Podkłady

Rhea Podkład mineralny

Nasi użytkownicy zostawili 24 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 26 czerwca 2021 o 18:52
    Ulubiony wśród kryjących
    Nie lubię efektu sztuczności na twarzy. Na co dzień sięgam po delikatny podkład Clare Blanc ale są dni, gdy potrzebuję trochę więcej krycia. Wtedy na pędzlu ląduje Rhea. Mam dwa pelnowymiarowe opakowania, w dwóch odcieniach (jeden mieszam sobie z podkładem Amilie). Krycie jest dobre ale nie ma efektu maski , skóra oddycha, nie czuję podkładu na twarzy. Dobór odcienia to trochę kompromis-nie jest idealnie, ilość odcieni nie powala. U mnie podkład dobrze zgrywa się z kolorem skóry. Po Meow jest to mój ulubiony podkład o mocniejszym kryciu.
    Zalety:
    • poziom krycia
    • lekkość
    • bez efektu maski
    Wady:
    • ilość odcieni
  • 18 października 2020 o 19:44
    Efekt tynku na twarzy.
    Nie rozumiem fenomenu podkładów mineralnych. Po użyciu tego "podkładu" wyszły mi takie rozszerzone pory, zmarszczki i jakieś suche skórki, których w życiu nie miałam ani nie dostrzegałam. Podkłady mineralne podkreślają wszystko to czego nie oczekujemy. Dają pudrowy, wręcz suchy efekt. Po prostu jak w tytule mojej recenzji, efekt tynku jak na ścianie. Totalnie zapchane pory pozostawia. Po krótkim czasie z się zaczyna wybłyszczać i twarz wygląda na bardzo tłustą. Za drogo i nie polecam!
  • 6 czerwca 2015 o 22:23
    bliski ideału
    Mam cerę problemową, często naznaczoną wypryskami, które zamieniaja sie w strupki i zawsze w dniach rozpaczy, gdy nie wiem jak ukryć stan swojej twarzy, sięgam właśnie po podkład mineralny Rhea. Oprócz kamuflażu,który trzyma się długie godziny, nie pogarsza stanu cery (co jest rzadkością jeśli przy wypryskach spędza się całe dnie w pełnym makijażu). Nie uczula, nie zapycha, nie posiada substancji zapachowych. Używam tego produktu od: 2,5 roku Ilość zużytych opakowań: 3 całe
  • 22 maja 2015 o 9:24
    niezła alternatywa dla chemii...
    kolor: natural medium Aplikacja troszkę problematyczna,ale można się przyzwyczaić. Najlepsze efekty i krycie daje położony bezpośrednio po aplikacji kremu. Jeżeli chcę lekki efekt, nakładam na "suchą" skórę. Podkład trzyma się w miarę dobrze, chociaż zobaczymy w sezonie letnim. Nie podrażnia, nie potęguje wyprysków, nie robi efektu maski, dobrze stapia się z korektorem. No i jest naturalny co dla mnie oznacza wielki plus. Używam tego produktu od: 4 miesięcy Ilość zużytych opakowań: połowa
    editku
    12 marca 2012 o 15:41
    Dla cer problematycznych
    Mam bardzo wrażliwą skórę, skłonną do wyprysków a nawet trądziku. W dodatku bardzo dużo produktów mnie zapycha. Szukałam podkładu, który nie pogorszy stanu mojej cery i pod tym względem nie zawiodłam się. Podkład w żadnym wypadku nie zaszkodził mojej skórze tak jak np. Pixie czy EDM a wręcz mam wrażenie, że poprawił mi cerę. Podkład dobrze kryje i dobrze się rozprowadza, używam pędzla typu Flat Top. Podkład kryje i matuje może nawet lepiej niż Lily Lolo. Minus jedynie za cenę bo opakowanie to jedyne 4 g oraz małą gamę kolorystyczną . Używam koloru Natural medium ale jest delikatnie za ciemny natomiast Natural light zbyt jasny i mam troszkę problem z doborem. Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: 2 opakowania