Kremy pod oczy

Purito Seoul Centella Green Level Eye Cream Krem pod oczy na bazie wąkrotki azjatyckiej

notino.pl
Centella Green Level Eye Cream - Krem pod oczy na bazie wąkrotki azjatyckiej 30ml Purito
Purito Wonder Releaf Centella
PURITO Seoul Wonder Releaf Centella Krem pod Oczy 30ml

• 26 sierpnia 2024 o 21:06
    Taki sobie
    Krem kupiłam w zestawie z kremem do twarzy z tej samej serii. Nie miałam wobec niego szczególnych oczekiwań, ale niestety niczym mnie nie urzekł. Opakowanie to tubka, dość typowa dla kremów pod oczy. Wygląda średnio atrakcyjnie ze względu na kiepską szatę graficzną, jakością również nie powala. Sam krem jest biały, dość rzadki i ma ziołowy zapach. Zapach jest delikatny, czuć go tylko podczas aplikacji. Krem jest, tak jak obiecuje producent, naprawdę lekki. Dla mnie był nawet za lekki, ale o tym za chwilę. Dobrze się rozprowadza i w miarę dobrze wchłania, chociaż z tym rewelacji nie ma. Jest bardzo wydajny. Jeśli chodzi o efekty, to krem okazał się dla mnie za lekki. Dawał średnie nawilżenie, o likwidacji cieni czy opuchlizny w ogóle nie było mowy. Żadnego odżywienia nie zauważyłam, a już tym bardziej wygładzenia zmarszczek. Dodatkowo średnio współpracował z korektorem, wyglądał na nim sucho. Generalnie nie był dobry ani na noc, ani na dzień. Na noc był za lekki, a na dzień nie współpracował z makijażem. Na plus fakt że nie podrażnia oczu. Podsumowując, krem mnie nie zachwycił i więcej po niego nie sięgnę. Nie można mu odmówić lekkiej formuły, jeśli więc ktoś szuka naprawdę lekkiego kremu pod oczy, to warto się mu przyjrzeć. Ale poza tym rewelacji nie ma.
    Zalety:
    • Bardzo wydajny.
    • Nie podrażnia oczu.
    • Naprawdę lekki.
    • Przyjemny w użyciu.
    • Ciekawy skład.
    Wady:
    • Mało atrakcyjne opakowanie.
    • Średnio się wchłania, marze się po skórze.
    • Średnio nawilża.
    • Za lekki na noc.
    • Niezbyt współpracuje z makijażem, korektor wygląda na nim sucho.
    • Nie wpływa na stan skóry wokół oczu, nie likwiduje cieni i opuchlizny, nie wpływa na zmarszczki.
  • 24 marca 2024 o 20:42
    Byłaby piątka, ale...
    To naprawdę dobry produkt, zapewniający fajne nawilżenie okolicy pod okiem. Byłam z niego zadowolona tak mniej więcej do połowy opakowania, wszakże wówczas pękło przy zakrętce i wyciskany krem uciekał bokiem. Pomijając fakt, że było to niepraktyczne, to obawiałam się czy nie dochodzi tam powietrze i nie ma negatywnego wpływu na formułę. Dlatego starałam się już zużyć go ekspresowo. Za to niestety muszę odjąć punkt, bo jak mamy opakowanie takiej pojemności, to powinno być ono solidne i przygotowane na długie użytkowanie. A tu plastik był ewidentnie słabej jakości, bo ani tego kremu nie przewoziłam ani nie traktowałam brutalnie. Niemniej jednak skład i formuła były dobre. Krem świetnie odżywiał skórę na noc, a także nie powodował żadnych komplikacji przy nakładaniu makijażu używany rano. Konsystencja względnie lekka, super się rozprowadzała, nie mazała. Mimo to jak po czasie dotknęłam okolicy pod okiem, to nadal czuć było nawilżenie. Może nieco mniejsze opakowanie i zaraz przyjaźniejsza cena byłyby tu dobrym rozwiązaniem.
    redgeko
    17 marca 2024 o 16:30
    Hmmmm
    Trochę słabe to nawilżenie. Jest tylko przez parę godzin po nałożeniu. Tani nie był :). Po nocy to wogole nie widze nic. Najgorsze jest to że podrażnia mi oczy dlatego ciężko mi się go używa i nie kupię go już napewno.
    Wady:
    • Podrażnia oczy
    • Słabo nawilza
    Drogeria Super-Pharm
    Monko
    12 września 2023 o 20:11
    Fajny skład, łagodzące działanie
    Krem ma bardzo fajny skład- to ważne. Łatwo się rozsmarowuje, ma łagodzące działanie. Niestety mocno świeci się pod oczami. Oprócz tego nie sądzę by był to krem na pierwsze oznaki starzenia, jego działanie jest zbyt słabe w tym aspekcie. Jest ok, ale nie kupię go ponownie, bo „ok” to jednak za mało.
  • 19 marca 2023 o 15:31
    Krem na piątkę
    Świetny krem do codziennej pielęgnacji, im dłużej go używam, tym bardziej go doceniam. Jestem bardzo wymagająca co do kremów pod oczy, a ten ode mnie dostaje 5 z małym minusem. Ma bardzo dobrze dobrany skład, peptydy są idealne do pielęgnacji skóry pod oczami. Przynosi natychmiastowe ukojenie, gdy skóra jest bardzo przesuszona - ten efekt zanika w ciągu dnia, ale z dnia na dzień jest coraz lepiej. W porównaniu z innymi kremami pod oczy tu odczucie nawilżonej, uelastycznionej skóry jest dłuższe i solidniejsze. Fajnie również działa, gdy oczy są lekko opuchnięte, pomaga zniwelować ten defekt, jednocześnie bez nadmiernego ściągnięcia skóry, tak jak po niektórych żelach na opuchliznę. Idealnie sprawuje się pod korektorem.
    Zalety:
    • przynosi natychmiastowe ukojenie
    • w miarę używania nawilża coraz lepiej
    • świetny i pod makijaż ale i na noc
    • daję radę nawet na dojrzałej, suchej skórze - taka porządna codzienna pielęgnacja
    • nie jest tłusty i nie podrażnia oczu
    • spora pojemność jak na produkt pod oczy - 30 ml
    Wady:
    • w zasadzie nie mam do czego się przyczepić :)