Palety do konturowania

Astor Face Beautifier Contouring Palette Paletka do konturowania twarzy

cora
    16 czerwca 2018 o 0:03
    Bronzer zbyt ciemny, róż piękny brzoskwiniowy, rozświetlacz eksperymentalny, czyli makijażowa jazda bez trzymanki
    Akurat nie po drodze mi z tą marką, ale znam osobę, która wykupiła na wyprzedażach (gdzieś za Odrą) całą szafę i za późno zrozumiała swój błąd, więc aby wybrać mniejsze zło, zaczęła te produkty rozdawać lub wymieniać w naszej ekipie znajomych, tak więc stałam się posiadaczką kilku przedziwnych lakierów do paznokci, baz, a także tego ciekawego kosmetyku, niemającego jednak zbyt wielu wad. Paletka jest bardzo wygodna, mała, kieszonkowa, w sam raz do kosmetyczki. Kolory razem, patrząc od lewej: rozświetlacz, bronzer (oczywiście za ciemny), róż. Wszystkie kosmetyki są pozornie matowe. W świetle elektrycznym migoczą: najbardziej bronzer, więc pożegnajcie się z matowym bronzerem do konturowania już na tym etapie naszej wiedzy, później róż, na końcu rozświetlacz- on świeci najmniej, ależ paradoks. Nie wiem na jakiej zasadzie on działa, ale w rozświetlaniu twarzy jest znakomity, nie świeci, nie błyska, ale rozświetla, chyba poprzez pigmentację, bo drobin ma naprawdę niewiele. Róż jest śliczny brzoskwiniowy, uwielbiam go. W przypływach optymizmu mieszam go z bronzerem i też efekt nie jest tragiczny, a przyznam, że mam szczególny uraz na tle zbyt ciemnych bronzerów i z tego powodu mogę dostawać spazmów;) Tu jednak , po zmieszaniu różu i bronzera, efekt jest może nie jakiś doskonały, ale przyzwoity. Wolę jednak sam róż z tej palety i rozświetlacz. Te dwa kosmetyki są tu bardzo twarzowe i nadające się. Przypadła mi w udziale paletka nr 002 medium. To na pewno nie ta z tutejszego zdjęcia, 002 ma wszystko bardziej ciepłe, brzoskwiniowe. Kosmetyki te mają dziwny, nieładny zapach, trudno powiedzieć czy czuć je spalenizną, czy cementem, takie mam skojarzenia. A na skórze bezzapachowe są. Paletka plastikowa, opakowanie zamyka się sprawnie i solidnie, słychać charakterystyczny dźwięk przy tej czynności. Z drugiej strony opakowania rysunek ze schematami jak wykonać makijaż, ponumerowane poszczególne produkty, jak to przeważnie w takich zestawach, ale nie sądzę, aby było to zbędne. Reasumując- bronzer na Nie, reszta na Tak.
    Zalety:
    • piękny ciepły kolor różu w paletce 002 medium,
    • ciekawy rozświetlacz z niewielką/zerową niemal ilością drobin
    Wady:
    • zbyt ciemny bronzer,
    • zapach cementu (?)
  • 3 lutego 2018 o 12:09
    Mocno średnie
    Paletke dostałam do przetestowania w superpharm. Spodziewałam się czegoś więcej. Kolory ładne ale słabo napigmentowane. Bronzer ma dość duże drobinki a rozświetlacz daje bardzo subtelny efekt. Najładniejszy jest róż ale też bardzo subtelny.
    Zalety:
    • Poręczne opakowanie
    Wady:
    • Słaba pigmentacja
    Drogeria Super-Pharm

Zobacz także inne Palety do konturowania