Olejki i masła do demakijażu

Nacomi Olejek do demakijażu dla cery normalnej i mieszanej

Nacomi Olejek do Demakijażu OCM dla Cery Normalnej i Mieszanej
Nacomi Olejek do demakijażu cera normalna i mieszana 150ml 5902539701128
Nacomi Cleansing Oil

• 14 lutego 2025 o 10:14
    Miałam lepsze olejki
    Skusiłam sie na niego, ponieważ mój aktualny wtedy się skończył i chciałam przetestować coś innego. Kupiłam go na Hebe za ok.20zł i pamiętam, że kiedyś, dawno temu już go używałam i teraz jak do niego wróciłam, przypomniało mi się, dlaczego więcej wtedy po niego nie sięgłam. Opakowanie to prosta butelka z otwieraniem na press-cap. Niestety jest takie samo jak kilka lat temu, czyli w trakcie zamykania olejek wydobywa się na boki, cieknie po butelce tworząc na dole kółko z olejku pod produktem. Jest to typ opakowania, które brudzi wokół. Myślę, że zdecydowanie lepsza byłaby tu pompka, rozwiązałaby minus tego olejku, który jest uciążliwy. Kolor ma pomarańczowy i jest dosyć gęsty w porównaniu z innymi olejkami, które używałam do tej pory. Ciężko też zmywa makijaż, nie jest najprzyjemniejszy w użytkowaniu. Mam wrażenie, że nie domywa go dokładnie tylko powierzchownie. Emulgacja zerowa, a nawet bardzo ciężko domyć go żelem do twarzy. Muszę umyć twarz nawet 3x po nim, bo mam wrażenie brudnej buzi. Na plus jest jego zapach. Niestety nie wrócę do niego, nawet jak zmienią opakowanie, ponieważ do demakijażu jest on bardzo "ciężki" i nieprzyjemny w użytkowaniu...
  • 19 grudnia 2024 o 12:12
    Olejek do demakijażu Nacomi dokładnie usuwa makijaż, nawet wodoodporny, bez podrażnień, bardzo dobrze mi się sprawdza mam cerę wrażliwą, dlatego bardzo ważne jest dla mnie żeby płyn do demakijażu dobrze działał, ale był przy tym delikatny dla cery
  • 7 czerwca 2024 o 13:51
    Średni olejek do demakijażu
    Przy mojej tłustej/mieszanej cerze nie sprawdził się za bardzo. Rzeczywiście dobrze zmywa makijaż, ale bez dwuetapowego mycia twarzy bardzo ciężko zmyć go samą wodą. Ma mało przyjemny zapach i niezbyt dobre opakowanie, choć na początku wydaje się fajnym rozwiązaniem to przy dłuższym stosowaniu bardzo łatwo to opakowanie się brudzi, jest tłuste, a produkt trochę wycieka. W porównaniu do ceny liczyłabym na trochę lepsze opakowanie, bo po dłuższym czasie miałam wrażenie, że więcej produkty wycieka przy nakładaniu niż ja go używam. Samo zużycie produktu jest całkiem niezłe, starcza na dość długo i nie potrzeba jego dużej ilości do zmycia makijażu. Do tego na pewno lepiej zmywa makijaż niż większość mleczek czy płynów do demakijażu, ja miałam często problem z domyciem oczu lub domyciem podkładu jednak tu nie ma z tym problemu.
    Zalety:
    • zużycie - starcza na długo i nie potrzeba go dużo do mycia twarzy
    • lepiej zmywa makijaż niż większość płynów do demakijażu
    Wady:
    • ciężko używać jedynie go do mycia twarzy
  • 27 lutego 2024 o 12:06
    już nie wrócę
    Zaczęłam od niego przygodę ze zmywaniem olejowym. Po płynach micelarnych to była bardzo przyjemna zmiana. Myślę, że zużyłam koło 3 butelek. Jednak im więcej testowałam produktów tego typu, tym mniejszą ochotę miałam wracać. Jest raczej "tępy" w odczuciu, ciężko się domywa i czasami zapychał.
  • 12 września 2023 o 13:43
    Jestem mocno na nie
    Produkt kupiłam na promocji w Hebe za niewielkie pieniądze. Niestety kompletnie mi się nie sprawdza- słabo domywa makijaż, jest tak gęsty, że wacik mi się roluje, a każda próba demakijażu nim kończyła się frustracją i porażką. Dodatkowo zauważyłam, że po zastosowaniu jego na mojej skórze pojawiły się wypryski, więc zapycha skórę. Więcej po niego nie sięgnę.
    Zalety:
    Wady:
    • Zapycha
    • Słabo domywa makijaż