Żele pod prysznic

Yves Rocher Bain Douche Relaxant Fleur de Lotus Sauge Relaksujący żel pod prysznic i do kąpieli `Kwiat lotosu i szałwia`

• 8 grudnia 2022 o 22:26
    Kwiat lotosu od YR
    Żel jest różowego zabarwienia, co uwielbiam, bo to mój ulubiony kolor. Butelka jest transparentna, więc można z łatwością kontrolować ilość produktu. Zamykana na klik, średnio poręczna, choć pojemność to 200 ml. Kosmetyk dobrze się pieni, można go też dodawać do kąpieli. Łatwo się zmywa. Skóra po nim jest miękka i gładka. Ja nie mam problemów ze skórą, dla mnie jest odpowiedni. Nie wysusza, nie podrażnia i nie uczula. Nadaje się na wyjazdy, bo dzięki swojej delikatności na te kilka dni stosuję go jako żel do higieny intymnej. Zapach bardzo przypadł mi do gustu, jest słodki, troszkę podchodzi pod mdły, ale jednocześnie bardzo mnie relaksuje. Polecam!
  • 7 listopada 2022 o 20:34
    Kwiat lotosu i szałwia
    Relaksujące połączenie kwiatu lotosu i szałwi sprawia, że można zrobić sobie mini spa we własnym domu. Niestety po dłuższym czasie zaczęła mnie boleć głowa i to za każdym razem. Warto jednak samemu przetestować, czy dana kompozycja zapachowa jest odpowiednia.
    Zalety:
    • dostępność – stacjonarnie oraz online
    • wygląd
    • efekt – skóra jest odświeżona, gładka i miękka w dotyku
    • wydajność – spokojnie wystarcza na około miesiąc
    • konsystencja – łatwo się rozprowadza
    • opakowanie – bez problemu produkt można zużyć do końca
    Wady:
    • zapach – oryginalne i relaksujące połączenie lotosu i szałwi, niestety po dłuższym czasie zaczeła mnie boleć głowa
    Viciq
    2 listopada 2022 o 9:41
    Kojący zapach
    Używam od tygodnia przy każdej kąpieli. Ma obłędny ziołowo-kwiatowy zapach. Myślę, że jest bardziej ziołowy niż kwiatowy....dla mnie wręcz kojący. Zapach rozbudza mnie podczas porannego prysznica, wprawia w dobry nastrój, relaksuje przed pracą. Co do konsystencji jest typowo-żelowa, bardziej płynna niż gęsta. Po kontakcie z wodą dobrze się pieni, dzięki czemu skutecznie oczyszcza ciało. Wolę taką formułę żelu pod prysznic niż tą kremową np. jaką posiada klasyczny Dove. Po kąpieli nie zauważyłam, aby skóra była wysuszona - jest taka jak zawsze. Do plusów zaliczyć można również poręczne, małe opakowanie (200ml), które spokojnie zabrać można w podróż. Jestem ciekawa również innych zapachów żeli pod prysznic i do kąpieli od Yves Rocher. Posiadam kokosowy oraz malinowo-miętowy - czekają na test. Serdecznie polecam!
    Zalety:
    • przyjemny ziołowo- kwiatowy zapach
    • dobrze oczyszcza ciało
    • delikatny dla skóry
    • fajne poręczne, opakowanie
    Wady:
    • na razie brak
    U konsultantki
  • 14 sierpnia 2020 o 10:13
    Niestety to nie to
    Zacznę od tego, że ten żel pod prysznic rzeczywiście odpręża. Ma ładny kwiatowy zapach i opakowanie. Niestety ale bardzo mnie on uczulił. Po jego stosowaniu pojawiały mi się białe blamy na nogach. Wysuszył mi troszkę skórę. Używałam go ponad 2 tygodnie i niestety ale nie podołał on zadaniu. Myśle, że przed jego stosowaniem miałam bardziej nawilżoną skórę niż po nim. Wizualnie super pięknie wygląda, lecz niestety po stosowaniu zmienia się zdanie. Kupiłam go z myślą, że pomoże mi w nawilżeniu skóry i kosmetyki tej firmy są naturalne, lecz okazało się inaczej.
    Zalety:
    • ładny wygląd
    • przyjemna konsystencja
    • relaksuje
    • ładny zapach
    Wady:
    • uczula
    • mało wydajny
  • 27 czerwca 2020 o 14:12
    Jest w porządku
    Żel jak żel, sprawdza się w swojej roli, czyli oczyszcza ciało podczas kąpieli. Powiedziałabym, że jest delikatny, nie podrażnia, ma fajny kwiatowy zapach i ładne opakowanie. Bardzo lubię żele z marki Yves Rocher, chętnie wypróbuję tez inne zapachy z tej serii.