Peelingi do ciała

Rituals The Ritual of Sakura, Celebrate Each Day Body Scrub Peeling do ciała

• 14 kwietnia 2025 o 10:12
    Idealny
    Wspaniały zapach, zmiękcza skórę, pozostawia ją gładką i nawilżoną. Do codziennej pielęgnacji idealny. Najbardziej polecam zdecydowanie ten zapach, dla wrażliwej skóry - czerwona seria podrażnia.
    Zalety:
    • Działanie
    IvanaLi
    10 kwietnia 2025 o 12:37
    Uwielbiam ten zapach
    Bardzo delikatny peeling o małych drobinkach na bazie olejków japońskich. Skóra po użyciu jest miękka, gładka i sprawia wrażenie niesamowicie delikatnej. Świetne jest to, że peeling nie pozostawia na skórze tłustego filmu. Jeśli chodzi o zapach to jest tak samo piękny jak w innych kosmetykach z tej samej serii i dość długo utrzymuje się na skórze. Minusem jest niestety wydajność i cena.
    Zalety:
    • bardzo delikatny
    • skóra jest miękka i gładka
    • nie pozostawia tłustego filmu
  • 23 marca 2025 o 11:04
    Zdecydowanie miłość
    Lubię kosmetyki Rituals i zawsze któraś z serii gości w moim domowym spa. W przypadku linii Sakura zapach ujął mnie na tyle,że zainwestowałam zarówno w płyn do kąpieli,peeling do ciała oraz masło, dodatkowo używałam już pianki pod prysznic i suchego olejku. Ostatnio miałam długo fazę na dr Irena Eris,peelingi luksusowe zarówno pod względem zapachu, działania jak i ceny. Piszę o tym,bo wysoko podniesionej poprzeczki ciężko dosięgnąć a jednak Rituals dało radę:) Opakowanie serii bardzo mi się podoba, białe, minimalistyczne będzie się dobrze komponować z każdym wnętrzem łazienkowym. W przypadku peelingu mamy perłowo różową nakrętkę,która dodaje uroku. Sam peeling ma mocno zwartą, cukrową konsystencję oraz zawiera wiele dobroczynnego olejku eterycznego,który dobrze nawilża i pielęgnuje naszą skórę podczas rytuału spa. Jestem typem,który o złuszczanie naskórka dba regularnie,dlatego dla mnie to co oferuje Rituals wystarczy w zupełności. Peeling jest gruboziarnisty,porządnie masuje i złuszcza a olejek dodatkowo zabezpiecza skórę ,w zasadzie można pominąć dodatkowe nawilżanie bo kosmetyk tworzy jakby barierę ochronną skóry. Ja uwielbiam te wieczory,kiedy mogę sobie zafundować spa z serią Sakura i naprawdę pokochałam ten peeling:)
  • 15 marca 2025 o 16:29
    Dla fanek delikatnych peelingów
    Testowałam wiele kosmetyków z firmy Rituals, ale ten nie należy do moich ulubionych. O ile zapach z serii sakura mi się podobał, tak w tym peelingu wydaje mi się zbyt intensywny, wręcz sztuczny. Jest w formie olejku pomieszanego z drobinkami cukru. Z początku sprawuje się dobrze, ale z czasem robi się wodnisty, ciężko go nałożyć. Zostawia na skórze przyjemny film, jest wygładzona i miękka, czasem nie potrzebuje nawet balsamu, ale niestety właściwości peelingujące ma słabe. Lubię, gdy peeling dobrze ściera naskórek, a ten jest dla mnie zbyt delikatny. W dodatku nie jest wydajny, trzeba go sporo nałożyć. Opakowanie mi się podoba, jest w formie odkręcanego słoiczka, więc można łatwo wydobyć cały produkt. Może spodobać się osobom, które wolą delikatniejsze peelingi, mi niestety nie przypadł do gustu.
    Zalety:
    • Skóra po nałożeniu jest przyjemnie miękka i wygładzona
    • Z początku nakładanie jest przyjemne
    Wady:
    • Słabo peelinguje
    • Zapach jest zbyt intensywny, niepodobny do innych produktów z tej serii
    • Po czasie robi się wodnisty i ciężko się go nakłada
  • 12 lutego 2025 o 12:41
    Luksusowa pielęgnacja i zapach kwiatów wiśni – który rozpieszcza!
    Absolutna przyjemność w pielęgnacji ciała! Scrub ma idealną konsystencję – drobne, ale skuteczne drobinki, które delikatnie złuszczają martwy naskórek, pozostawiając skórę jedwabiście gładką. Jego zapach to prawdziwa uczta dla zmysłów – kwiaty wiśni i mleko ryżowe tworzą subtelną, ale relaksującą mieszankę, która otula ciało i umysł. Skóra po użyciu peelingu jest dobrze nawilżona i miękka, a zapach utrzymuje się przez długi czas. To świetny produkt do codziennej pielęgnacji, który wprowadza odrobinę luksusu do każdej kąpieli. Zdecydowanie polecam każdemu, kto chce poczuć się wyjątkowo!