Serum do twarzy

Yves Rocher Anti-Age Global, Le Serum Serum przeciwzmarszczkowe

• 18 kwietnia 2024 o 14:01
    Lekkie serum przeciwzmarszczkowe
    Serum posiada lekką, nietłustą formułę. Doskonale rozprowadza się na skórze i błyskawicznie się wchłania nie zostawiając na skórze tłustej warstwy. Aplikacja serum na skórę dzięki pipetce jest higieniczna. Serum jest komfortowe w stosowaniu. Pozostawia skórę nawilżoną, ujędrnioną, wygładzoną i miękką w dotyku. Zmarszczki na czole stały się płytsze po około dwóch miesiącach regularnego stosowania. Serum jest bardzo wydajne. Do jednej aplikacji potrzebne są mi około 3 kropelki.
    Alex85
    6 września 2021 o 8:23
    Super
    Serum do twarzy jest dla mnie niezbędnym kosmetykiem w codziennej pielęgnacji. Mam skórę zmęczoną, z pierwszymi oznakami starzenia. Serum nakładam codziennie wieczorem, pod krem na noc. Serum jest w wygodnej buteleczce z pipetą, można bez problemu nabrać odpowiednią ilość. Serum ma lekko żelową konsystencję i jest zabarwione. Wystarczy dosłownie mała kropla, żeby pokryć całą twarz. Ma intensywny, piękny zapach. Nakładanie go wieczorem to czysty relaks i przyjemność. Wykonuję nim masaż twarzy, aż do całkowitego wchłonięcia. Szybko się wchłania, można zaraz nałożyć krem. Lekko napina dkórę, nie podrażnia, nie powoduje wyprysków. Nakładam je na noc, rano skóra wygląda na bardziej wypoczętą i miękką. Oczywiście tak jak piszę prawie w każdej recenzji kosmetyków do pielęgnacji - kosmetyki nie zastąpią nam zdrowe trybu życia i medecyny estetycznej ;) ale to serum naprawdę wspomaga pielęgnację i polecam je do skóry zmęczonej. Myślę, że Panie z dojrzałą cerą też będą zadowolone. Cena regularna jest wysoka ale w yves rocher mają ciągle jakieś promocje, więc nie jest źle. Serum jest bardzo wydajne, używam codziennie na twarz od ok. 2 m-cy i dalej jestem w trakcie pierwszego opakowania. Wypróbuję inne rodzaje serum tej marki, a do tego na pewno z przyjnością wrócę.
  • 23 czerwca 2020 o 10:44
    Serum
    Buteleczka zawiera pipętę. Zapach delikatny i przyjemny. Konsystencja płynna. Serum łatwo rozprowadza się na skórze i szybko się wchłania. Nie powoduje podrażnień. Przy zbyt dużej ilości lekko się roluje. Uczucie po wchłonięciu przyjemne. Skóra lekko napięta więc jestem zadowolona. Cena regularna spora.
    Zalety:
    • działanie
    • pipetka
    Wady:
  • 18 grudnia 2018 o 9:22
    Całkiem dobre
    Po przekroczeniu magicznej cyfry na metryce postanowiłam zacząć wspierać się serum w pielęgnacji twarzy. Jako stała klientka firmy YR dostałam ciekawą ofertę i mój wybór podczas zakupów padł na to właśnie serum. Kosmetyk ma mleczną, ale lekką konsystencję, dosyć szybko się wchłania.J est bezzapachowy, delikatny, a moja skóra go lubi. Używam go rano lub wieczorem pod krem. Skóra po zastosowaniu tego produktu jest wyraźnie bardziej jędrna i napięta. ,Makijaż dobrze się trzyma, a ja mam poczucie, że zadbałam o swoją cerę:)
    Zalety:
    • konsystencja, działanie
    Wady:
    • cena regularna zbyt wysoka, wolę opakowanie z pompką, a nie z pipetą, jak w tym przypadku
  • 2 kwietnia 2017 o 1:26
    Za taką kwotę wolałabym zainwestować w lepsze serum
    Od razu zaznaczam, że moja recenzja, może być w pewnym stopniu nierzetelna. Słowem wstępu: kupiłam to serum przeciwzmarszczkowe mamie w prezencie. Chciałam ją zachęcić do stosowania serum i większego dbania o swoją cerę. Generalnie moja mama ma skórę wrażliwą, uczuleniową, od kilkunastu lat stosuje jeden krem do twarzy, jeden krem pod oczy, zero makijażu oprócz pomadki oraz tuszu do rzęs od wielkiego święta. Ma kilka produktów, do których się przyzwyczaiła i nie jest chętna do zmian, próbowania czegoś nowego. Produktu użyła 2 razy i nic się nie stało, nie podrażniło ją, nie uczuliło, ale powiedziała, że nie lubi nowych kosmetyków i nie chce stosować czegoś takiego :D I masz babo placek, produkt otworzony, użyty kilka razy i co tu z nim zrobić? Można nawet od biedy wyrzucić, zużyć do stóp, itp. ale wybaczcie, to serum jest cholernie drogie. Przed chwilą spr na stronie i kosztuje 145 zł , ja pamiętam, że kupiłam je za połowę ceny na jakiejś promocji, ale dla mnie to nadal dużo wydać na produkt 70-80 zł. Zwyczajnie serce by mi pękło gdybym wyrzuciła je do kosza czy zużyła je do stóp... Nie bardzo mając komu puścić ten produkt dalej stwierdziłam "o nie, nie pozwolę, żeby się marnował!". Zaczęłam używać go sama i dlatego właśnie stwierdzam, że moja recenzja może być nierzetelna. Jakby nie patrzeć serum jest przeznaczone bardziej do dbania o skórę dojrzałą. Na stronie zaznaczają, ze nie jest przeciwzmarszczkowe tylko, cytuję "do walki z takimi oznakami starzenia się skóry, jak: utrata jędrności, brak blasku, zmarszczki, cienie i opuchlizny". Ja mam 27 lat, więc oznak starzenie nie mam raczej za wiele :P Może właśnie z tego względu nie zadziałał na moją skórę. Jednak mimo to pozwolę sobie powiedzieć, że powinien cokolwiek zdziałać. W końcu nie jestem nastolatką, zbliżam się do 30-tki a serum nie nawilżyło, nie wygładziło, nie ujędrniło, żadnego blasku, odżywienia itp. a mam skórę trochę zmęczoną i wymagającą nawilżenia po zimie. Takie efekty potrafi mi zapewnić krem, więc serum też powinno zdziałać chociaż to. Oczekiwałam choćby minimalnego działania a tak naprawdę nic nie zmienił na mojej skórze, tak jakbym go w ogóle nie używała :( Dlatego nie polecam, mimo że może nie powinnam się wypowiadać na jego temat, ale za takie pieniądze to wolałabym zainwestować w serum na noc z Kiehl'sa, dołożyć 30 zł i tyle. I następnym razem tak zrobię, bo mimo że nie miałam produktu z Kiehl'sa to jednak widziałam wiele recenzji na jego temat a o tym niewiele słychać. Inaczej bym go oceniła gdyby kosztował 30 zł, ale za takie pieniądze można mieć naprawdę rewelacyjny produkt.