(Oceniam 02 Sunny)
Paletkę kupiłam po obejrzeniu jej różnych recenzji w internecie, bardzo mnie zainteresowała po tym jak widziałam ją w tutorialach w akcji - i nie rozczarowałam się. To rzeczywiście bardzo udany produkt! Co więcej, polskiej firmy i w bardzo dobrej cenie. Nie trzeba wcale zagranicznych paletek z Sephory, żeby mieć taką świetnej jakości.
Odcienie - rozświetlacz ma bardzo uniwersalny, szampański odcień (ani złoto, ani róż się tu jednoznacznie nie wybija). Ładnie więc zgra się i z jasną, i ciemniejszą karnacją, z ciepłymi i chłodniejszymi tonami cery. Bronzer - również świetnie wyważony, neutralny ale minimalnie w cieplejszą stronę, na plus dla mnie to, że nie jest zbyt chłodny. Nie lubię typowo chłodnych, sinych w odcieniu bronzerów jakich zwykle używa się do konturowania twarzy, wybieram zwykle te cieplejsze lub neutralne (konturuję twarz jednocześnie ją przybrązowując, takie odcienie są do tego celu najlepsze). Ten bronzer jest dla mnie w tonacji idealny, pięknie zgrywa się z moją karnacją, nie robi wrażenia przybrudzenia, pięknie ożywia twarz. Nie jest zbyt ciemny, latem jest dla mnie minimalnie za jasny, gdy jestem mocniej opalona. W pozostałych miesiącach idealny i w sam raz widoczny na twarzy. Z tego względu będzie świetny także dla osób o bladej karnacji - daje z początku lżejszy efekt, można intensywność stopniować, dobrze się temu poddaje.
Bronzer jest matowy, co oceniam na plus, bo dzięki temu jest bardziej uniwersalny, a jeśli mamy ochotę na coś z błyskiem, możemy do niego dołożyć bronzer z lekkimi drobinkami czy taki opalizujący (co często robię, bo lubię ten efekt).
Pigmentacja jest w sam raz. Rozświetlacz może dać naprawdę mocny blask, gdy nałożymy go w większej ilości. Bronzer jak wspomniałam jest bezpieczny, trudno z nim o efekt przesady czy zrobienie sobie plam, smug.
Konsystencja obydwu produktów jest rewelacyjna: mięciutka, w żadnym razie nie są to zbite "kamienie". Łatwo nabierają się na pędzel, gładko blendują, wtapiają w cerę. Minimalnie pylą - powiedziałabym że w normie. Bardzo wygodne w pracy, pędzlem nabiera się idealną ilość, dobrze też przenoszą się na skórę i nie tracą intensywności podczas rozprowadzania ani nie zostają na pędzlu, zamiast na twarzy. Formuła więc - idealna.
Efekty? Wszystko wygląda gładko i pięknie. Bronzer tworzy jednolitą powłokę, nie widać granic blendowania, świetnie się wtapia. Dobrze współpracuje u mnie praktycznie z każdym podkładem i pudrem.
Rozświetlacz daje przepiękne, gładkie, "mokre" wykończenie. Słynny pożądany efekt tafli? - tak. Wygląda idealnie, szkliście, nie połyskuje brokatem, żadnych drobin nie widać. Naprawdę, niesamowicie przypadł mi do gustu, odkąd kupiłam tą paletkę, nie używam praktycznie żadnego innego, a jak przystało na prawdziwego kosmetycznego nałogowca, mam ich kilkadziesiąt ;) Te inne będą musiały na razie poczekać.
W kwestii trwałości też nie mam zastrzeżeń. W ciągu dnia nic nie blaknie, nie ściera się, rozświetlacz nie traci intensywności, jeśli oczywiście nie przecieramy twarzy. Bronzer trzyma się świetnie, nie tworzą się żadne plamy, `do wieczora jest widoczny.
Opakowanie - klasyczna kasetka, może nie jakiegoś szałowego dizajnu, ale w każdym razie działająca jak należy, łatwa w otwieraniu, zawiasy trzymają się mocno, nic się nie psuje. Wizualnie moim zdaniem mogłaby być jednak jakaś bardziej wysmakowana, ale można pominąć ten jeden szczegół, poza tym jednym paletka jest naprawdę świetna.
Dobra cena, dostępność w Hebe (tam przynajmniej kupowałam, nie wiem czy jeszcze gdzieś indziej jest dostępna).
Świetny produkt w dobrej cenie. Naprawdę, spokojnie może konkurować z dużo droższymi markami. Bardzo przyjemna w aplikacji i świetnej jakości jak chodzi o trwałość i efekt na twarzy. Zakup wart polecenia - warto samemu przekonać się, że polskie firmy potrafią stworzyć prawdziwe perełki.
Zalety:
- kolorystyka, konsystencja, pigmentacja, łatwe w blendowaniu, dają piękny efekt na twarzy, rozświetlacz o mokrym wykończeniu, idealny odcień i ton bronzera, trwałość, cena, polska firma
Wady:
- niezbyt urodziwe opakowanie