać z częstotliwością stosowania, siłą tarcia i z kosmetykami które stosujemy po peelingu. Ja trochę przesadziłam z ilością peelingów i pojawiły się u mnie rozszerzone naczynka na policzkach. Na szczęście już zeszły ale strachu się najadłam, bałam się , że zostaną już na zawsze.
    Zalety:
    • rozjaśnienie, wyrównanie koloru skóry,
    • oczyszczenie,
    • mniejsza ilość zaskórników na nosie,
    • zmniejszone pory,
    • wydajność,
    • niska cena
    Wady:
    • Opakowanie - bardzo trudno wydobyć peeling ze środka,
    • Skład - mógłby być lepszy.
  • 3 maja 2021 o 14:23
    Lubię, co jakiś czas
    To mocny peeling i używam to tylko od czasu do czasu, podkradajac mojej mamie :-) Na mojej buzi często pojawiają się niespodzianki, dlatego sięgam po niego tylko wtedy, kiedy moja buzia jest w dobrym stanie. U mnie nie powoduje pieczenia, skóra po masazu jest zarozowiona, doskonale oczyszczona. Lubię używać rowniez na ciało, chyba nawet częściej, niż na twarz. Wg mnie dobrze sprawdza się w walce z cellulitem. Jak dla mnie jest trochę za silny, żeby używać regularnie. Mam 19 lat i po kosmetyki z kwasami sięgam jeszcze nieśmiało.
    Zalety:
    • Oczyszczenie
  • 1 czerwca 2020 o 19:38
    Mega zdzierak z niego!
    Z tym peelingiem zetknęłam się, gdy do zakupów otrzymałam gratis kilka próbek, w tym między innymi tego peelingu. Z początku byłam nastawiona nieco sceptycznie - bo jak to, kwasy i jeszcze do tego drobinki?! Obawiałam się, że to może być za dużo dla mojej suchej i wrażliwej skóry - ale w końcu przełamałam się i już po tej pierwszej aplikacji zamówiłam pełnowymiarowe opakowanie!!! Produkt zamknięty jest w niedużej, zgrabnej buteleczce z klapką. Minus jest taki, że plastik, z którego tę butelkę wykonano, jest bardzo twardy i trzeba wyciskać produkt siłą - i to nawet wtedy, gdy opakowanie jest pełne. Zdecydowanie lepiej sprawdziłby się tutaj słoiczek, ewentualnie tuba. Konsystencja peelingu jest gęsta, w kolorze szaro-buro-błotnistym (w końcu błoto tam naprawdę jest!), z ogromną ilością drobinek. Zapach średni, zalatuje błotkiem albo jakąś gliną - no ale na szczęście nie utrzymuje się on na skórze. W składzie znajdziemy kwasy AHA, kwas glikolowy, mlekowy oraz błoto. Są też niestety konserwanty, ogólnie skład jako całość nie prezentuje się najlepiej, więc jeżeli ktoś bardzo zwraca na to uwagę, to lepiej go sobie odpuścić - mnie akurat w peelingach nie robi to różnicy. I teraz przechodzimy do najważniejszej kwestii, mianowicie: do działania. Peelingu używam raz w tygodniu, nakładam zawsze na oczyszczoną z makijażu, wilgotną skórę i masuję przez kilka minut, po czym zostawiam na kolejną minutę - to mój sposób, który mimo wysokiego uwrażliwienia mojej cery zdaje egzamin. Potem spłukuję (jest to bajecznie proste i bardzo dobrze :)), osuszam i nakładam pielęgnację (tonik, serum, krem na noc). Peeling znakomicie radzi sobie z oczyszczaniem porów i wygładzaniem skóry, a także z rozjaśnianiem przebarwień po krostkach - przy regularnym używaniu, raz w tygodniu, mam piękną skórę - jest dosłownie jak wypolerowana, rozjaśniona, ujednolicona, pory są zbite i czystsze, a przebarwienia rozjaśniają się w oczach. Przenigdy ten produkt mnie nie podrażnił i nie uczulił, co więcej! Mimo zawartości błota i kwasów nawet mnie nie wysuszył! Sprawdza się u mnie lepiej, niż sławny ''krwawy'' peeling z The Ordinary - tu efekt mam podobny, ale po TO miałam wysyp i czasami podrażnienia, a tutaj tego nie ma - tylko gładziutka, mięciutka i idealnie czysta skóra. Peeling jest wydajny i tani, butelka ma 120g, a zapłaciłam za nią 14 zł z groszami. Jako, że wystarczy naprawdę odrobina, aby wykonać porządny, złuszczający masaż, to sądzę, że starczy mi jeszcze spokojnie na dwa miesiące (a mam go od 7 tygodni). Jedyne zarzuty, jakie do niego mam, to koszmarne opakowanie (w użytkowaniu, nie wizualnie) i niezbyt dobry skład - bo poza tym, naprawdę działa fantastycznie i efekty są widoczne natychmiast po zastosowaniu. Jeżeli szukacie czegoś, co porządnie złuszczy, wygładzi i rozjaśni skórę, a przy tym nie przeszkadza wam średni skład, to kupujcie śmiało, bo naprawdę warto! <3
  • 5 stycznia 2020 o 17:52
    I tak i nie
    Jeżeli pisać o plusach tego produktu, to jest jeden i niewątpliwy - działanie. To jeden z lepszych peelingów do twarzy jakie przyszło mi stosować, bo intensywnie złuszcza i pozostawia skórę bardzo gładką, promienną i świeżą, ale...Gdy tylko zaczęłam zwracać większą uwagę na składy kosmetyków, produkt ten wylądował w koszu. Jeżeli ktoś ma choć kapkę pojęcia o poszczególnych składnikach, to zapewne nigdy więcej nie będzie chciał wcierać w skórę rzeczy, które oficjalnie uważane są za szkodzące, a nawet wywołujące choroby. Peeling o gęstości pasty do zębów, drobinki ścierające spore - generalnie całość wygląda jak maska błotna o takim też zapachu.