Serum do twarzy

Nivea Cellular Professional Serum Phyto R Serum do twarzy

NIVEA Cellular Phyto Retinol Effect Serum 30ml

• 14 października 2024 o 20:07
    Nic specjalnego
    Serum kupiłam w promocji, skuszona ceną. Produkt ma przyjemną formułę i zapach, nie powoduje u mnie reakcji alergicznych, skóra bezpośrednio po zaaplikowaniu wydaje się być nawilżona. Niestety, pomimo regularnego stosowania przez ponad miesiąc, nie zauważyłam widocznych pozytywnych efektów na skórze.
    Zalety:
    • Przyjemny zapach i formuła
    • Wygodne opakowanie
    Wady:
    • Brak widocznych pozytywnych efektów na skórze pomimo regularnego stosowania
  • 9 października 2024 o 9:58
    Taki zwyklak
    Serum do twarzy to ta kategoria kosmetyków, które pokochałam i od kilku lat nie wyobrażam sobie bez nich pielęgnacji. Przerobiłam już sporo produktów, jedne lepsze, drugie gorsze, od tanich drogeryjnych po wysoką półkę i jakieś swoje wyobrażenia już mam. Serum Nivea Cellular umieściłabym tak pośrodku skali. Opakowanie. Serum otrzymujemy w bardzo ładnej, szklanej buteleczce, wykończonej plastikową pompką. Wygląda bardzo ładnie, schludnie, a ciemne szkło dodaje charakteru. Niestety, za opakowanie także minus, bo moja pompka często się zacina, a także samoistnie się odkręca. Raz zdarzyło mi się, że buteleczka się przewróciła i coś tam wyciekło... Zapach jest śliczny! Pachnie tak ciepło, kremowo, trochę migdał - trochę puder. Podoba mi się bardzo i uprzyjemnia codzienną pielęgnację. Serum ma przepiękny kolor - pudrowy róż, z perłową poświatą, wygląda jak różowy kwarc. Konsystencja dość rzadka, ale nie wodnista - taki żel-krem. Nałożony na skórę dość długo się wchłania i w moim przypadku ślizga się na skórze jak taka biaława emulsja. Przez to zaczęłam stosować go tylko na noc. Sam kosmetyk daje raczej podstawowe efekty - skóra jest lekko nawilżona, gładka, miękka. Przełomu tu nie widzę, ani żadnych innych właściwości, które obiecuje producent. Myślę, że dla na prawdę wymagającej skóry będzie niedostateczny. Dość wydajny, dostępny w popularnych drogeriach, cena bez promocji moim zdaniem nieco zawyżona jak na markę. Oceniam na 3 - pięknie pachnie, ładnie wygląda, ale efekty nie powalają na kolana.
    Inne
  • 21 maja 2024 o 11:35
    Przyjemne
    Serum kupiłam w bardzo promocyjnej cenie z czystej ciekawości i chęci wypróbowania czegoś nowego. OPAKOWANIE: bardzo estetyczne i porządnie wykonane. Buteleczka z ciemnego szkła wyposażona w pompkę. Całość zapakowana w kartonowe pudełeczko, na którym znajduje się opis kosmetyku. Mimo iż buteleczka nie jest przezroczysta, można dostrzec zużycie produktu. Pod koniec użytkowania trudno wydobyć ostatnie krople serum, pompka już nie dozuje kosmetyku. KONSYSTENCJA: serum jest lekkie, nie przesadnie rzadkie ani gęste - takie w sam raz, by szybko się wchłonąć. Ma lekko beżowo-różowy kolor i delikatny, nienachalny zapach. DZIAŁANIE: kosmetyk nakładam pod krem, najczęściej dwa razy dziennie. Wystarczy niewielka ilość do pokrycia twarzy, szyi i dekoltu. Oznacza to, iż kosmetyk jest wydajny. Działanie można odczuć natychmiastowo: po oczyszczaniu skóry przynosi ulgę, jest takim przyjemnym zastrzykiem porządnego nawilżenia i ukojenia dla skóry. Nadaje jej miękkość i wygładza. To rzeczywiście jest zauważalne już po kilkukrotnym zastosowaniu kosmetyku. Szybciutko się wchłania, dobrze współpracuje z kremami, które nakładam jako kolejny krok w pielęgnacji. Czy działa przeciwzmarszczkowo? Jeśli ma działanie prewencyjne to nie będzie to widoczne, ja natomiast nie mam takich zmarszczek, które mogłyby ulec spłyceniu. Nie zauważyłam, by skóra była bardziej jędrna.
    Zalety:
    • nawilża
    • wygładza
    • zmiękcza skórę
    • łagodzi i koi skórę
    • konsystencja (szybko się wchłania)
    • często w promocji
    Wady:
    • opakowanie utrudnia zużycie kosmetyku do samego końca
    • brak zauważalnych efektów ujędrnienia skóry
  • 28 lutego 2024 o 15:53
    Nie tego się spodziewałam
    Sera do twarzy przy perfumach i peelingach to moi ulubieńcy kosmetyczni,mam cerę dojrzałą,mieszaną która często jest poszarzała,odwodniona,na chwilę obecną też przesuszona,ma nierówny koloryt,przebarwienia,dodatkowo doskwiera jej częste zapychanie i wysyp niedoskonałości,w pielęgnacji lubi się z lekkimi żelowymi konsystencjami, aloesem,bakuchiolem,kwasem hialuronowym,a nawet polubiła się z retinolem, natomiast ..niacynamid nie jest dla mnie. Opakowanie to buteleczka o pojemności 30 ml,serum ma przyjemną konsystencję,ładny zapach,jest w kolorze delikatnie łososiowym,aplikacja jest bezproblemowa,nic się nie roluje na twarzy ani nie rozwarstwia,przede wszystkim nadaje cerze niesamowitej miękkości i jakby spulchnienia ale przy częstym stosowaniu potrafi mnie zapchać,dlatego serum od marki Nivea stosowałam tylko doraźnie dwa razy w tygodniu.Czy sięgnę ponownie po Phyto Retinol Effect …no raczej nie,ale jeśli macie cerę suchą,normalną czy mieszaną która nie ma tendencji do niedoskonałości wtedy można przetestować.Osobiście serum najlepiej sprawdziło się na dekolcie oraz szyi.
    Zalety:
    • konsystencja,lekka,szybko się wchłania nie trzeba czekać z makijażem
    • wygładza,zmiękcza,nawilża,odżywia,ujędrnia,nie obciąża skóry,nie powoduje nadmiernego przetłuszczania
    • sprawdza się zamiast kremu pod oczy,nie powoduje łzawienia,szczypania czy pieczenia
    • dostępność,stacjonarna i internetowa
    • nie podrażnia,nie uczula,nie uwrażliwia
    • serum przeznaczone dla każdego rodzaju skóry
    • składniki pochodzenia roślinnego
    • wygodne opakowanie, widoczne zużycie, szklana buteleczka
    Wady:
    • stosowane codziennie potrafi zapchać
    • nie działa przeciwzmarszczkowo jak obiecuje producent
    • nie zwęża i nie minimalizuje porów, nie wyrównuje kolorytu
    • nie zapobiega powstawaniu niedoskonałości
    _inga
    1 grudnia 2023 o 5:26
    Serum do twarzy Cellular Professional Serum Phyto R, Nivea
    Serum do twarzy Cellular Professional Serum Phyto R kupiłam na jednej z aukcji internetowych, zapłaciłam około 40 zł. Opakowanie to buteleczka z atomizerem o pojemności 30 ml. Mam cerę mieszaną serum nakładam raz dziennie na na noc Serum zauważalnie nawilża, odżywia, ujędrnia, wygładza. Serum ma ładny przyjemny zapach, dobrze i szybko się wchłania, jest wydajne Dodatkowy plus za skład 99% składników pochodzenia naturalnego i za wygodne opakowanie z atomizerem które pozwala na wygodne dozowanie kosmetyku. Podsumowując serum spełnia swoją rolę, jestem zadowolona z efektów lubię produkty marki Nivea i tym razem się nie zawiodła, serum jest skuteczne i wydajne na pewno kupię kolejne opakowanie. Serdecznie polecam !
    Zalety:
    • ładny przyjemny zapach
    • nawilża
    • odżywia
    • ujędrnia, wygładza
    • dobrze się wchłania
    • łatwa aplikacja
    • skład 99% składników pochodzenia naturalnego
    Wady:
    • moim zdaniem brak