Żele pod prysznic

Pharmaceris Ranieri EMOTOPIC Kremowy żel pod prysznic 400ml
e-ZikoApteka.pl
Pharmaceris Emotopic Kremowy żel myjący pod prysznic, 400 ml

• 14 listopada 2024 o 21:36
    Kiepski i na pewno nie na AZS
    Emulsję kupiłam dla dziecka, które ma skórę atopową. Testowałam już różne produkty, ale ten niestety jest jednym z najgorszych. Emulsja ma dużą pojemność i może być używana jako żel pod prysznic i do wanienki. Jest mocno tłusta i ma biały kolor. Jako żel pod prysznic praktycznie się nie pieni i ma okropny zapach zjełczałego tłuszczu, przez co nie byłam w stanie jej używać. Do kąpieli dziecka również średnio się nadaje, bo bardzo słabo rozpuszcza się w wodzie i otrzymujemy pływające po powierzchni białe glutki. Jeśli chodzi o właściwości pielęgnacyjne, to również są słabe. W żaden sposób nie minimalizuje zmian związanych z AZS. Jedyne co, to nie wysusza, ale zdecydowanie nie pielęgnuje. Na plus fakt, że nie brudzi prysznica. Podsumowując, jak dla mnie produkt jest kiepski i na pewno po niego już nie sięgnę, szczególnie że nie należy do tanich.
    Zalety:
    • Nie brudzi prysznica.
    • Nie wysusza.
    Wady:
    • Okropny zapach zjełczałego tłuszczu.
    • Praktycznie się nie pieni.
    • Bardzo słabo rozpuszcza się w wanience.
    • Nie pielęgnuje skóry.
    • Nie pomaga na AZS.
    • Za wysoka cena jak na tę jakość.
    vero100
    19 lutego 2024 o 16:28
    Używam do mycia twarzy
    Szukałam czegoś wydajnego do mycia buźki i Pani polecila mi ten produkt-powiedziała że jest dobry do ciała jak i do twarzy i faktycznie bardzo dobrze mi się sprawdza ;) Cena za taką pojemność jest super, co do składu mógłby być lepszy ale na szczęście nie moją trądzikową twarz nie wpływa jakoś znacząco, nie podrażniło mnie ani nie wysypało. W trakcie zaburzonej BHL jest moim ukojeniem. Mimo tego nadal szukam czegoś lepszego ale narazie będę kurczowo trzymała się tego
    Zalety:
    • Wydajny
    • Duża pojemność
    • Delikatny
    • Dobrze myje twarz
    • Nie ściąga skóry
    • Nie zapchało mi mojej problematycznej skóry ani nie podrażniło
    Wady:
    • Parafina ;( Mi na szczescie nic nie zrobiła (choć w kremach bardzo mnie zapycha i unikam na kilometr)
  • 4 marca 2022 o 15:35
    Jest ok jednak nie należy do najlepszych a za taką cenę powinien
    Lubię serię Emotopic jednak tu jestem troszkę zawiedziona kremowy żel myjących bardzo zaskoczył mnie konsystencja jest ona gęsta i nie pieni się wogole jakbym się balsamowala pod prysznicem oczyszcza dobrze skórę jednak dużo mi go potrzeba by czuć się świeżo za taką cenę jest dla mnie nie wydajny chodź działanie ma dobre dobrze nawilża i natłuszcza skórę podczas kąpieli jest delikatny i łagodzi podrażnienia zamknięty w butli o pojemności 400 ml z pompka która sprawnie chodzi oraz ułatwia użycie produktu znam lepsze i tańsze produkty czy kupię ponownie jedynie na promocji
    Zalety:
    • Jest delikatny dobrze oczyszcza skórę
    Wady:
    • Produkt nie wydajny za gęsta konsystencja cena za wysoka
    sm1990
    9 maja 2021 o 17:01
    Słaby skład
    OPAKOWANIE Minimalistyczna szata graficzna typowa dla Pharmaceris Emotopic. Wygodne opakowanie z pompką wykonane z dobrej jakości plastiku. KONSYSTENCJA I ZAPACH Żel ma neutralny zapach. Żel ma kremową konsystencję, biały zapach, nie pieni się, ale dobrze się rozprowadza. SKŁAD Pochodna formaldehydu (Diazolidinyl Urea) w kosmetykach dla dzieci jest nie do przyjęcia. W składzie znajduje się też parafina ;/ WRAŻENIA OGÓLNE Żel dobrze oczyszcza skórę. Bardzo dobrze zmywa też pozostałości makijażu. Skóra po użyciu żelu jest dobrze nawilżona i natłuszczona. Nie zauważyłam u siebie działań nieporządanych jednak patrząc na skład na pewno nie zastosowałabym żelu u dzieci. Żel zdecydowanie nie jest wart swojej ceny. Za te pieniądze można kupić inny żel stosowany w AZS zdecydowanie o lepszym składzie.
    • neutralny zapach
    • dobrze się rozprowadza
    Wady:
    • skład!!!!!!!!!
  • 8 stycznia 2021 o 21:08
    Sprawdza się
    Mam skórę atopową - zwłaszcza na nogach wymaga ona intensywnej pielęgnacji, regularnego natłuszczania i łagodnego oczyszczania. Kremowy żel pod prysznic Emotopic ma neutralny zapach, biały kolor i kremową konsystencję, raczej średniej gęstości, nie zbyt lejącą się. Nie pieni się, ale dobrze się rozprowadza i bez problemu spłukuje. Ogólnie dobrze myje, ale wiadomo - bardzo delikatnie, czasem może być niewystarczający. Dobre jest to, że pozostawia skórę miłą w dotyku, miękką, nawilżoną, nie przesuszoną. Dobrze nadaje się też do golenia i ma wygodne opakowanie. Zgadzam się jednak, że nie jest to najlepszy produkt w tej kategorii.
    Zalety:
    • Dobrze się rozprowadza i łatwo spłukuje
    • Nie podrażnia skóry, pozostawia ją miłą w dotyku, nie przesuszoną
    • Łagodnie oczyszcza
    • Konsystencja
    Wady:
    • Może być zbyt mało myjący dla niektórych