Cienie do powiek

Nabla Cream Eyeshadow Kremowy wodoodporny cień

Rudzik7
    20 listopada 2020 o 22:58
    Dziurawiec
    No niestety nie. Całkowicie mi się nie sprawdził, mam na swoje szczęście tylko jeden kolor... Opakowanie cudowne, minimalistyczne, bardzo trafia w mój gust, sam produkt jest niedobry :(. Kupiłam z myślą, o minimalistycznym looku, bardzo ładny swoją drogą kolor, z zamysłem na szybki makijaż i tutaj jest pierwszy zgrzyt... Cień bardzo ciężko się nakłada, próbowałam różnymi metodami, na bazę pod cienie, na korektor, bez bazy, palcem i różnymi pędzelkami i za każdym razem schody. Ciężko go nałożyć, bez napracowania się, jak się już uda to wyglądają slicznie, ale niestety nie na długo... Po kilku godzinach robią się dziury i wygląda to naprawdę okropnie i nieestetycznie. Dodatkowo niezbyt łączy się z innymi cieniami o innych formułach. Oprócz opakowania i wybranego przez mnie koloru nie widzę żadnych plusów. Mam go długo i dawałam mu zdecydowanie za dużo szans. Nie polecam.
    Tynka81
    16 października 2019 o 18:54
    Do szybkiego efektu
    Posiadam odcień PINKWOOD, ciepły odcień, zgaszony różowo-fioletowy odcień z brązowymi tonami o półmatowym wykończeniu. Intensywność koloru można budować. Daje pełne krycie, i bez najmniejszego problemu się rozciera. Nakładam go zawsze na M.A.C. Paint Pot, który traktuje jak bazę pod wszystkie cienie. Dzięki czemu cień Nabla nie roluje się na powiece.
  • 2 grudnia 2018 o 21:01
    Zwyklak
    Nie widzę w tych cieniach niczego specjalnego, można nawet powiedzieć, że się zawiodłam. Od jakiegoś czasu jestem fanką cieni w kremie, płynie, itd., zwyczajnie łatwiej rano mi się je nakłada palcem, trwa to krótko i nie wymaga precyzji, rozcierania, zmiany pędzli, itd. No to zonk - Nabla żeby utrudnić nam zadanie za bardzo nie chce się rozcierać palcami. Próbowałam także na bazie, ale było jeszcze gorzej. Wychodzi na to, że do cieni trzeba używać pędzla, dobrze sprawdził mi się syntetyczny do korektora, ale mimo wszystko nie o to mi chodziło - chciałam zwyczajnie rano palcem pociapać, wytuszować rzęsy i już. Nawet z tym pędzlem nie idzie tak prosto, robią się dziury, cień się zbiera, bardzo ciężko się go nakłada. Po miesiącu zabawy rozstałam się z cieniami (przepiękne kolory), bo nie były warte tego zachodu. Na oczach wyglądają bardzo ładnie, są zamknięte w pięknych opakowaniach, ale są problematyczne w pracy i drogie. Nie polecam.
  • 7 grudnia 2017 o 22:36
    Zawód
    -napaliłam się na te cienie zachęcona recenzją na Youtube, pewnie stawiałam im za duże wymagania, niemniej jednak zawiodłam się, -cena jest zdecydowanie za wysoka, nie widzę wielkiej różnicy między Nablą a innymi cieniami w kremie, -ich nałożenie nie jest aż takie proste, palec sam nie da rady, odcinają się, trzeba rozetrzeć pędzlem, a osobiście kremowe cienie nakładam wtedy, kiedy nie mam czasu/ochoty (to faktycznie prawie się nie zdarza:) ) na robienie pełnego makijażu oka, z Nablą to niemożliwe, -pędzlem trochę lepiej (nakładam specjalnym pędzlem do pigmentu), ale robią się dziury, nie jest to najprostszy cień do pracy, -dostępne online, więc należy doliczyć koszt przesyłki, -nie współgrają z bazą, jeżdżą po niej, -wybrałam sobie kolor Dusk i bardzo się zawiodłam, wyglądam w nim jakbym była chora, to piękna szampańska brzoskwinia, ale wygląda dobrze tylko na dłoni, -/+ próbowałam też pędzlem do nakładania i blendowania cieni, ale to w ogóle niemożliwe, spodziewałam się tego, ale chciałam spróbować, praktycznie cały dzień zostaje na pędzlu i nie przenosi się na na powiekę, -/+ nie czuję, żeby pachniały, +cudowne opakowanie, kolor zakrętki jest boski, jestem zachwycona, +cienie prezentują się pięknie, wyglądają na luksusowe, +trzymają się na oku calutki dzień w niezmienionej formie Myślę sobie, że przetestowałabym jeszcze jakieś kolory, ale nie wiem, czy produkt jest wart swojej ceny, jak na jeden cień cena jest zabójcza. Raczej skuszę się na jakąś paletę cieni.
    Guiri
    28 października 2017 o 13:12
    Rewelacyjne kolory i trwałość!
    Recenzuję kolory "Pinkwood", "Christine", "Husky". Zacznijmy od tego, że "Husky" to prawdopodobnie najpiękniejszy i najmniej oczywisty kolor jaki widziałam w całym swoim życiu. To również najpiękniejszy znany mi odcień zieleni. Jest to jakby chłodna zieleń z mieniącymi się na przeróżne kolory drobinkami. Daje to bajeczny, wielowymiarowy efekt. To zdecydowanie mój ulubieniec, używam go na całą powiekę i w załamaniu, i dodaję jeszcze trochę matowego chłodengo brązu w załamaniu np. "Barcelona Beach" od Makeup Geek co daje efekt, który powala na kolana. "Pinkwood" to również wyjątkowo piękny kolor malwy, ale wymaga uważnego nakładania, bo ma dość "cienką" konsystencję, tj. trzeba go zbudować dla równomiernego krycia. "Christine" to śliczny jasny różowo-szampański odcień, idealny do dziennego, rozświetlającego makijażu. Ogólnie rzecz biorąc jestem z nich niezwykle zadowolona i na przetestowanie czekają już dwa inne kolory: "Underpainting" oraz "Hyperspace".
    Zalety:
    • Rewelacyjna trwałość, trzymają się na powiekach cały dzień bez żadnego rolowania.
    • Wspaniała gama kolorystyczna.
    • Musowa, niezasychająca na beton konsystencja.
    Wady:
    • Kolor "Pinkwood" ma nieco słabszą pigmentację od pozostałych kolorów.