Podaję skład tego kremu, bo brak w opisie.
Aqua, Urea, Cetearyl Alcohol, Ceteareth-20, Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Petrolatum, Cetyl Alcohol, Isostearyl Isostearate, Potassium Cetyl Phosphate, Cetyl Behenate, Behenic Acid, Glyceryl Stearate, Isostearyl Isostearate, Butyrospermum Parkii Butter, Lanolin, Cannabis Sativa Seed Oil, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben, Ethylparaben, Butylparaben, Triethanolamine, Lactic Acid, Synthetic Beeswax, Parfum, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Geraniol, Linalool, Isoeugenol, Butylphenyl, Methylpropional, Allantoin, Sodium Acrylates Copolymer, Xanthan Gum, Disodium EDTA, BHT
Wysoko w składzie mocznik (super), gliceryna (świetnie), trójglicerydy (miło), masło karite (przyjemnie), olej z nasion konopi (jak w nazwie kremu). Ale oprócz tego kilka różnych parabenów. Nie martwi mnie to zbytnio, bo powierzchnia stóp jest niewielka, a parabeny dalej w składzie, ale wiem, że są osoby, które parabenów unikają, więc dobrze wiedzieć.
Krem działa bardzo dobrze. Wchłania się szybko, ale pozostawia miłe poczucie nawilżonej skóry. Nie trzeba się kłaść do łóżka ze stopami oblepionymi tłustą mazią. Nie wiem jak radzi sobie z popękanymi piętami, ale poza tym spełnia swoją rolę. Pachnie przyjemnie. Wydajność - jak większość kremów o tej pojemności.
Zalety:
- nawilża
- dobrze się wchłania
- nie tłuści nadmiernie