Podkłady

Lirene Dermoprogram Stay Cover, Długotrwały podkład kryjący

Lirene Stay Cover Podkład długotrwale kryjący 304 30ml

• 28 kwietnia 2022 o 21:14
    U mnie dobrze się sprawdził. Jestem bardzo zadowolona, polecam. Super kryje, dzięki pompce jest bardzo wygodny w użyciu. Używam go już bardzo długo i naprawdę jest super, na pewno jeszcze kupię.
    Zalety:
    • Super krycie
    • Wygoda w użyciu
    Drogeria Natura
  • 20 czerwca 2020 o 23:01
    W porządku!
    Pompka w tubce: umożliwia naprawdę dobre, wygodne, dopasowywanie ilości produktu do potrzeb. Przez co podkład zdecydowanie można zaliczyć do wydajnych. Podkład ma rewelacyjne, mocne krycie. Niestety, zauważyłam, że choć dobrze zakrywa zaczerwienienia lub niektóre niedoskonałości skóry: to inne niestety uwypukla. Chodzi mi szczególnie o suche skórki (które czasami pojawiają u mnie w okolicy nosa lub ust). Co do trwałości - byłam z niej naprawdę zadowolona. Moja ogólna ocena tego podkładu jest naprawdę dobra, przede wszystkim ze względu na krycie i trwałość!
    Zalety:
    • krycie,
    • trwałość,
    Wady:
    • eksponowanie suchych skórek.
  • 20 września 2019 o 11:51
    Mieszane uczucia
    Na wypielęgnowanej cerze wygląda nieźle. Krycie jest mocne, trwałość po przypudrowaniu - około 8 godzin bez poprawek. Schodki zaczynają się, gdy na twarzy pojawiają się jakieś niedoskonałości czy przesuszone miejsca - podkład wtedy dodatkowo je podkreśla. Lepiej używać go bez bazy - użyty na bazę lirene (na zmianę matującą i wyrównującą koloryt) za każdym razem wyglądał okropnie - był mocno widoczny, nie dało się go równomiernie rozprowadzić - jednym słowem koszmar! (Dodam że w przypadku bazy wyrównującej koloryt można winę zrzucić na bazę - jest kiepska, ale matująca z innymi podkładami sprawdza się wyśmienicie).
    Zalety:
    • Krycie
    • trwałość
    Wady:
    • nie sprawdza się na cerze z niedoskonałościami
    • nie lubi się z bazą
    lergie
    12 września 2019 o 21:56
    Typowy tani średniak
    Kupiłam go za zawrotną kwotę 0,99zł na ostatecznej wyprzedaży. Ostatnia sztuka koloru Jasnego. Nie spodziewałam się po nim cudów, ale że nigdy nie używałam podkładu Lirene, to w sumie czemu by nie spróbować. Nie ukrywam, że cena grała tutaj ważną przekonującą rolę ;) Jako bladzioch niestety stwierdzam, że nieco opalony jest ten jasny ;) Owszem, gdybym w lato się nieco postanowiła opalić, być może trafiłabym z kolorem. Także zaliczyłabym go do jasnych, ale z końca palety barw bladych. Jednak u mnie na żuchwie bardzo widać różnice w kolorze, na nosie, wokół, i na czole jeszcze jako tako się dało go rozpracować. Zatem na żuchwie wspomogłam się nieco korektorem. Krycie ma całkiem zacne, raczej mocne, ale nie na tyle aby wszystko zakryć. Przepięknie wygładził, być może przez to, że Lirene kojarzy mi się bardziej z pielęgnacją niż z makijażem, więc może ma dobry skład (albo taki, który to umożliwia). Całkiem nieźle utrzymał się na czole i policzkach, tylko z nosa całkiem zjechał już po 4h (dodam, że zwykle do testowania nowego podkładu nakładam sprawdzoną bazę i kończę sprawdzonym pudrem). Jestem pod wrażeniem, jak za taką cenę. Wykończenie raczej satynowe, choć dał się trochę zmatowić. Nie powchodził w zmarszczki. Nałożyłam jedną pompkę, i choć wylało się sporo to udało się całą porcję rozpracować, ponieważ z racji koloru musiałam trochę podziałać także na szyi. Konsystencja dosyć gęsta, kremowa, ale może dzięki temu naprawdę super wygładził cerę i nie podkreślił skórek. Jest też niestety nieco wyczuwalny, trochę ciężki, warto nałożyć cieniutką warstwę, a krycie budować tylko gdzie potrzeba.
    Zalety:
    • Krycie
    • Wygładzenie!!!
    • Konsystencja kremowa, ale dobrze pracowało się gąbką
    • Przyzwoita trwałość (poza nosem)
    • Opakowanie (tzw. airless)
    Wady:
    • Kolory nawet te jasne są zbyt ciemne (nie dla bladziocha)
    • Trochę do tego oksyduje
    • Nieco ciężki, wyczuwalny
    • Trochę sporo wyciska jedna pompka
    thirky
    24 stycznia 2019 o 21:34
    bardzo mocne krycie
    Podkład wzięłam gdy nie było mojego ulubionego City Matt z Lirene, którego używam od wielu lat. Myślałam że będą podobne, ale to jednak bardzo odmienne produkty. Ten podkład ma MEGA MOCNE krycie nawet gdy nałoży się go bardzo niewiele, przez co wygląda dość sztucznie i bardzo widać że coś jest na twarzy. Do tego po pewnym czasie się waży, ciemnieje. Używam go w sytuacjach naprawdę alarmowych gdy mojej cerze zdarzy się być w opłakanym stanie, no i ewentualnie na jakieś okazje typu egzamin ustny czy randka na mieście, która nie będzie trwała dłużej niż godzinę czy dwie :D
    Zalety:
    • bardzo bardzo mocne krycie, dobre na dni gdy cera się popsuje
    • opakowanie z pompką
    Wady:
    • waży się, ciemnieje
    • jest ciężki
    • nie wygląda naturalnie