WIZAŻ logo
Palety do konturowania

Charlotte Tilbury Filmstar, Bronze & Glow Face Sculpt & Hightlight Contour Palette Paleta do konturowania

4,5 (13)
4 hity!

• 28 maja 2026 o 5:47
    Mieszane odczucia
    Kupi ponownieNie
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Kupiłam mini wersję palety Filmstar Bronze & Glow Charlotte Tilbury w odcieniu Light/Medium bezpośrednio na stronie marki i już samo opakowanie zrobiło na mnie świetne wrażenie. Mimo że jest plastikowe, wygląda bardzo elegancko i luksusowo, a dzięki lusterku sprawia wrażenie cięższego i bardziej „premium” w dłoni. W środku znajduje się szampański rozświetlacz oraz bronzer podpisany jako sculpt, choć moim zdaniem zdecydowanie lepiej sprawdza się jako klasyczny bronzer do ocieplania cery niż produkt do konturowania. Chyba, że mówimy tutaj o efekcie nadawania trójwymiarowości dzięki perłowemu wykończeniu i tu mogłabym się zgodzić. Mam suchą cerę o ciepłym kolorycie i znalezienie bronzera, który nie wygląda na mnie pomarańczowo, graniczy z cudem. Tutaj Charlotte Tilbury naprawdę zasługuje na ogromny plus - nawet w pełnym świetle dziennym nie widzę tego sztucznego, pomarańczowego tonu, którego nie znoszę. Kolor jest dobrze wyważony, choć dla mnie nadal odrobinę zbyt ciepły. Sam bronzer jest dość lekko napigmentowany, ale akurat uważam to za ogromną zaletę. Bardzo łatwo się blenduje i nawet osoba kompletnie niewprawiona w makijażu raczej nie zrobi sobie nim krzywdy. Efekt można stopniować i końcowo wygląda naprawdę pięknie, świeżo i bardzo naturalnie. Na pochwałę zasługuje również trwałość - produkt zostaje na swoim miejscu przez cały dzień. Niestety rozświetlacz kompletnie się u mnie nie sprawdził. Szampański odcień jest ładny, ale formuła zbyt mocno podkreśla każdą nierówność skóry, a drobinki na twarzy wyglądają dla mnie trochę zbyt „dyskotekowo”. Przez to go nie używam, czego trochę żałuję, bo sam bronzer jest naprawdę dobry. Czy kupię go ponownie? Nie, będę szukała swojego ideału może jeszcze minimalnie chłodniejszego i bardziej matowo-satynowego.
      star fullstar fullstar fullstar emptystar empty
      star fullstar fullstar fullstar emptystar empty
  • 2 listopada 2025 o 19:56
    Cudo do wykończenia makijażu
    Od kiedy używasz produkturok lub dłużej
    Gdzie został kupiony produktW perfumerii
    Paleta do konturowania od Charlotte Tilbury jest dla mnie produktem marki premium nie tylko przez pięknie prezentujące się opakowanie, ale przede wszystkim ze względu na działanie i łatwość użycia bronzera i rozświetlacza dostępnego w tej palecie. Kosmetyk ten został zakupiony przeze mnie, kiedy jeszcze nie miałam wprawy w używaniu tego typu produktów. Bronzer posiada suchą, nie przesadnie napigmentowaną formułę, która nawet dla osób bez doświadczenia nie tworzy problemów w postaci plam czy zacieków i pozwala na budowanie upragnionego efektu. Ciepły odcień bez pomarańczowej tonacji nadaje skórze naturalny efekt skóry muśniętej słońcem, a zawarte w nim maleńkie drobiny odbijające światło wygładzają skórę, nadając jej subtelnego blasku. Jeśli chodzi o rozświetlacz, to formuła jest taka sama. Odcień rozświetlacza jest również w ciepłym tonie, lecz w odcieniu lekko szampańskim. Posiada on bardzo maleńkie drobiny, przez co na twarzy nie wygląda ciężko, sztucznie i krzykliwie, a wręcz przeciwnie – bardzo ładnie odbija światło, podkreślając kości policzkowe z efektem mokrej skóry. Cała paleta to produkt niezwykle wydajny i wszechstronny, umożliwiający stworzenie makijażu dziennego, a dzięki swojej trwałości doskonale sprawdzi się przy makijażu wieczorowym.
    Zalety:
    • Odpowiednio napigmentowana
    • Bardzo łatwa w uzyciu
    • Nie towrzy plam
    • Bardzo naturalny efekt
    • Naturalnie wyglądające glow
    • Nie ściera i nie schodzi z twarzy
    • Piękne, solidne opakowanie
    Wady:
    • Wysoka cena
  • 4 czerwca 2025 o 22:40
    To moja nowa ulubiona paleta do konturowania
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Bronzer pięknie ociepla twarz i daje efekt naturalnego muśnięcia słońcem, a rozświetlacz – sztos! Ma złotą bazę i cudownie odbija światło, dzięki czemu skóra wygląda świeżo i promiennie przez cały dzień. Formuła jest wegańska, bez parabenów, lekka, ale dobrze napigmentowana, więc można budować krycie – idealna zarówno na co dzień, jak i na wieczorne wyjścia. Nie zapycha, nie podkreśla porów, ładnie wygładza cerę i dodaje blasku.
    Zalety:
    • piękny kolor
  • 3 lutego 2025 o 14:48
    Średniak
    Kupi ponownieNie
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Jako wierna fanka Charlotte skusiłam się na tą paletę w odcieniu light medium- wizualnie przepiękna- boskie i praktycznie opakowanie, natomiast kolor i działanie bronzera niekoniecznie jest satysfakcjonujące jak na cenę ponad 300zl Rozświetlacz za to nadrabia- pięknie się mieni, daje naturalne glow i jest bardzo trwały. Czy kupiłabym ją ponownie? Myślę, ze nie chyba, że do stosowania na klientkach????️
  • 2 kwietnia 2023 o 11:59
    Nr 1 w mojej kosmetyczce
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Od kiedy używasz produkturok lub dłużej
    Gdzie został kupiony produktInna drogeria
    Paletke zakupiłam w Sephorze. Skuszona opinią wielu makijażystek stwierdziłam by przeszedł czas ją kupić. Mam ją w odcieniu Fair-Medium, jak dla mnie jest to idealny produkt do każdego makijażu. Opakowanie jest metalowe przez co solidne i eleganckie, w środku znajduje się lusterko. W palecie znajdziemy dwa produkty Bronzer i Rozświetlacz. Bronzer jest tak delikatny, że nie da się nim zrobić krzywdy przez perłowe wykończenie, natomiast nadaje on pięknego muśnięcia słońcem jak i wymodelowanej twarzy. Konturowanie twarzy bronzerem można stopniować w zależności od potrzeb. Rozświetlacz wpada w złote odcienie, genialnie odbija światło i to jest obecnie mój TOP 1 rozświetlacz do makijażu. Po aplikacji tych produktów skóra wygląda na rozświetloną i promienną . Produkty świetnie rozprowadzają się na skórze, bronzer nie pozostawia smug. Kolor Light-Medium jest idealny do jasnej i średniej karnacji.
    • Lusterko w środku
    • Świetnie rozświetlenie
    • Satynowe wykończenie
    • Genialne do jasnej i sredniej karnacji
    • Delikatne konturowanie
    • Nie da się nim zrobić krzywdy, nie powoduje smug

Zobacz także inne Palety do konturowania

szukaj