Bazy pod makijaż

NYX Baza pod makijaż Shine Killer 20 ml
NYX Professional Makeup Shine Killer

• 25 lutego 2021 o 5:29
    Moja pierwsza baza
    To była moja pierwsza baza, którą odważyłam się kupić. Zależało mi na przezroczystej, bo nie byłam pewna jak to działa. Zadziałała bardzo dobrze. Mam cerę mieszaną i dojrzałą. Cera mieszana u mnie oznacza miejsca suche i skłonne do podrażnień i zaczerwienienia na policzkach, ale lekko tłuste na nosie i czole. Może stąd będzie różnica w opinii od reszty dziewczyn. Po nałożeniu czuję jak skóra się leciutko napina i wygładza. Pod bazę poszedł krem przeciwzmarszczkowy na dzień dla cery dojrzałej, na bazę podkład z długim efektem. Bardzo dobrze to wszystko zadziałało. Potem byłam standardowo cały dzień w pracy i wszystko było ok. Nic nie się nie ważyło ani nie rollowało. I tak się przekonałam do baz...
    Zalety:
    • Napina skórę dojrzałą
    • Wygładza skórę
    • Dobrze działa z pozostałymi kosmetykami - krem pod i podkład na
    rroxi97
    25 marca 2020 o 16:27
    Nie najgorsza
    Może będę jedną z nielicznych, ale lubię konsystencję tej bazy. Podkład na niej ładnie się rozprowadza niestety po jakimś czasie wyświeca się bardziej niż zwykle.
  • 28 maja 2019 o 19:52
    Niewypał
    Nie, nie i jeszcze raz nie. Baza niezbyt przyjemna w dotyku, a co dopiero na twarzy. Wyczuwalne lekko silikony, w konsystencji jest bardzo "śliska", przez co podkład się na niej ślizga. Działa całkiem na odwrót - makijaż wyświeca się szybciej, niż bez bazy + jest mniej trwały, czasami podkład się ciastkuje i nie wygląda dobrze. Lekko wygładza skórę, ale nie na długo. Może zapychać. Z opakowania wylewa się za dużo produktu, ciężko kontrolować ilość, bo nie czuć jej pod palcami.
  • 25 października 2017 o 15:43
    Może być
    Po raz kolejny zawiodłam się na marce NYX. Najpierw podkład, a potem zmarnowana szansa dana tej bazie :( Jednym z głównych problemów mojej cery jest szybkie błyszczenie się czoła, dlatego poszukuję produktów, które mogłyby temu zapobiec. Ta baza niestety nie do końca spełnia swoje przeznaczenie. Używałam ją zarówno z podkładem Revlon jak i z NYXa, które nakładam gąbeczkami, pędzlem, palcami i za każdym razem po kilku godzinach efekt świecenia był widoczny (choć może nieco później niż w przypadku jej braku). Baz używam okazjonalnie, żeby nie zatykać porów, więc od razu jest ona wystawiona na działania ekstremalne, a w nich sobie niestety nie radzi. Być może sprawdza się w makijażu dziennym.
    • wydajny
    • dobrze się rozprowadza
    Wady:
    • niewystarczające matowienie (efekt niekompatybilny z ceną)
  • 22 września 2017 o 12:34
    Matte killer
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Testowałam bazę nakładając ją pod podkład mineralny, który fajnie się do niej przykleił. Niestety po godzinie zauważyłam większe świecenie się cery niż zwykle, a później podkład się zważył.
    Zalety:
    • kompatybilny z podkładem mineralnym
    Wady:
    • produkt niezgodny z przeznaczeniem
    • tłusta konsystencja
    U konsultantki