Szampony do włosów

Balmain Paris Moisturizing Shampoo Nawilżający szampon do włosów

• 16 sierpnia 2021 o 3:10
    Meh
    Piszę recenzję tego szamponu jako posiadaczka dość trudnych włosów: naturalny średni blond, wysokoporowate, bardzo skłonne do puszenia, długie, gęste, dość grube, typ 1c, skóra głowy przetłuszcza się - myję włosy co drugi dzień wieczorem i nie ma opcji, żeby było rzadziej. Po umyciu używam zawsze maski (generalnie odżywki są za lekkie) i olejku. Szampon delikatnie, kosmetycznie pachnie, jest w wygodnej butelce z pompką. Myję głowę 2 razy i na pierwsze mycie muszę zużyć około 5-6 pompek, na drugie wystarczą już 2. Tuż po umyciu włosy są dość gładkie. Na plus szamponowi zaliczam to, że nie psuje nawilżającego działania masek i olejku, tzn. po umyciu nim nie są tak wysuszone, że ani maska, ani olejek nie dają już rady, natomiast efektem jakiegoś specjalnego nawilżenia bym tego nie nazwała. Ponadto zauważyłam, że przy samej nasadzie i przedziałku włosy jednak się puszą a nie bardzo miałam czym je w tym miejscu wygładzić. Szampon nie powodował szybszego przetłuszczania, mimo, że ma "moisturizing" w nazwie. Myślę, że najbezpieczniej jest powiedzieć, że przyzwoicie, łagodnie, ale skutecznie oczyszcza, ale nic więcej. A za tę cenę to zdecydowanie za mało. W dodatku nie jest zbyt wydajny - cała butelka wystarczyła mi na około 2,5 miesiąca.
    missimo
    24 stycznia 2019 o 17:14
    Takiego szamponu jeszcze nie miałam
    Ostatnio produkty Balmain do włosów zaczęły być strasznie hypowane. Ponoć są też dobre, więc postanowiłam sprawdzić. Akurat planowałam kupić tylko używkę bez spłukiwania, ale trafiłam na okazję w Douglasie gdzie dostałam szampon, odżywkę, odżywkę bez spłukiwania i kosmetyczkę za 100zł. I bardzo jestem z tego zadowolona, bo inaczej nie odkryłabym tego wspaniałego produktu. Sam szampon ma konsystencję żelu miceralnego cetaphil. Zapach jest delikatny, ale przyjemny, trochę arganowy, elegancki. Produkt jest niesamowicie wydajny. Bez problemu rozprowadza się na włosach nawet w małej ilości. Ale za co naprawdę pokochałam ten produkt to jego działanie. Dotychczas nie spotkałam się z żadnym innym szamponem, który czyściłby włosy, a jednocześnie odżywiał bez obciążania. Taki jest ten szampon. Włosy są niesamowicie miękkie i nie poplątane, prawie jak po użyciu odżywki. Jednocześnie nie są obciążone, a wręcz dłużej zachowują świeżość niż normalnie. Moim zdaniem fenomenalny produkt, który mnie naprawdę zaskoczył działaniem. Zdecydowanie będę wracać, bo chociaż cena jest spora, to jest to produkt wydajny i przede wszystkim wart swojej ceny.
    Zalety:
    • przyjemny, elegancki, arganowy zapach
    • włosy są niesamowicie miękkie, odżywione i wygładzone, jak po użyciu odżywki
    • nie plącze włosów
    • nie obciąża włosów, a wręcz na dłużej zachowują świeżość
    Wady:
    • cena :(
  • 7 lutego 2018 o 21:45
    Genialny!
    Szampon polecił mi mój fryzjer kilka lat temu. Nie wyobrażam sobie już żadnego innego szamponu. Mam bardzo wrażliwą skórę głowy, i bardzo trudno było mi znaleźć szampon, który by nie powodował podrażnień. Ten szampon świetnie myje a jednocześnie jest bardzo delikatny, świetnie nawilża skórę głowy. Włosy po nim mięciutkie i wyglądają jakby się wyszło z salony fryzjerskiego. Używam razem z odżywką i olejkiem Balmain. Rewelacja!
    Zalety:
    • delikatny (nie podrażnia skóry głowy)
    • dobrze myje
    • włosy po nim są miękkie i lśniące
    • mega wydajny (opakowanie starcza mi na 3-4 miesiące)
    • piękny zapach
    • bardzo wygodne opakowanie
    Wady:
    • cena mogłaby być niższa