Smashbox The Cali Contour PalettePaleta do konturowania
4,8 (45)
21 hitów!
Dzięki palecie Cali Contour Palette możesz w łatwy sposób stworzyć wiele różnych efektów, od casualowego po plażowy. Odeszliśmy od sztywnych zasad konturowania twarzy i postawiliśmy na wolność z sześcioma neutralnymi odcieniami inspirowanymi Kalifornią o dopełniających się wzajemnie matowych i perłowych wykończeniach. Nakładaj cienie jeden na drugi lub pojedynczo, aby w łatwy sposób uzyskać naturalny look albo efekt muśnięcia słońcem na wybrzeżu!
CO WYRÓŻNIA KOSMETYK: To łatwa w użyciu paleta, która łączy różne odcienie rozświetlacza, bronzera oraz różu. W każdej znajdują się trzy matowe i dwa perłowe pudry konturujące, bronzer i rozświetlacz oraz matowy róż.
mica, octyldodecyl stearoyl stearate, zinc stearate, tocopherol, lauroyl lysine, ascorbyl palmitate, camellia sinensis leaf extract, water\aqua\eau, caprylyl glycol, isopentyldiol, phenoxyethanol, [+/- iron oxides (ci 77491, ci 77492, ci 77499), titanium dioxide (ci 77891), bismuth oxychloride (ci 77163), blue 1 lake (ci 42090), carmine (ci 75470), ferric ferrocyanide (ci 77510), manganese violet (ci 77742), red 6 (ci 15850), red 7 lake (ci 15850), red 22 lake (ci 45380), red 28 lake (ci 45410), red 30 lake (ci 73360), red 33 lake (ci 17200), red 34 lake (ci 15880), red 36 lake (ci 12085), yellow 5 lake (ci 19140), yellow 6 lake (ci 15985), ultramarines (ci 77007)] rds product name: contour palette division: sx (smashbox)ingredients: talc, polyethylene, phenyl trimethicone, nylon-12, ptfe, isopentyldiol, caprylyl glycol, phenoxyethanol, [+/- mica, titanium dioxide (ci 77891), iron oxides (ci 77491), iron oxides (ci 77492), iron oxides (ci 77499), bismuth oxychloride (ci 77163), blue 1 lake (ci 42090), carmine (ci 75470), chromium hydroxide green (ci 77289), chromium oxide greens (ci 77288), ferric ammonium ferrocyanide (ci 77510), ferric ferrocyanide (ci 77510), manganese violet (ci 77742), ultramarines (ci 77007), yellow 5 lake (ci 19140)] rds product name: contour palette division: sx (smashbox)ingredients: talc, zinc stearate, boron nitride, dimethicone, mineral oil\paraffinum liquidum\huile minerale, ethylhexyl palmitate, nylon-12, panthenol, isopentyldiol, caprylyl glycol, phenoxyethanol, [+/- mica, titanium dioxide (ci 77891), iron oxides (ci 77491), iron oxides (ci 77492), iron oxides (ci 77499), bismuth oxychloride (ci 77163), blue 1 lake (ci 42090), carmine (ci 75470), chromium oxide greens (ci 77288), chromium hydroxide green (ci 77289), ferric ammonium ferrocyanide (ci 77510), ferric ferrocyanide (ci 77510), manganese violet (ci 77742), ultramarines (ci 77007), yellow 5 lake (ci 19140)] rds product name: dimension palette pwdr hghlghtr wn division: sx (smashbox)ingredients: talc, zinc stearate, nylon-12, lauroyl lysine, panthenol, mineral oil\paraffinum liquidum\huile minerale, dimethicone, ethylhexyl palmitate, tin oxide, calcium sodium borosilicate, isopentyldiol, boron nitride, caprylyl glycol, phenoxyethanol, [+/- mica, titanium dioxide (ci 77891), iron oxides (ci 77491), iron oxides (ci 77492), iron oxides (ci 77499), bismuth oxychloride (ci 77163), blue 1 lake (ci 42090), carmine (ci 75470), chromium hydroxide green (ci 77289), chromium oxide greens (ci 77288), ferric ammonium ferrocyanide (ci 77510), ferric ferrocyanide (ci 77510), manganese violet (ci 77742), ultramarines (ci 77007), yellow 5 lake (ci 19140)]
Poznaj składniki:
Nasi użytkownicy zostawili 45 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:
24 lutego 2026 o 8:27
Bardzo dobra paletka
Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
To jest produkt który pokochasz od pierwszego użycia. Dobre kolory, miękkie, łatwo się rozprowadzają. Dobrze trzyma się na twarzy bez poprawek. Jedyny minus jest taki że dla mnie- jestem totalnym bladziochem- kolory są troszkę za ciemne, muszę uważać z ilością żeby nie zrobić sobie maski. Dla ciemniejszych karnacji będzie idealna
16 grudnia 2025 o 8:04
Konturowanie na najwyższym poziomie, warto!
Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
Najbardziej trwała paleta do konturowania, jaką kiedykolwiek testowałam, mój HIT, wracam do niej, zużyłam już 3 opakowania, ale proszę wierzyć, że jest niesamowicie wydajna. Cienie są świetnie, mocno napigmentowane i pozwalają uzyskać wyrazisty efekt. Odcienie bardzo dobrze się blendują, nie robią plam i można pracować nad intensywnością makijażu. Błyszczących w tej paletce używam rzadziej, ale róż i cienie do konturowania zużywane są w szybkim trybie. :)
Zalety:
bardzo dobra pigmentacja
łatwe blendowanie bez smug i plam
uniwersalne odcienie do konturowania, bronzera i rozświetlania
wysoka jakość produktu
eleganckie, solidne opakowanie z lusterkiem
Wady:
cena wyższa niż w paletach drogeryjnych, ale warto - jakość niesamowita
26 marca 2024 o 22:12
Świetna miltipaletka do całego makijażu
Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w prezencie
Jak dla mnie paletka która zastępuje osobno cienie , puder oraz konturowanie . Znajdziemy tutaj róż w błysku , bronzery , rozświetlacz i puder. Na wyjazd jest idealna .
Wszystkie produkty są świetnie napigmentowane , więc bez obaw że trzeba się mocno namachać żeby coś na twarzy było widać .
Mamy tutaj zarówno brąz chłodny jak i ciut cieplejszy - odpowiednią jest dla każdego typu urody .
Jest bardzo wydajna - starczy na długo .
W ciągu dnia nie zauważyłam żeby kolory się pościerały czy wyblakły . Tak samo z powiekami .Jestem bardzo na tak jeśli chodzi o nią .
1 września 2023 o 13:03
Cały makijaż w jednej palecie
Gdzie został kupiony produktInna drogeria
3 matowe i 2 perłowe pudry do modelowania, brązowienia i rozświetlania + 1 róż to paleta, dzięki której jestem w stanie ogarnąć cały makijaż. Idealna na wyjazdy, gdy nie muszę zabierać wielkiej kosmetyczki. Pudry do modelowania i rozświetlacze dodatkowo można wykorzystać jako cienie do powiek.
Śliczne opakowanie ,solidne wykonanie i nie za duże, dlatego idealne w podróży. Produkty na palecie są trwałe i bardzo wydajne. Zdecydowanie polecam
Jak dla mnie ekstra! Mam tę paletkę już 3 lata i nie wiem czy kiedykolwiek się skończy :P Mam jasną karnację, ale kolory paletki pasują mi przez cały rok. Bronzer trzyma się na skórze calutki dzień. Rozświetlaczy używam sporadycznie, raczej jako cieni do powiek. Warta swojej ceny!
24 czerwca 2023 o 9:25
Za każdym razem pod wrażeniem!
Gdzie został kupiony produktInna drogeria
Paletę mam już jakiś czas, początkowo trochę ja ignorowałam, na rzecz innych kosmetyków, aż któregoś dnia schowałam wszystkie inne do szuflady i została tylko Ona!
Ta paleta jest świetna, idealna, dla każdego, załatwia mi 70%makijażu i zaoszczędza czasu w przekładaniu kosmetyków.
Ma dwa bronzery, które ja uwielbiam mieszać, jeden zimy drugi neutralny
Posiada idealny rozświetlacz do codziennego noszenie, nieprzesadzony, a kolor jest tak idealny do neutralnego koloru cery, że naprawdę go uwielbiam.
Zgaszony róż w morelowowych podtonach, zawsze po ręką.
Posiada puder fajny pod oczy i jeden iskrzący bronzero róż.
Ogólnie ta paleta jest dopełnieniem każdej toaletki.
Dodatkowo ma swietnej wielkości opakowanie, a w nim odpowiedniej gramatura produktów.
Konsystecja kosmetyków typowo pudrowa, ale nie jest za sucha.
Kosmetyki świetnie się blenduja.
Mam wiele kosmetyków, ale naprawdę jestem oczarowana tak dobrze skomponowaną paletą i w zapasach już czeka kolejna.
Jedyne co to zamieniłabym ten iskrzący produkt na roswietlajacy puder do omiatania całej twarzy i wtedy żadna inna paleta nie mogłaby się jej równać ;)
24 kwietnia 2023 o 11:15
Fajna
Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w prezencie
Paletę dostałam w prezencie na urodziny i jestem z niej zadowolona. Bardzo dobry pigment, fajne, bezpieczne kolory. Dobrze się blendują, nie tworzą plam. Uwielbiam kolor różu- różowo - brązowy, chłodny bardzo ciekawy kolor. Z bronzerow najczęściej korzystam z jaśniejszego koloru. Ciemniejszy używam w okresie wakacji gdy jestem opalona, ponieważ jest dla mnie za mocny na codzien.
Da się wysmarować bardzo fajne konkurowanie tą paletką. Dodatkowo ma przydatne duze lusterko. Super sprawa podczas wakacji, wszystkie potrzebne kosmetyki do konkurowania w jednym opakowaniu, nic więcej nie potrzeba.
Minus to cena, jest bardzo wysoka.
21 lutego 2023 o 19:05
must have!
Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
Chwilę zastanawiałam sie nad kupnem tego produktu, bo nie jestem fanką takich zestawów do twarzy. Jednak okazało się, że kolory palety znakomicie pasują do mojej karnacji.
Zawsze noszę paletę w torebce i biorę ją na każdy wyjazd. Zastępuje mi w podróży kilka innych pojedynczych kosmetyków. Można nią wykonać prawie cały makijaż.
Zalety:
świetne kolory
duuuże lusterko, które przydaje się w podróży
doskonała trwałość produktu
dobry dobór produktów, który zapewnia wykonanie całego makijażu twarzy
Gdzie został kupiony produktW marketplace Allegro, Amazon
20 kwietnia 2022 o 17:06
Idealna
Gdzie został kupiony produktW marketplace Allegro, Amazon
Lubię tą paletkę bo to taki mix kilka rzeczy w jednym więc fajnie funkcjonowanie opakowanie.
Paletka ma ładne opakowanie ,solidne wykonanie . W środku mamy różne kolory cieni ,które możemy idealnie wykorzystać do wykończenia makijażu . Paletka ma mocny pigment ,nie wiele jej trzeba użyć żeby skończyć makijaż. Paletki nie uczulają ,nie podrażniają . Są wydajne ,są mocno na pigmentowane.
Bronzer ciepły i zimny do konturu, rozświetlacz, jasna cześć do konturowania - moje ulubione, super napigmentowane kolory, dobrze się rozprowadzają , jadę już trzecia paletkę.
Fajnie by było jakby bronzery (zimny i ciepły odcien) i rozświetlacze były większe, bo zawsze mi zostaje róż i ten brokatowy bronzer jak już inne się skończą, ale wszystkim nie dogodzisz. Polecam!
Paleta ma super jakość, fajnie konturuje twarz nadaje efektu Wow, cena jest dość wysoka ale warto,, utrzymuje się długo jak dla mnie super warto zainwestowac
2 grudnia 2021 o 22:37
Letni ulubieniec
Gdzie został kupiony produktInna drogeria
Szczerze polecam zakup palety, zwłaszcza na promocji, gdyż jest to uniwersalna, wielofunkcyjna opcja typu all in one. Wspaniałe sprawdza się na wyjeździe. Ogólnie dla mnie to idealnie połączenie na lato gdy chcę mieć lekko opaloną skórę, podkreślone i wykonturowane policzki. Ogólnie paleta zawiera dwa pudry konturujące, lekko żółty oraz chłodny brąz i tutaj przypomina mi to trochę Marca Jacobsa, bo jest podobne nasycenie pigmentu i kolorystyka. Do tego mamy dwa perłowe rozświetlacze które używam jako cienie ewentualnie podbijam trochę policzki, róż w zgaszonym odcieniu i bronzer. Akurat bronzer najmniej mi się podoba bo jest intensywny i trochę mam problem z jego równomierną aplikacją ale reszta blenduje się bardzo dobrze. Dobra jakość porządne opakowanie. Jak dla mnie praktyczny zakup.
11 listopada 2021 o 17:09
wspaniała paleta do konturowania
Gdzie został kupiony produktInna drogeria
Kupiłam tą palete zachęcona pozytywnymi opiniami. Skorzystałam z promocji na sephora i za nie duże pieniądze mam wszystko co potrzeba do konturowania buzi w jednym opakowaniu.
Paleta ma bardzo ładne, trwałe opakowanie. Jest to zdecydowanie plus, gdyż nie musimy się martwić, że kosmetyk się zniszczy.
Paleta zawiera rozświetlacze, róże i bronzery. Pigmentacja jest odpowiednia. raczej krzywdy sobie nią nie zrobimy.
Czesto uzywam tych produktów również jako cieni do powiek i te rozswielacze w szczegolności wspaniale wygladaja na powiece.
Kosmetyk jest trwały o czym chyba nie wspomniałam i bardzo wydajny.
Jedyny minus jaki jej daje to za brak zapachu.
Lubię jak kosetyki jeszcze dodatkowo fajnie pachną.
Zalety:
fajnie napigmentowane produkty
mamy w jednej palecie wszystko do makijazu ( konturowanie plus można zrobić makijaż oka nimi )
5 czerwca 2021 o 8:29
Najlepsza !!
Gdzie został kupiony produktInna drogeria
Kupiłam na promocji w Sephora. Nie żałuję. Idealna na wyjazdy. Nie trzeba brać kilku opakowań tylko jedno a jest wszystko. Kolory piękne. Delikatnie osypują się pudry brązujące. Ale to nie przeszkadza w użytkowaniu. Polecam !
11 maja 2021 o 14:14
bardzo fajna paletka
Gdzie został kupiony produktInna drogeria
Zakupiłam tą paletkę parę miesięcy temu, po pozytywnej rekomendacji mojej przyjaciółki. Zacznijmy może od tego, że nie ma co się za bardzo rozpisywać i w mojej opinii co oceniać w tej paletce. Przyznam się wprost, że paletka jest bardzo fajna i dobrze można nią wykonać makijaż dzienny i wieczorowy. Jest bardzo mocno napigmentowana, dlatego należy z nią uważać, szczególnie powiny z nią uważać posiadaczki cer bardzo jasnych i jasnych. Dwa rozświetlacze używam jako róży i sprawdzają się bardzo dobrze, tak samo sprawdzają się bronzery. Podoba mi się to że ich kolor można różnie stopniować mieszając, w zależności od tego czy chcemy zrobić makijaż bardziej chodny czy ciepły. Jednak szczerze powiedziawszy podobny efekt uzyskamy paletką drogeryjną, znacznie tańszą, więc nie jest to nic spektakularnego. Dlatego uważam, że cena jest wygórowana i w tej cenie można znaleźć paletki z efektem wow. Ta paletka owszem jest fajna, ale nie jest nadzwyczajna jak za taką cenę. Mimo wszystko oceniam ją na plus i daję uczciwe 4 gwiazdki, bo u mnie się sprawdza (uczciwie odjęta 1 gwiazdka za cenę). Jednak następnym razem ( o ile nie odkryję czegoś lepszego) będę ją kupować na promocji, bo nie opłaca się jej kupować w cenie regularnej
15 grudnia 2020 o 10:20
Chłodny bronzer jak marzenie!
Gdzie został kupiony produktInna drogeria
Bardzo długo przymierzałam się do zakupu tej paletki. Odstraszała mnie cena, a także ceglasty odcień różu. Było warto, ale... Faktycznie różu nie używam, za to ciągle używam chłodnego odcienia bronzera do konturowania. Jest to idealny odcień, nie wygląda brudno, a jednocześnie świetnie podkreśla kości policzkowe.
Rozświetlacze są bardzo delikatne, zaś cieplejszy odcień bronzera na okres zimowy jest dla mnie zbyt pomarańczowy. Rozjaśniający puder jest ok.
Wydajność produktów jest znakomita. Paletka posiada dobre, duże lusterko.
W okresie wakacyjnym robiłam nią cały makijaż, jedynie omijałam róż, ponieważ jest zbyt intensywny.
Zalety:
wydajność
piękny odcień chłodnego bronzera
spoko puder rozświetlający
duże lusterko
delikatne rozświetlacze
Wady:
zbyt pomarańczowy bronzer
ciemny, ceglasty odcień różu
9 osób uznało tę opinię za pomocną
9 osób uznało tę opinię za pomocną
konto usunięte
21 listopada 2020 o 19:15
Klasa... i tyle
Gdzie został kupiony produktInna drogeria
Nie mam ostatnio weny na pisanie recenzji. Wybaczcie...Pewnie nie ja jedna,,,
Z braku innych rozrywek tonę zakupach internetowych m.in kosmetycznych...Mam tyle do napisania , ale ciężko mi zebrać myśli.
Jakiś czas temu miałam już ochotę na tę paletę, ale przegapiłam promocję w sephorze .Teraz nie odpuściłam:)
Nie wiem dlaczego, ale ja mam inny obrazek na wierzchu puzdereczka Trochę jakby kiczowaty malunek zachodu słońca w tropikach:) No nic ..wolałabym ten klasyczny, ale nie będę się czepiała...;)
Paleta jest ideałem.
I nie chodzi tylko o to ,że kolory doskonale współgrają z moją karnacją jak i pewnie większości kobiet (są dwa bronzery ciemniejszy i jaśniejszy , które można stosować osobno lub mieszać w zależności co kto woli), ale doskonale leży w dłoni (jej wielkość jest idealna zarówno w domu , kosmetyczce czy torebce) jak i gwarantuję Wam ,że jest na tyle wszechstronna że sama łapie się na tym, że zapominam zastosować pudru, a używam tylko tej palety:)
Uwielbiam tej jasny , żółty odcień . Cudownie rozjaśnia mi skórę pod oczami. Nie podkreśla zmarszczek i calutki dzień wygląda idealnie, a mój makijaż i cały kontur twarzy trzyma się do późnego wieczora.
Róż jest wyważony również , wystarczy odrobina i nadaje takiej świeżości cerze. Pasuje chyba każdemu.
Tu jest w tej palecie zachowana doskonała tonacja, taka absolutnie neutralna i naprawdę uniwersalna co rzadko się zdarza.
Teraz używam tego jaśniejszego rozświetlacza, ale w lecie pewnie będę częściej korzystała z tego ciemniejszego.
Do palety jest dołączony rysunek instruktażowy .
Nie żałuję żadnej złotówki wydanej na tę paletę . Kosztowała na promocji w sephorze 145.
Warto dziewczyny na pewno jeśli się jeszcze wahacie.
21 października 2020 o 11:15
Najlepsza paletą do konturowania
Gdzie został kupiony produktInna drogeria
Praca z tą paletą to czysta przyjemność. Sprawdza się dla wielu odcieni skóry. Kolory cudownie się ze sobą łączą nie tworzą plam nakładanie ich to czysta przyjemność.