Podkłady

Amilie Kryjący podkład mineralny

Amilie Mineral Cosmetics Podkład Kryjący Sesame 7g

Nasi użytkownicy zostawili 66 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 8 marca 2023 o 14:49
    Uwielbiam!
    Z racji, że makijażem zajmuje się na codzień i do tej pory miałam juz dwa podkłady tej marki tylko innej formuły, skusiłam się również na kryjący. I uwaga… w życiu bym nie przypuszczała, że podkład w postaci sypkiej może mieć tak super krycie, wyglądać tak przepięknie na skórze i tak długo sie trzymac. Absolutnie nie odbiega od tradycyjnych podkładów, wręcz przeciwnie zauważam w nim więcej korzyści. Po nałożeniu go pierwszy raz (mimo ze miałam już wcześniej styczność z podkładami Amilie) nie mogłam sie nadziwić jaki piękny efekt uzyskałam. Jest wręcz niewyczuwalny na skórze robiąc przy tym efekt wow! Zauważyłam, ze jest tez bardzo wydajny, nie trzeba dużej ilości by fajnie sie rozprowadził i zakrył co trzeba. Z ręka na sercu mogę przyznać, ze została fanka produktów Amilie i polecam wypróbować każdemu :) oczywiście dobrego aplikacji używam pędzla Flat Top również marko Amilie.
    • Krycie
    • Skład
    • Wygląd na skórze
  • 23 lutego 2023 o 9:25
    Cudowny!
    Gdy moja cera zaczęła się buntować: wyświecać i zapychać. Postanowiłam kupić najpierw podkład matujący, który zresztą sprawdził się świetnie i na co dzień był świetną opcja, jednak na większa wyjścia chcialam uzsykać większe krycie stąd pomysł zakupu podkładu kryjącego, aby zakryć całkowicie to co było do zakrycia. Używalam go najpierw mieszając obydwa podkłady, jednak teraz gdy moja cera już się znacznie uspokoiła i nie świeci się tak jak wcześniej używam tego podkładu solo. Muszę go bardzo pochwalić za krycie, przy ⅔ warstwach jesteśmy w stanie uzyskać niemal 100% krycie i to wszystko bez uczucia ciężkości i efektu maski, oraz co najważniejsze bez zapychania mojej cery. Jeśli ktoś szuka kosmetyków o bardzo dobrym składzie, atrakcyjnej cenie to śmiało można brać w ciemno :) Jeśli pojawi się problem z doborem koloru, zachęcam do skontaktowania się z Amilie, dziewczyny bardzo dobrze dobierają kolor i to na odległość :)
    Zalety:
    • Super skład
    • Bardzo dobre krycie bez efektu maski
    • Fajna cena
    • SPF30
    • Nie zatyka porów
  • 23 lutego 2023 o 9:12
    Nie znam lepszego podkładu mineralnego!
    Po zakupieniu bronzera, rozświetlacza oraz korektora, przyszła pora na najważniejszy produkt, czyli podkład. Panie doradziły mi, który z odcieni byłby dla mnie w porządku i na początek skusiłam się na próbki, zostałam bardzo dobrze nakierowana co do odcieni i bez problemu wybrałam ten idealny dla siebie. Postawiłam na formułę kryjącą w odcieniu Biscuit. I powiem szczerze, że jestem nim oczarowana! Począwszy od bardzo dobrego składu (jak wszystkie produkty Amilie) poprzez krycie, kończywszy na trwałości. Krycie oceniam na średnie z możliwością dobudowania. Przy większej ilości warstw (nakładam max 3) nie powstaje maska, a skóra nadal wygląda lekko. Mam cerę mieszaną, więc na strefę T nakładam puder matujący i w takim nienaruszonym stanie mój makijaż utrzymuje się około 5/6h. Poprawki w ciągu dnia dokonuje tylko na strefie T, nic więcej nie ruszam. Na koniec dnia wszystko wygląda na prawdę bardzo przyzwoicie. Podkład można nakładać na sucho jak i na mokro, ja jednak wybrałam opcję tradycyjną, czyli na sucho pędzelkiem Flat top, metodą stemplującą. Warto też dodać, że podkład nie jest zbyt suchy, jak lubi się to zdarzać przy produktach sypkich. Bardzo ważnym aspektem jest również to, że podkłady kryjące posiadają SPF30, to bardzo ważne dla naszej skóry, przez cały rok.
    Zalety:
    • Plusy:
    • Atrakcyjna cena
    • Bardzo wydajny
    • SPF30
    • Fajne krycie
    • Bez efektu maski
    • Duża gama kolorystyczna
    • Super skład
    Natikx
    16 listopada 2021 o 22:21
    Jeden z najlepszych
    Bardzo ładnie wygląda na twarzy. Nie jest mocno suchy. Skóra jest wygładzona, a podkład dobrze się w nia wtapia. Koloryt bardzo dobrze ujednolicony, nie ma maski. Daje troche efekt photoshopa i wypełnienia czego nie moge uzyskać przy podkładzie płynnym. Trzyma sie wiele godzin, choć przy dotykaniu się ściera i znika, ale nie ma co wymagać cudów po minerałach. To ścieranie nie jest brzydkie tylko takie subtelne. Nie rzuca sie w oczy. Ogólnie ładny i naturalny efekt. Nie pogarsza stanu skory, a nakładanie go jest całkiem okej.
  • 29 sierpnia 2021 o 21:49
    Dobrze kryje i nie przesusza
    Używam odcienia Golden Fair. Kolor wpada w złotawe tony. Jestem typem osoby, która nigdy nie mogła dobrać sobie podkładu w drogerii bo wszystkie były za ciemne. Zawsze musiałam cudować z rozjaśnianiem ich białym podkładem, nakładaniem podkładu również na szyje albo po prostu godzeniem się z tym że kolor mojej twarzy odcina się od ciała. Ostatni podkład drogeryjny jakiego używałam, jaki pamiętam to Bourjois Healthy Mix. To ta sama tonacja jak tutaj, tyle że odcień jest znacznie jaśniejszy od 51 z Bourjois. Miałam też kolor Olive Fair, który jest bardziej neutralny, ale mimo oliwkowej skóry, wolę siebie w Golden Fair. Kolorów jest tutaj sporo, więc każda znajdzie coś dla siebie. Poziom krycia określiłabym jako od średniego po mocne. Potrzebuję zazwyczaj 2-3 warstw + punktowo korektora mineralnego. Spokojnie pokrywa niedoskonałości, ślady po trądziku czy to drobne naczynka. Chcąc utrzymać mocniejsze krycie polecam nakładać go na mokro, albo nałożyć jedną warstwę na mokro i kolejną na sucho. Efekt photoshopa gwarantowany. Zdarzało mi się w nim spać, a po przebudzeniu nadal trzymał się twarzy. Testowałam go w różnych warunkach pogodowych, wszystko przetrwał. Wykończenie nie jest matowe, ani perłowe, a lekko rozświetlające. Utrzymuje się od momentu nałożenia aż do zmycia. Nakładając go rano zazwyczaj po południu wymaga poprawki w strefie T. Biorę wtedy pędzel typu wachlarz, strzepuje go miejscowo ze świecących się miejsc i dokładam. Wtedy znowu do wieczora jest wszystko w porządku. Ta wersja podkładu jest rekomendowana do cery normalnej i suchej. Mam mieszaną cerę z tendencją do przesuszania. Podejrzewam, że do tłustej skóry się nie nada, lepsza będzie wersja matowa, chyba że kosztem dokonywania w ciągu dnia poprawki/poprawek. Nie ma w składzie tlenku cynku, dlatego nie przesusza mojej cery. Skład jest świetny, tak jak to w minerałach. Dodatkowo otrzymujemy tutaj ochronę przeciwsłoneczną. Przy codziennym używaniu wystarcza mi na jakieś 3-4 miesiące. Na razie moja cera nie jest jeszcze w idealnym stanie, więc trochę tego podkładu mi schodzi. Mając porównanie z Lily Lolo i Annabele Minerals, uważam, że kryje bardziej niż Lily Lolo i mniej niż Annabele Minerals które mnie zapychało.
    Zalety:
    • Gama kolorystyczna
    • Skład; mika, dwutlenek tytanu, tlenki żelaza, ultramaryna
    • Trwałość, wodoodporność
    • Dobry poziom krycia
    • Ładne i praktyczne opakowanie
    • Dostępność
    • Bezterminowość
    Wady:
    • Wydajność taka sobie