Ziaja, Kozie Mleko, Krem pod oczy

9 HIT!
31 % kupi ponownie
Zobacz oferty
Zdjęcia recenzentek
Zgłoś do moderacjiLekki, bezzapachowy krem przeznaczony do pielęgnacji skóry wokół oczu.
Odżywia i uelastycznia skórę.
nawilża, tonizuje i lekko napina naskórek.
Zapobiega wiotczeniu skóry.
Wygładza i spłyca drobne zmarszczki.
Cechy produktu
- Pojemność
- 10 – 50ml
- Formuła
- bezzapachowa
- Rodzaj
- kremy pod oczy
- Właściwości
- rozświetlające, regenerujące, nawilżające, przeciw cieniom / opuchnięciom, wygładzające
- w tubce
- P ropylparaben,
- Isopropylparaben,
- Potassium Sorbate,
- Diazolidinyl Urea,
- Citric Acid (09.03.2007)
Recenzje 207
15 września 2023, o 16:38
Wykorzystała: kilka opakowań
Ot kremik pod oczy
Za takie pieniądze nie oczekujmy cudów kochani. Krem krzywdy nie robi, wręcz przeciwnie - fajnie zabezpiecza skórę wokół oczu i trzyma nawilżenie. Nie rozjaśnia sińców ani nie spłyca zmarszczek, ale nie oczekiwałam tego od niego. Jak dla mnie najlepsza opcja jeśli ktoś chce zadbać o swoją skórę, ale ogranicza go budżet. Zakupiłam swój w drogerii Astor za jakieś 7 zł.
23 czerwca 2023, o 13:09
- Zapach: 3
- Stosunek jakości do ceny: 3
- Opakowanie: 3
15 marca 2022, o 14:26
Nie wie, czy kupi ponownie
- Zgodność z opisem producenta: 4
- Zapach: 4
Nawet niezły
Krem ma bardzo lekką konsystencję, dobrze się rozprowadza i szybko wchłania. Dzięki temu dobrze spisuje się pod makijaż i nie musimy się obawiać o tłustą, świecącą lub rolującą warstwę pod oczami. Jest niemal bezzapachowy, jak się wwąchamy to coś tam lekko czuć, ale w żadnym stopniu mi to nie przeszkadzało. Krem dobrze nawilża i wygładza, ale nie radzi sobie z większymi opuchnięciami i cieniami w okolicach oczu.
ZALETY: Nawilża
Wygładza
Nie podrażnia
Nie uczula
Cena
WADY: Nie radzi sobie z większymi opuchnięciami i cieniami w okolicach oczu
Skład
2 /5
18 listopada 2021, o 16:08
- Stosunek jakości do ceny: 4
- Opakowanie: 5
Raczej dla młodych kózek:)
Chciałam stosować pod oczy coś trzymającego tę delikatną skórę w nawilżeniu. Ten krem dedykowany jest dla skóry suchej - skłonnej do zmarszczek. I jeśli nie ma się z nią innych problemów to wystarczy, lekko nawilży i... to wszystko.
Producent twierdzi że odżywia i uelastycznia, a oprócz nawilżenia jeszcze tonizuje i lekko napina oraz wygładza i spłyca drobne zmarszczki. Te zapewnienia są chyba trochę na wyrost.
Na plus można wymienić 95% składników pochodzenia naturalnego.
Raczej dla młodych dziewczyn, które pod oczami nie mają jeszcze żadnych problemów.
ZALETY: Wydajność - starcza na długo.
WADY: Działanie praktycznie żadne dla starszej cery
8 maja 2021, o 16:58
Używa produktu od: tydzień
Kupiony w: Nie podano
- Wydajność: 2
- Zapach: 3
- Opakowanie: 4
Najgorszy krem pod oczy
Dosyć dawno ceniłam sobie kosmetyki Ziaja, ze względu na ich niską cenę i łatwą dostępność w większości drogerii. Gdy któregoś razu podczas zakupów krem pod oczy z serii kozie mleko trafił w moje ręce liczyłam, że trafię na przyzwoity produkt. Niestety wraz z pierwszym użyciem przyszło rozczarowanie. Dobrze, że krem kosztował dosłownie kilka złotych, więc nie było mi za bardzo szkoda wyrzucić ledwo zaczęte opakowanie (nieczęsto mi się coś takiego zdarza). Już od pierwszego użycia wiedziałam, że trafiłam na kosmetyczny bubel. Krem nie robi nic pozytywnego a wręcz szkodzi. Konsystencja jest bardzo rzadka, przez co krem jest kompletnie niewydajny. Nie zauważyłam jakiegokolwiek efektu nawilżenia ani też wygładzenia drobnych zmarszczek mimicznych. Jakby tego było mało po użyciu kremu odczuwałam dokuczliwe szczypanie. Nie jestem osobą wrażliwą na podrażnienia, w swoim życiu wypróbowałam wiele kremów pod oczy i pierwszy raz się z czymś takim spotkałam. Wyrzuciłam bez żalu i nigdy więcej nie kupię. Nawet nie przyjmę jakbym miała za darmo dostać.
ZALETY: -niska cena
-dostępność
WADY: -wydajność
-konsystencja
-szczypanie (krem wywołał u mnie podrażnienie)
-brak działania
7 marca 2021, o 13:01
Ja jestem zadowolona
Bardzo przyjemny krem pod oczy ma piękny zapach szybko się wchłania, nie pozostawia tłustego filtru pod oczami. Okolice oka są po nim odżywione, gładkie, opakowanie jest bardzo przyjemne w stosowaniu, a sam krem bardzo wydajny
ZALETY: Zapach
Opakowanie
Wydajność
Nawilżenie
WADY: Brak
2 /5
6 lutego 2021, o 19:23
Kupiony w: Nie podano
- Wydajność: 2
- Zgodność z opisem producenta: 2
- Zapach: 2
- Stosunek jakości do ceny: 2
- Opakowanie: 2
Niby już od dobrych kilkunastu lat jest na rynku ale jeszcze nie miałam okazji go wyprobowac. Wiele od niego oczekiwałam jednak... Od początku kremik ma bezzapachowa biała formułę. Niestety po nałożeniu nawet delikatnej warstwy moje oczy za każdym razem łzawiły. Wykorzystuje go teraz jako Krem do dekoltu i tutaj nie mam żadnych zastrzeżeń.
8 grudnia 2020, o 09:39
Używa produktu od: 2 tygodnie
- Zgodność z opisem producenta: 4
- Opakowanie: 5
Zacznę od tego ,że nie mam za dużych problemów z skórą pod oczami, prócz tego ,że mam suchą cerę i pojawiają się już małe zmarszczki związane z wiekiem, są czasami też niezbyt duże since pod oczami ale to z powodu niewyspania. A teraz krem. Używam go ( już 2 tygodnie) z serią kozie mleko Ziaji ,mleczko - tonik, mleczny koncentrat młodości i ultra lekki krem anti-ege, plus raz na tydzień peeling enzymatyczny, tej samej serii. I tak plusy kremu : * cena , * lekka konsystencja , * brak zapachu , * szybkie wchłanianie, * dobre nawilżenie, * lekkie rozjaśnienie , * brak szczypania w oczy, * dobre łączenie się np.z korektorem , * tubka - wąska końcówka, która ułatwia aplikacje kosmetyku. Jedyne czego na razie nie zauważyłam to spłycenia drobnych zmarszczek, ale jak wspomniałam krem stosuje tylko 2 tygodnie. Zobaczymy co będzie dalej. Na pewno jeszcze zakupię ten krem i całą tą serię :).
13 października 2020, o 15:59
- Wydajność: 1
- Zapach: 1
- Opakowanie: 1
Szkoda za jego miejsca na półce sklepowej
Krem kosztuje grosze i jest dostępny niemalże wszędzie ale niestety jego działanie ma wiele do życzenia.
Moja skóra wokół oczu potrzebuje nawilżenia, po prostu. Krem musi nawilżać i sprawdzać się również pod makijażem. W tym przypadku moja skóra po jego użyciu jest nijaka. Nie jest ani nawilżona, odżywiona nie wspominając o napięciu. Jak dla mnie krem jest bardzo słaby i może sprawdzi się u młodych dziewczyn aczkolwiek i tutaj odradzałabym bo sama marka Ziaja nie jest zbyt dobrą marką pielęgnacyjną.
22 września 2020, o 21:20
Wykorzystała: jedna próbka
17 lipca 2020, o 09:19
Używa produktu od: 2 tygodnie
Kupiony w: W hipermarkecie
Koszmarek
Zacznę od tego, że bliżej mi już 40, tak więc jest to wiek kiedy z okolica oka ,,nie ma żartów’’. Krem ten wypatrzyłam w trakcie zwyczajnych zakupów w supermarkecie i pomyślałam, że zawrotna suma 4,40 nie obciaży zbytnio mojego portfela ???? Krem okazał się koszmarkiem - właściwie jeżeli chcecie sobie dodać lat w kilka dni, to polecam kupić. Stosowałam na dzień i na noc, po kilku dniach wyskoczyły mi pod okiem wypryski, drobne zmarszczki nagle się pojawiły plus dodatkowo podpuchnięta okolica oka. Masakra generalnie, lepszy efekt uzyskałabym stosujac nic. Szkoda w sumie, bo czasami śmieszne tanie produkty okazuja się całkiem dobre.
ZALETY: Ładne opakowanie, bezzapachowy
WADY: Uczula i podrażnia
produktów15
recenzji189