Emulsje, esencje i boostery

Biocosmetics Kwas hialuronowy potrójny

• 4 października 2022 o 18:32
    Niezastąpiony w mojej kosmetyczce
    Kwas zakupiłam w trakcie terapii kwasami złuszczającymi. Świetnie koi i regeneruje skórę po tym zabiegu, zapobiega uczuciu ściągnięcia i przesuszenia typowemu po zabiegach złuszczających. Póki co żaden krem ani serum spośród tych, które używałam, nie jest mu równy. Używam go zarówno samodzielnie, jak i po wymieszaniu z kremem do twarzy/maseczką i w obu wersjach sprawdza się rewelacyjnie. Czasem używam go również pod oczy i na powieki (gdy akurat skończy mi się krem), nie podrażnia, nie powoduje szczypania oczu, dobrze nawilża.
    Zalety:
    • działanie
    • produkt wielofunkcyjny - można używać solo lub dodać do kremu/maski/odżywki
    Wady:
    • niewygodny sposób aplikacji
    • słaba dostępność, ja zamawiam przez Internet
  • 27 maja 2022 o 14:45
    Działa
    Kupiłam to serum , bo zauważyłam że moja skóra potrzebuje dodatkowego nawilżenia. Używam go rano pod krem z filtrem. Serum jest dość gęste i żelowe , ale szybciutko się rozprowadza i wchłania . Skóra po nim nie lepi się , a jest świetnie nawilżona . Kwas hialuronowy to bardzo uniwersalny składnik i będzie idealny zarówno dla skór suchych tłustych i mieszanych , warto go wypróbować, na moje skórze sprawdza się znakomicie
  • 25 kwietnia 2021 o 11:28
    Dobre nawilżenie
    Serum jest bardzo lekkie i wodniste. Ja używam się razem z Foreo Bear i bardzo fajnie się sprawdza pod masaż urządzeniem. Serum fajnie nawilża, samo trochę się klei ale po nałożeniu kremu tej efekt znika. Buteleczka nie jest zbytnio travel friendly bo zamykana jest tylko na wcisk.
    • działanie
    • nadaje się pod masaż
  • 3 kwietnia 2020 o 13:38
    Niezastąpiony w nawilżaniu skóry i włosów
    Ten produkt to niezbędnik w pielęgnacji. Mam skórę problematyczną i kapryśną. Raz jest mieszana i wyskakują różne niespodzianki, a za chwilę sucha i podrażniona. Ciężko dobrać odpowiedni krem, który będzie nawilżał i nie zapychał. I tu z pomocą przychodzi kwas hialuronowy. Cieszę się, że natknąłem się na niego robiąc zakupy. Można go łączyć z kremem czy balsamem. Przede wszystkim używam go po umyciu twarzy i ztonizowaniu. Kilka kropel rozcieram w dłoniach i wklepuję. Ważne by nałożyć na niego krem. Kwas ma silne działanie nawilżające, ale trzeba go "domknąć" kremem lub olejem. Inaczej może nam wysuszyć skórę aniżeli pomóc. Taką pielęgnację najczęściej wykonuję wieczorem, by wszystkie składniki jak najlepiej mogły się wchłonąć. Kwas można również wymieszać od razu z kremem i nakładać na twarz lub tam gdzie chcemy mocniej nawilżyć skórę. W ten sposób stosuję go na brwi, skronie lub skórę za uszami. Mam łojotokowe zapalenie skóry i taka mieszanka bardzo mi pomaga, skóra mniej się łuszczy i nie swędzi. Świetnie się sprawdzi jako dodatek do maski, wzmocni jej działanie. Ja aplikuję kilka kropel do mieszanki z glinką, konsystencja nie jest wtedy taka ciężka i łatwiej się rozprowadza. Pomaga również w nawilżeniu włosów. Wystarczy dodać kilka kropel do ulubionej maski. Kwas zatrzymuje wilgoć wewnątrz włosa. Można również połączyć go z wcierką do skóry głowy. Będzie wspomagał jej działanie i nawilżał. Polecam tę metodę szczególnie osobom z ŁZS. Kocham ten produkt za możliwość wykorzystania go na różne sposoby. Jest bardzo wydajny i niedrogi. Sprawdzi się do każdego typu skóry. Naprawdę warto wypróbować????
    • bardzo dobrze nawilża
    • można go wykorzystać na wiele sposobów: dodatek do kremu, maski do włosów czy wcierki
  • 28 marca 2020 o 23:41
    Podbija nawilżenie
    Kwas hialuronowy to produkt, który zawsze staram się mieć w swoich zasobach. Jest niezwykle uniwersalny, stosuję go zawsze, gdy czuję, że moja skóra potrzebuje dodatkowej dawki nawilżenia. Po silnych peelingach kwasowych najczęściej nakładam go grubą warstwę, a na to olej lub skwalan. Sprawdza się również na dzień, pod krem. Nie uczulił, spełniał swoje zadanie, był w pełni poprawny, robił to, co kwas hialuronowy robić powinien.
    Zalety:
    • dodatkowe nawilżenie
    • nie uczula
    • wydajny
    • uniwersalny
    Wady:
    • opakowanie - wolałabym wersję szklaną z pipetą