Wody perfumowane damskie

Helmut Lang Helmut Lang EDP

• 29 sierpnia 2010 o 22:59
    sterylnie, że aż miło
    Używałam próbki oszczędnie, ale niestety w końcu nadszedł jej kres. Jeśli gdzieś je znajdę, to na pewno kupię. Zapach odbieram trochę jak surowego ojca, który czasem - lekko tym faktem zafrasowany - pokazuje swe ciepłe serce. Jest fenomenalnie przestrzenny, pozornie ulotny - pozornie, bo systematycznie zaznacza swą obecność. Jak dobry kompan. Zapach w pierwszym kontakcie może wydawać się dziwaczny, prosty, nieskomplikowany, po dłuższej obecności okazuje się być odkrywczy i zajmujący zmysły. Na początku wyczuwam apteczną nutę, ale taką wywołującą spokój na duszy, ciepło, ukojenie i bezpieczeństwo. Następnie przywołuje na myśl solidnie wykrochmaloną białą pościel suszącą się na porywistym wietrze w ciepły poranek. Nie zdawałam sobie sprawy, że aż tak je polubiłam, gdyż okazuje się, że autentycznie za nimi tęsknię. Wolę od Cologne T. Muglera, których mam duży flakon. Ale tak to już jest, że pożąda się tego czego się nie ma... Używam tego produktu od: jakiś czas temu Ilość zużytych opakowań: cenna próbka
  • 27 maja 2010 o 1:24
    Ciekawy
    Interesujący zapach, ponadczasowy i charakterny. Otwiera się ziołowo-kolonską nuta z wyraźnie wyczuwalnymi lawendą i rozmarynem. W miarę rozwoju zapach wyraźnie ociepla się i wysładza, dominuje w nim pizmo i wanilia, nieprzesadnie mocne ale bardzo długo utrzymujące się na skórze. Myślę, ze wielbicielki Etro Shaal Nur i Coty Wild Musk powinny dać mu szansę, mogą znaleźć w nim coś dla siebie :) Buteleczka bardzo ładna Używam tego produktu od:kilku dni Ilość zużytych opakowań:próbka
  • 10 stycznia 2010 o 22:31
    zapach-widmo
    Moja recenzja będzie krótka,bo też wielu wrażeń mi Helmut nie dostarczył.Czuję go na sobie najwyżej godzinę...:( Przede wszystkim Helmut pachnie na mnie delikatną lawendą z odrobiną piżma i zaledwie szczyptą wanilii,w tle sporo paczuli.Rzeczywiście ma też w sobie coś aptecznego-lekko słodkawą,mdlącą nutę przypominającą zapach lekarstw.Jest w nim też kolońska,ziołowa nuta,która rozkosznie kojarzy mi się z czystą,rozgrzaną po prysznicu męską skórą. Niestety trwałość jest skandaliczna.Wielka szkoda... Używam tego produktu od:testy Ilość zużytych opakowań:
    agiko78
    18 lutego 2009 o 22:16
    Helmut aptekarz
    Wielkie rozczarowanie!Po wielkich trudach udało mi się dostać próbkę owego helmuta i jakież było moje niedowierzanie...Czy to ma być TEN zapach, osławiany, piękny helmut?Zamiast pięknego piżmowego zapachu, które uwielbiam, wyłoniło się memu nosowi coś dziwnego, trudnego do klasyfikacji, a jeszcze bardziej do akceptacji...Pierwsze wrażenie-jej wysokość kamfora z apteki!CZułam się, jak wtedy gdy jako dziecko byłam chora i mama nacierała mnie maścią kamforwą!Druga odsłona, troche lepsza, bo czuć odrobinę piżmo, które niestety szybko się ulatnia...Generalnie nie mój zapach, ale nie można odmówić mu oryginalności...jeśli ktoś lubi apteczne, lekowe zapachy, to ten jest dla niego!Nie jest to bynajmniej finezyjny zapach, lecz ciężki, niemiecki, farmaceutyczny dr Helmut o wdzięku niemieckiej mowy :( Używam tego produktu od:w trakcie próby Ilość zużytych opakowań:próbka
  • 11 sierpnia 2008 o 18:59
    Hochsztapler
    Zapach niby prosty, bez udziwnien i wzbijania się na szczyty innowacyjności , lecz jednocześnie wyróżniający się - szkoda tylko, że to wyróżnianie się nie jest zbyt pozytywne.... Zdecydowanie w stylu retro, odrobinę w duchu starych Guerlainów. Wyrazisty. Dałabym głowę, że skrywa w sobie trochę wyłagodzonego szypru, przeszywającą metaliczność oraz niepokojącą fizjologiczność w jej nieładnym odcieniu skrywane pod kaszmirowym, mięciutkim, przytulnym płaszczykiem. Drażni mnie jeszcze zapach mydła oraz chmury talku - zapewne umieszczonych tu po to, żeby pogłębić iluzję bycia zapachem w duchu retro... :o Kwiaty są tutaj martwe, spoczywające bez ruchu w statycznej mydlanej masie. Nuty drewniane płaskie i nieestetyczne zapachowo. To taki zapach hochsztaplerski, który miałby być wyjątkowy i klasyczny, ale niestety przedwcześnie zdradza się ze swoją szpetnością... Używam tego produktu od: testy Ilość zużytych opakowań: ...

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie