Olejki do twarzy

Dermofuture Precision Kuracja uszczelniająca naczynka z witaminą K

Pumm
    2 stycznia 2022 o 19:47
    Z nadzieją na efekty
    Olejek kupiłam zachęcona opiniami i na polecenie kosmetyczki po zamykaniu naczynek prądem. Używam 3 tygodnie i mogę powiedzieć że na pewno spowodował zmniejszenie zaczerwienienia w okolicy nosa. Produkt jest wydajny, ma oleistą konsystencje i nadaje się idealnie na noc. Stosuje trzy krople i jest to dla mnie ilość wystarczająca. Co najważniejsze nie spowodował powstawania wyprysków w okolicy nosa czego nie mogę powiedzieć o innych tłustych produktach. Mam duże nadzieję co do tego produktu. Liczę na wzmocnienie naczynek w okolicy nosa i na to, że nie pojawią się nowe. Jeśli za jakiś nie będzie mi potrzebny korektor na okolice nosa to uznam że zadanie zostało wykonane na 5 z plusem.
  • 15 lipca 2018 o 12:36
    Nie pomaga ani nie szkodzi
    Od dziecka borykam się z naczynkami na twarzy i postanowiłam wypróbować coś nowego, ponieważ nigdy nie stosowałam żadnego serum na mój problem. Skusiłam się na kurację Dermofuture z uwagi na witaminę K, która powinna fajnie sprawdzać się przy cerach z rozszerzonymi naczynkami. Przyznam, że miałam spore oczekiwania co do tego serum i niestety trochę się zawiodłam. Jeśli chodzi już o sam produkt to zaskoczyła mnie jego konsystencja. Jest to coś w rodzaju żelu, który ciężko nabiera się pipetką. Po kontakcie ze skórą i rozsmarowaniu pozostawia lekko tłustawą warstwę, który wchłania się po kilku minutach i spokojnie możemy nałożyć krem na noc. Serum stosowałam codziennie tak jak zalecał producent, niestety bardzo szybko się skończyło co było dla mnie kolejnym zaskoczeniem. Wystarczyło mi go może na ok 3 tyg. stosowania. Efektów niestety nie zauważyłam chyba żadnych. Naczynka nie stały się mniej widoczne, serum też jakoś specjalnie nie koiło mojej skóry. Podczas jego stosowania nie pojawiło się żadne nowe naczynko, ale myślę że to bardziej zasługa kremów jakie stosuję. Być może powinnam zakupić kolejną buteleczkę i poczekać na efekty, ale trochę się zniechęciałam.
    Zalety:
    • lekko nawilża
    • szybko się wchłania
    Wady:
    • bardzo mało wydajny
    • nie zmniejsza widoczności naczynek
    • nie koi skóry
  • 9 lipca 2018 o 8:24
    nie sprawdził się
    Produkt kupiłam, ponieważ mam pajączki na nogach i właśnie do tego zadania go stosowałam. Po 3 tygodniach codziennego używania nie zauważyłam żadnej poprawy moich nóg. Pajączki nie przestały się pojawiać, nie zmniejszyła się widoczność już istniejących.... No po prostu ten produkt nie nadaje się do takich zadań.... Jeśli chodzi o konsystencje to jest ona przyjemna, szybko się wchłania i ładnie pachnie. Opakowanie szklane z pipetą co ułatwia dozowanie produktu. Stosowany na całe nogi starczył mi właśnie na 3tyg. Ten produkt nie zrobił nic na mojej skórze, nawet nie radził sobie z suchą skórą.
    Zalety:
    • szybko się wchłania
    Wady:
    • nie działa
  • 29 czerwca 2018 o 9:20
    Nie jestem przekonana
    Kupiłam na promocji w hebe. Minimalnie redukuje widoczność naczynek jednak nie jest to trwały efekt a raczej taki na jeden dzień, zatem zastanawiam się czy nie jest to zależne od dnia, cienienia, diety itd.
    Zalety:
    • Ładnie się wchłania
    • Wydajny
    • Przyjemny delikatny kremowy zapach
    Wady:
    • Dziwna konsystencja w opakowaniu
    • Wątpliwości co do faktycznego działania
    • Wolałabym aplikacje w postaci pompki