Podkłady

L'Oreal Paris True Match Minerals, Skin Improving Foundation Podkład mineralny

L'Oreal True Match Minerals Powder D4/W4 Golden Natural Puder Mineralny 10G

Nasi użytkownicy zostawili 196 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 1 kwietnia 2025 o 18:39
    podkład, który nie zawodzi
    L'Oreal Paris True Match Minerals Skin Improving Foundation to podkład, do którego początkowo podchodziłam sceptycznie, ale szybko mnie do siebie przekonał. Jego największą zaletą było naturalne, matowe wykończenie – skóra wyglądała świeżo, ale nie była przesadnie pudrowa. Co ważne, nie oksydował, więc kolor pozostawał taki sam przez cały dzień, co dla mnie zawsze było kluczowe. Bardzo pozytywnie zaskoczyło mnie to, że nie podkreślał zmarszczek ani rozszerzonych porów – wręcz przeciwnie, dawał efekt wygładzenia, co w przypadku mineralnych podkładów nie zawsze było oczywiste. Nie uczulił mnie ani nie podrażnił, co przy mojej wrażliwej skórze było ogromnym plusem. Używałam go zarówno jako samodzielny podkład, jak i delikatny puder utrwalający na lekki krem BB – w obu rolach sprawdzał się świetnie. Wydajność również była na plus, bo niewielka ilość wystarczała na pokrycie całej twarzy. Są jednak rzeczy, które mogłyby być lepsze. Sitko w opakowaniu miało zbyt małe otwory, więc trzeba było się trochę namęczyć, żeby wydobyć odpowiednią ilość produktu. Poza tym cena bez promocji była dość wysoka jak na drogeryjny kosmetyk, ale na szczęście często można go było dorwać taniej. Mimo tych drobnych minusów byłam naprawdę zadowolona – podkład wyglądał naturalnie, dobrze się trzymał i nie robił efektu maski. Jeśli ktoś szukał lekkiego, mineralnego produktu, który nie zapycha i ładnie wygładza skórę, to zdecydowanie warto było go spróbować. Dla mnie mocne 7/10
    Zalety:
    • Dawał naturalne, matowe wykończenie bez efektu maski.
    • Nie oksydował – kolor pozostawał taki sam przez cały dzień.
    • Nie podkreślał zmarszczek ani rozszerzonych porów, wręcz delikatnie wygładzał skórę.
    • Nie uczulił ani nie podrażnił.
    • Był bardzo wydajny – niewielka ilość wystarczała na całą twarz.
    • Dobrze utrwalał makijaż, sprawdzał się także jako puder wykańczający.
    Wady:
    • Opakowanie.
    • Cena.
  • 26 września 2024 o 6:08
    Nie jest moim faworytem
    Puder mineralny zamknięty w słoiczku. Bezzapachowy. Matowi skórę, ładnie wykańcza makijaż. Nie rozświetla. Nakładam go na podkład. Nie wysusza. Nie podkreśla zmarszczek. Nie ściera się. Minus bo ciężko go wydostać w pudełka. Do nakładania tylko płaskim małym pędzlem.
    Zalety:
    • Ładnie wykańcza makijaz
    Wady:
    Olseen0
    20 listopada 2021 o 11:11
    Ok
    Podkład mineralny, który jest bardzo dobrym podkładem. Bardzo ładnie wygląda na skórze. Super się rozprowadza. Jedyny minus to opakowanie - bardzo źle się wysypuje i nie ma aplikatora ani wieczka na który puder by wypadał. Opakowanie na nie - produkt na tak.
    SylGrem
    24 maja 2021 o 16:24
    Super skład
    Podkład ma dobry skład i tym samym nie uczula, nie podrażnia. Nadaje się dla osób z problematyczną cerą np. z trądzikiem różowatym. Krycie jest całkiem ok. Pokład jest matujący, nie podkreśla zmarszczek, nie podkreśla rozszerzonych porów ani skórek. Kosmetyk po użyciu wygląda naturalnie, nie tworzy efektu maski. Jest wydajny. Warto zainwestować.
  • 31 października 2020 o 13:04
    Jako podkład się nie sprawdza
    Dla mnie ten produkt nie ma racji bytu jako podkład. Nie da się go w ten sposób nałożyć, tępo się rozprowadza. Używam go jako puder - idealnie matuje cerę. Czasem niestety się ciastkuje, ale pewnie to wina tego, co pod nim. Ogólnie warty wypróbowania produkt, na pewno każdy znajdzie dla niego zastosowanie.