Podkłady

Clinique BIY Blend It Yourself, Pigment Drops Kropelki z pigmentem

• 19 listopada 2017 o 19:52
    Zdecydowanie nie
    Wielka kampania, nagłośnienie produktu, reklamy, zdjęcia- jaki to fantastyczny produkt... A jaka jest rzeczywistość? W rzeczywistości niestety wszystko przemawia na nie.
    Zalety:
    • fajne rozwiązanie dla osób faktycznie lubiących bardzo delikatne krycie,
    Wady:
    • ogromna cena w stosunku do ilości,
    • 3 kropelki wcale nie stwarzają kryjącego podkładu jak mówi opis,
    • beznadziejny sposób dawkowania - lejek, z którego cieknie- nie zawsze idzie wyliczyć kropelek,
    • tylko 4 kolory dostępne w Polsce, żaden nie nadaje się dla słowiańskiego typu urody,
    • nie jest ani trochę trwały,
    U konsultantki
  • 21 kwietnia 2017 o 19:43
    meh... :/
    ponieważ staram się minimalizować liczbę warstw nakładanych o poranku na twarz, kropelki skusiły mnie z oczywistych przyczyn ;) wysupłałam pieniądze, potestowałam, czas na opinię.. + konsystencja - rzadka, nie sprawi, że podkład czy krem staną się cięższe; + dobrze się mieszają z kremem koloryzujacym, filtrem i kremem nawilżającym (nie rozwarstwia się i nie warzy w trakcie mieszania); + fajny patent z kuleczkami mieszajacymi wewnątrz; + trwałość; +/- wydajność - 3 krople dają pełne krycie tylko jeśli zmieszamy je z podkładem - na gołym kremie efekt jest delikatniejszy; +/- kolory - oryginalnie jest ich kilkanaście, w Polsce oczywiście tylko 4 dostępne...; - pojemność i cena - maleństwo za 150 zł... :/; - opakowanie - lejek zamiast pipety (jak w Custom Drops od Cover FX) przy tej konsystencji jest kiepskim pomysłem; niemal nie da się precyzyjnie odmierzyć pożądaną liczbę kropli + końcówka lejka jest ubrudzona produktem; co do najważniejszego, czyli działania: mieszanie z filtrem u mnie odpada, ponieważ mam najjaśniejszy dostępny w Polsce odcień (BYI110) i filtr rozbiela go na tyle, że może, może w zimie bym mogła tak chodzić (ale w zimie bez dodatkowej warstwy podkładu trochę strach wyjść), no ale to nie pigmentu wina, że taki odcień sobie wybrałam. dodany do kremu koloryzujacego faktycznie zwiększa jego krycie i z daleka twarz wygląda bardzo ładnie. problem zaczyna się "z bliska". mam wrażenie, że cząsteczki pigmentu nieładnie osiadają na skórze, tworząc jakby siateczkę mikroporów (jakbym własnych nie miała dosyć...). widać to szczególnie, gdy zmieszam pigment z kremem lub filtrem. przy rozsmarowywaniu jest pięknie, gładko i równomiernie, a potem krem się wchłania, a pigment zostaje na skórze i wtedy robi się ta siateczka... przy zmieszaniu z kremem koloryzującym jest ona mniej widoczna, ale nadal jest. często mieszam podkłady z filtrami czy nawilżaczami i nigdy wcześniej nie widziałam takiego efektu na całej skórze. owszem, w miejscach gdzie mam pryszcze albo ślady świeże po nich, się zdarzało, ale nie np. na gładkim policzku. mam też wrażenie, że nieco zbyt mocno osadza się na meszku na twarzy. na pewno go zużyję jakoś, bo szkoda wyrzucać, ale nie kupię ponownie zdecydowanie.