Peelingi do ciała

Organique Bloom Essence, Body Sugar Peeling Cukrowy peeling do ciała

• 2 kwietnia 2025 o 15:33
    Uwielbiam tą linię
    Peeling otrzymałam w prezencie od męża, tak jak i pozostałe kosmetyki z tej serii. Mam skórę bardzo suchą, skłonną do podrażnień i nadmiernego swędzenia, dlatego muszę uważać ze wszystkimi „drapakami”.Peelingi cukrowe uwielbiam, solne za to są dla mnie za mocne i wywołują szczypanie. Peeling zamknięty jest w plastikowym płaskim przezroczystym słoiczku z aluminiową zakrętką. Ma konsystencję pasty, w której zatopione są kryształki cukru, ładny cukierkowo różowy kolor oraz śliczny i intensywny zapach. Zapach jest świeży, kwiatowy, wiśniowy, uwielbiam go i na mnie działa bardzo odprężająco. Plusem jest, że podczas użytkowania roznosi się w całej łazience. Dla mojej skóry peeling jest bardzo przyjemny, delikatny, ale da się wystopniować moc złuszczenia. Po użyciu pozostawia skórę gładką i miękką, jest też wyczuwalny delikatny film. Nie jest to jednak nic bardzo tłustego, czy przeszkadzającego. Mokra skóra pachnie jeszcze intensywnie, po osuszeniu zapach się utrzymuje, jednak jest już on bardzo delikatny. Nie wystąpiły u mnie żadne podrażnienia, a skóra była nawilżona jeszcze przez dobrych kilka godzin.
    Zalety:
    • Piękny zapach
    • Przyjemne złuszczenie
    • Nawilżenie skóry
    • Fajna konsystencja
    Wady:
    • Wysoka cena
  • 2 września 2023 o 13:01
    Mocny
    Uwielbiam ten peeling. Peeling jest zamknięty w zakręcanym słoiczku. Standardowe opakowanie dla Organique. Peeling ma drobinki cukru, więc jest wskazany dla skóry wrażliwej dla której drobinki solne są za mocne. Osobiście ja uwielbiam solne drobinki ale czasami podrażniają moją skórę. Produkt ma piękny kwiatowy zapach, uwielbiam tą serię szczególnie wiosną i latem. Skład jest również super i produkt oczywiście spełnia swoje zadanie. Uwielbiam to uczucie gładkiej natłuszczonej skóry po nim.
    Zalety:
    • wygładza
    • natłuszcza skórę
  • 16 sierpnia 2023 o 4:00
    Uwieeelbiam !!
    Jednocześnie złuszcza, wygładza. odświeża i nawilża skórę, pozostawiając na niej delikatną ochronną warstwę. W połączeniu z masłem sprawia, że szybki prysznic staje się wieczornym rytuałem, a skórę jeszcze na długo otula przepiękny kobiecy zapach świeżych kwiatów.
    Zalety:
    • przepiękny długo utrzymujący się zapach
    • zmiękczona nawilżona i zregenerowana skóra
  • 10 lipca 2023 o 20:53
    Ciekawy i pod względem efektów fajny, ale formuła gęstej pasty na dłuższą metę mi nie pasowła
    Rzadko miewam u siebie te kosmetyki, najczęściej otrzymuje je w prezencie od męża tak też było tym razem. Ucieszyłam się uwielbiam peelingi do ciała, tego powyższego też byłam ciekawa. Zamknięty był w plastikowym słoiczku z alumuniową zakrętką. Pojemność to 200ml, uważam ze wydajność taka akurat na miesiąc, biorąc pod uwagę, że używałam go zazwyczaj raz w tygodniu. Zapach peelingu był spoko, słodki raz wydawał mi się kwiatowy, raz rzeczywiście pachniał taką słodką kwitnącą wiśnią - sama nie wiem z którym zapachem kojarzył mi się bardziej. Był naturalny i świeży. Nie mniej zapach może nie podbił mojego serca i nie umarłabym dla niego ale był po prostu okej. Lubię peelingi cukrowe, i tutaj tych drobinek cukrowych było całkiem sporo, nie były one ostre w sensie, żeby rysować skórę. Właśnie pod względem złuszczania i wygładzani były dla mnie akurat. Solidnie złuszczały, dobrze masowały skórę i nawet nie aż tak szybko się rozpuszczały dzięki czemu ten masaż skóry mogłam wykonać dłużej. Te drobinki cukrowe były zatopione w peelingu o formule takiej różowej, lekko kremowej pasty, miało to swoje plusy bo na dobrze zwilżonej skórze ten peeling rozprowadzał się spoko, nie odpadało go jakoś dużo. Ale co mnie wkurzało to fakt, że podczas masażu peeling stawał się zbyt zbity i kremowy i pod wpływem kontaktu z wodą zamiast się jakoś rozpuszczać i być rzadszy to stawał się zbyt kremowy i tępy w rozprowadzaniu, więc wymagał dobierania produktu. Jeśli chodzi o efekty to złuszczał dobrze, wygładzał również odczuwalnie i zadowalająco. Tak naprawdę pod względem efektów nie mam mu niczego za złe. Robił to co miał robić a dodatkowo zostawiał całkiem przyjemną olejkową powłoczkę - dla mnie była w sam raz. Nie była to powłoczka bardzo "tłuściochowa" jak np. w Cupcao z Ziaji ale raczej optymalna i w sam raz. Myślę, że fanki czegoś pośredniego lubiące olejkową powłoczkę ale w takim lżejszym wydaniu będą zadowolone. Podsumowując peeling spoko, fajny skład, dobre efekty. Choć do efektów nic nie mam to wolałabym aby peeling był nieco rzadszy bo ta pasta mi przynajmniej utrudniała aplikację. Choć efekty były fajne nie jestem pewna czy do niego wrócę.
    Zalety:
    • przyjemny zapach
    • fajny skład
    • dobrze złuszczał skórę odświeżał, wygładzał, skóra była zadbana i miękka
    • drobinki cukrowe nie rozpuszczały się zbyt szybko mogłam wykonać masaż skóry
    Wady:
    • peeling miał dość zbitą, gęstą formułę pasty mi jakoś ona nie podeszła, w kontakcie z mokrą skórą robiła się jakaś tępa i zbyt kremowa.
  • 30 marca 2023 o 12:09
    Peeling o zapachu wiśni, piękny.
    Peeling dostałam w prezencie z czego bardzo się ucieszyłam bo nie ukrywam lubię ten rodzaj kosmetyku, zwłaszcza w okresie wiosennym, kiedy trzeba zadbać o gładką skórę przed latem. Sama mam skórę ciała suchą, podatną na podrażnienia więc muszę uważać co stosuję. Ten peeling zapakowany jest w plastikowy słoiczek z bardzo estetyczną szatą graficzną. Dla mnie opakowania marki Organique są bardzo ładne, przemyślane, elegancko prezentują się w łazience. I owszem ten typ opakowania jest mało higieniczny, ale biorąc pod uwagę formę kosmetyku jest to najlepsza opcja. Plus, że peeling zabezpieczony jest sreberkiem. Zapach jest piękny i dla mnie jest to delikatny zapach kwiatu wiśni, który pozostaje na skórze. Nie jest on ani uciążliwy ani męczący. Dla mnie to uczta dla zmysłów, świetna opcja na dzień domowego spa. Według mnie jest on naturalny, nie ma tutaj żadnej chemicznej, syntetycznej nuty zapachowej. Tu konsystencja tego peelingu jest w.kolore różowym, jest dość zbita, ale jednocześnie miękka przy pobieraniu i w kontakcie z wodą peeling fajnie się rozpuszcza, ale nie na tyle szybko żeby nie spełniał swojej roli. To peeling cukrowy, który nie ma ostrych drobin. Używam peelingu dwa razy w tygodniu, na delikatnie zwilżoną skórą, bo tak się u mnie lepiej sprawdza. Peelingują całe ciało, także dekolt i uważam, że kosmetyk sprawdzę się świetnie. Moja skóra po peelingu jest gładka, przyjemna w dotyku, a jednocześnie jest nawilżona bo peeling zostawia delikatny film, ponadto nie jest podrażniona, nie zauważyłam żadnego mocnego zaczerwienienia, żadnych niepożądanych reakcji. Ponadto skóra po takim zabiegu lepiej chłonie inne kosmetyki jak balsamy olejki. Ja jestem bardzo zadowolona i polecam. Plus za naturalny skład.