Szampony do włosów

Barwa Ziołowa, Szampon brzozowy do włosów normalnych i suchych

BARWA szampon brzozowy 250ml

Nasi użytkownicy zostawili 72 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 24 listopada 2024 o 20:26
    Nic specjalnego
    Szampon jak szampon. Umył włosy i tyle. Nie zrobił z nimi nic specjalnego, nie poprawił ich kondycji, ale też nie zafundował mi swędzenia skóry ani łupieżu. Pierwsza warstwa bardzo słabo się pieni, dopiero przy drugim myciu czuć pianę. Dlatego uważam, że jest bardzo mało wydajny.
    sellenn
    26 czerwca 2022 o 15:33
    Klapniete wlosy
    Uwielbiam szampony Barwy, ale brzozowy jest chyba do wlosow mega suchych. Na moich przesuszonych daje szybko efekt "klapnietych wlosow", musze myc codziennie, zeby go uzywac. Niemniej jednak polecam sprobowac, jesli ktos ma bardzo, bardzo suche.
  • 15 maja 2020 o 1:12
    Niewypał
    Zachęcona składem oraz ceną liczyłam na świetny efekt na włosach, ale cóż.. rozczarowałam się. Włosy po myciu (dzień później!) są oklapnięte. Po dłuższym stosowaniu szamponu włosy przetłuszczają się (z czym nigdy wcześniej nie miałam z tym problemu) oraz są matowe w dotyku. Szampon ciężko się pieni i trudno zrobić jakąkolwiek pianę na włosach.
    Zalety:
    • Skład
    • Szata graficzna
    Wady:
    • Matowe i przetłuszczone włosy
    • Nieudane działanie
  • 27 listopada 2019 o 22:03
    Nie do końca.
    O ile stara wersja tego szamponu, ta w nieciekawej butelce z zakrętką, była dla mnie wprost doskonała, tak ta, po zmianie wizualnej na bardziej dzisiejszą, okazała się niewypałem. Moja opinia będzie porównawcza. Już na początku rzuciła mi się w nos różnica w zapachu. Poprzednik zapach miał piękny, ziołowy, brzozowy, uwielbiałam się nim myć. Z tym gagatkiem było już gorzej, już nie było fajerwerków, nie było tej świeżości. Działanie również było nieco inne. W czasie używania starej wersji moje cienkie, przetłuszczają się włosy były bardzo ładne, miękkie, sypkie, dobrze oczyszczone, gładkie i nie plątały się w czasie mycia. W nowej wersji było na opak. Włosy mi się plątały, zrobiły się w dotyku szorstkie i matowe, szybciej się przetłuszczały. Żaden jednak nie podrażnił mi skóry głowy. Wydajność była podobna, oba szampony były dosyć rzadkie, ale dobrze się pieniły, więc wystarczały na 3 - 4 tygodnie. Cena też w porządku, około 4 zł za małą butelkę. Miałam jedną sztukę starej wersji i jedną nowej, z kilkutygodniową przerwą między nimi. Szkoda tylko, że razem ze zmianą opakowania zmienili też wnętrze.
  • 8 lutego 2019 o 0:14
    Dość dobry
    Moje włosy są krótkie, cienkie, gęste i do niedawna farbowane na rudo. Z Barwy testowałam wersję jabłkową (w starym opakowaniu) i żurawinową. Obie dobrze wspominam. Brzozę dostałam od siostry w prezencie gwiazdkowym w zeszłe święta. Pojemność 250 ml. Bezbarwny kolor, płynna konsystencja.
    Zalety:
    • dobrze myje
    • tani
    • nie zawiera silikonów
    • nie obciąża
    • nie podrażnia, nie uczula
    • prosta butelka
    • łatwo się spłukuje
    Wady:
    • ekstrakt z brzozy na dziesiątym miejscu
    • nie hamuje przetłuszczania