Paletka jest bardzo popularna - niestety jednak nie mogę wystawić jej dobrej opinii, nieco mnie rozczarowała.
W wygodnym i lekkim opakowaniu otrzymujemy trzy rodzaje pudrów - brązujący, rozjaśniający i rozświetlający.
Sama jakość jest bez zarzutu: produkty mają świetną, bardzo aksamitną i miękką konsystencję. Co za tym idzie jednak - są bardzo kruche, pylące, mnóstwo marnuje się podczas aplikacji. Przy nabieraniu bronzera na pędzel, nawet bardzo miękki, puder jest wszędzie, ubywa go w tempie ekspresowym. Przez miesiąc stosowania bronzer prawie zdenkowałam. To mój główny zarzut do tej paletki.
Kolorystyka: bronzer ma fantastyczny odcień, idealny do konturowania. Nie jest też za zimny i nie daje nienaturalnego efektu. Pod tym względem jestem z niego bardzo zadowolona. Sprawdza się i na jasnej, i na bardziej opalonej karnacji. Można go użyć także do lekkiego omiatania twarzy dla jej przybrązowienia - nie jest na to zbyt chłodny, jak bywa z niektórymi produktami do konturowania.
Puder rozjaśniający, o lekko żółtym zabarwieniu - dobry pod oczy czy w miejsca odwróconego konturowania. Nie do końca jednak mi odpowiada, nie zawsze tworzył na mojej twarzy naturalnie wyglądającą warstwę, bywał po prostu widoczny. Pod tym względem mam dużo lepsze (a częstokroć - tańsze) produkty do tego celu. Dlatego nie sięgam po niego zbyt często.
Rozświetlacz - zdecydowanie dla mnie zbyt delikatny. Wolę jednak mocniejszy, bardziej "mokry" blask. Nie da się ukryć, że daje szykowne i eleganckie wykończenie, jest też dobry na co dzień. Myślę, że może być dobry dla osób ceniących bardzo naturalny look, bez mocnego odbicia światła. Bardzo traci na pigmentacji nakładany pędzlem - dlatego u mnie sprawdza się przede wszystkim do omiatania twarzy w miejscach pod oczami czy w górnej części policzków, przed położeniem docelowego rozświetlacza. Ma jednak ładny, naturalny odcień, wpadający w szampańskie nuty. Ani dobry, ani zły - zależy, jaki efekt chcemy osiągnąć. W moje upodobania nie do końca się wpisuje.
Trwałość jest bardzo dobra - po nałożeniu bronzera konturowanie trzymało mi się elegancko bez żadnych ubytków po czasie.
Zaletą jest opakowanie - lekkie, poręczne. Nieco brakuje lusterka, ale wówczas opakowanie byłoby cięższe. Denerwuje mnie jedynie to, że bez takiego dociążenia wieczka podczas aplikowania pudrów ciągle samo się zamyka, co jest niewygodne.
Cena - stanowczo za wysoka w stosunku do jakości produktu (nie znajduję w nim nic aż tak wyjątkowego), a przede wszystkim w stosunku do wydajności. Słaba wydajność to najsłabsza strona tego produktu, rzadko trafiałam na tak szybko zużywające się pudrowe produkty.
Podsumowując: z bronzera jestem zadowolona, pomijając fakt znikania z prędkością światła. Mam zamienniki w podobnej jakości, a bardziej wydajne, wiec czy kupię ponownie - nie wiem. Wątpię, żebym chciała kupować jeszcze raz dość kosztowną paletę trzech produktów tylko dla jednego (nie będącego niezastąpionym) bronzera. Chyba jest to dla mnie jednorazowa przygoda, ale przyznaję, że nie żałuję, warto było spróbować, lubię testować nowości, a tej paletki byłam bardzo ciekawa. Próbujcie, a nuż Wam przypadnie do gustu :) Nie jest to zły produkt, po prostu dla mnie nie dość dobry.
Zalety:
- ładny odcień bronzera i jego dobra jakość, dobra trwałość
Wady:
- kompletny brak wydajności, mocne sypanie się, zawyżona cena