O'Herbal Odżywka do włosów przetłuszczających się z ekstraktem z mięty

• 10 kwietnia 2021 o 22:05
    dla cierpliwych
    Posiadam wersję z pompką, która pozwala na odpowiednie dozowanie odżywki tak żeby nie przesadzić z ilością. Plusem jest pojemność odżywki, która wystarczy na dość długi czas nawet przy długich włosach. Produkt nie jest zbyt gęsty przez co z łatwością rozprowadza się na włosach. Nie ryzykowałam z nakładaniem odżywki od nasady i stosuję ją zawsze od wysokości ucha. Zapach jest ziołowy ale nie na tyle mocny żeby zniechęcić do stosowania. Odżywkę pozostawiam kilka minut na umytych włosach a następnie spłukuję. W moim przypadku produkt mocno plącze wilgotne włosy i ciężko z nimi dojść do ładu. Gdy już jednak uda mi się to zrobić a włosy wyschną, są bardzo miękkie i przyjemne w dotyku a przy tym lekkie i sypkie i mimo, iż jest to odżywka to daje uczucie dodatkowego doczyszczenia włosów. Zakup podczas promocji jest bardzo opłacalny. Odżywka nie wysuszyła moich włosów ale są długie i problem z ich rozczesaniem i splątaniem po jej zastosowaniu eliminuje ten produkt z listy przyszłych zakupów mimo większej ilości plusów jej stosowania.
    Zalety:
    • pojemność,
    • pompka,
    • nawilża,
    • odżywia,
    • włosy są gładkie i przyjemne w dotyku
    Wady:
    • mocno plącze długie włosy
  • 3 lutego 2020 o 13:30
    O`Herbal, Odżywka do włosów przetłuszczających się z ekstraktem z mięty
    Przepiękny miętowy zapach - uwielbiam! Konsystencja lekka, taka trochę wodnista. Po nałożeniu na włosy nie czuć jej. Myślałam, że w ogóle nie zadziała. Włosy po niej są takie dziwne, szorstkie, ale po wyschnięciu bardzo ładnie się rozczesują, są miękkie, gładkie, ładnie wyglądają. Pierwsze odczucia do niej miałam negatywne, ale działa dobrze więc mogę polecić.
  • 13 stycznia 2020 o 19:34
    fajna odżywka
    Kupiłam ją razem z szamponem z tej linii w Rossmannie i była to jedna z lepszych decyzji w kwestii pielęgnacji moich dość grubych i gęstych, ale niestety mocno przetłuszczających się włosów. Odżywka, podobnie jak szampon ma piękny, odświeżający zapach dzikiej mięty i bardzo dobry, jak na drogeryjny produkt, skład. Opakowanie jest średnio praktyczne, bo zaopatrzone w pompkę, a sam produkt dość gęsty, i trudno wydobyć potrzebną ilość. Generalnie mam problem z odżywkami, ponieważ prawie wszystkie obciążają mi włosy i powodują szybsze przetłuszczanie i w ogóle niewiele jest takich przeznaczonych do przetłuszczających się włosów. Odżywka O`Herbal jest inna. Nie obciąża moich włosów, a wręcz zmniejsza ich przetłuszczanie dzięki zawartości mięty, glinki i siarki. Włosy dłużej pozostają świeże, są puszyste i gładkie. Produkt ułatwia też rozczesywanie, a w związku z faktem, że jestem w trakcie zapuszczania włosów ma to dla mnie niebagatelne znaczenie. Odżywka wraz z szamponem tworzy zgrany duet, jeden z nielicznych tak pozytywnie wpływających na moje włosy i na pewno do niej wrócę.
    • skład
    • efekt na włosach
    Wady:
    • niepraktyczne opakowanie
  • 12 stycznia 2020 o 9:10
    Niestety przesusza włosy, zamiast je odżywić
    plusy: + zapach prawdziwej mięty + dość dobrze rozplątuje + nie obciąża minusy: - nie zmniejsza przetłuszczania - rzadka konsystencja - wysusza włosy - puszy inne cechy, których nie biorę pod uwagę przy ocenie: - słaba dostępność - niewydajna + opakowanie z pompką
  • 20 grudnia 2019 o 12:58
    Świetna odżywka do przetłuszczających się włosów ( i raczej tylko do takich)
    Kupiłam tą odżywkę w malutkim opakowaniu, bo była mi jakaś potrzebna na wyjazd. I tu ujawnił się pierwszy plus – starczyła na naprawdę długo – jest bardzo wydajna. A posiadam cienkie, ale długie włosy. Ma bardzo przyjemny, świeży zapach, nie plącze włosów, po wyschnięciu włosy są sypkie i przyjemne w dotyku. Każda inna odzywka zastosowana u nasady spowodowałaby, że na następny dzień miałabym kask z łoju na głowie. A tu… 2 dni świeże włosy, na trzeci dzień akceptowalne :) Jakie są minusy? Niewiele – myślę, że nie nadaje się na mocno przesuszone włosy (a takie mam ostatnie 10 cm swoich), bo choć nie robi im krzywdy, to nie pomaga w żaden sposób. Dlatego optymalnym jest wg mnie używanie u nasady i do połowy tej super odżyweczki, a od połowy do końca jakiejś intensywnie regenerującej. Niemniej jednak, omawiana odzywka jest świetna i jak dla mnie spełnia swoje zadanie.
    Zalety:
    • nie obciąża
    • nie powoduje przetłuszczania jak inne odzywki – można nakładać u nasady
    • nie podrażnia skóry głowy
    • nietłusta konsystencja
    • sypkie włosy
    Wady:
    • nie odżywia zniszczonych włosów