Kosmetyki po opalaniu

Thermi R, Żel pielęgnacyjno - łagodzący

• 21 lipca 2021 o 9:48
    Bardzo niedoceniony produkt!
    Ależ to jest mało popularny produkt! Dziwię się, że taka cudowna tubeczka nie ma marketingu i popularności jak niektóre "kosmetyki" typu DX2. Akurat moja recenzja może być bardzo subiektywna, ale umówmy się-nie ma obiektywnych recenzji, a żel uratował mi skórę (prawie dosłownie), w wyjeździe w góry! Żelowa forma sprawia, że zawartość tubki łatwo się rozprowadza i aplikuje. Tubka jest wygodna z jakby porowatego materiału-myślałam, że przez to będzie zbierała brud, ale wcale tak nie jest. W działaniu przypomina znany i lubiany Panthenol i muszę kiedyś pokusić się o porównanie obu tych produktów, ponieważ moim zdaniem, może być jego całkiem niezłą konkurencją. Żel działa świetnie niemal natychmiast redukując pieczenie czy swędzenie w posmarowanym miejscu. Zostawia przyjemne uczucie chłodu i ukojenia. Dodatkowo jest wielozadaniowy-mój mężczyzna użył go jako krem na podrażnienia po goleniu i wg. niego sprawdził się wyśmienicie! Jedyne, najmniejsze, zastrzeżenie ma moja "ekologiczna" część mnie-skoro jest tubka, to czy to papierowe opakowanie jest dodatkowo potrzebne?
    Zalety:
    • Świetne działanie!
    • Łatwość w aplikacji
    • Wielozadaniowy
  • 1 lipca 2021 o 12:04
    Wielozadaniowy
    Polecila mi go aptekarka. I to bylo cudowne polecenie. Sprawdza sie na oparzenia i gdy zdarzy sie zaczerwienienie czy ukaszenie np komara. Ma fajna konsystencje takiego zelu. Szybko sie wchlania i nie zostawia sie po nim tlustych sladow. Czego nie lubie. Uzywa go tez moj maz jako krem po goleniu i bardzo poleca. Ale ma duzo wiecej zastosowan. Bardzo polecam
    Zalety:
    • Dzialanie
    • Wielozadaniowosc
    • Szybko sie wchlania
  • 22 sierpnia 2020 o 21:53
    Kosmetyk godny polecenia
    Idealnie sprawdza się na zmniejszenie uczucia przegrzania i pieczenia skóry często właśnie odczuwalnych przy podrażnieniach słonecznych i termicznych . Wspaniale chłodzi i nawilża skórę przynosząc ulgę a także łagodzi zaczerwienienia. Ma fajna żelowa konsystencję która szybko się wchłania i nie pozostawia lepkiej warstwy na skórze. Żel THERMI polecany jest także jako preparat pielegnacyjno-łagodzący przy podrażnieniach skóry po zabiegach dermatologicznych np. peelingi,mikrodermobrazje i zabiegach kosmetycznych np. depilacje, golenie . Produkt jest godny polecenia idealny dla całej rodziny !
    Zalety:
    • Właściwości
  • 12 czerwca 2017 o 12:30
    Polecam wszystkim - do twarzy i ciala
    Zel ten mam w swojej kosmetyczce od roku. Polecila mi go farmaceutka w aptece na skore zaczerwieniona po solarium. Produkt spelnil swoje zadanie takze jako zel po kapieli oraz srodek pielegnacyjno-lagodzacy przeciw odpieluchowym odparzeniom i w pielegnacji p-odlezynowej u mojej, juz s.p., obloznie chorej tesciowej. Polecam wszystkim.
    Zalety:
    • U mnie: Natychmiastowe ochlodzenie skory po aplikacji zelu, natychmiastowe nawilzenie, zanik rumienia juz po dwukrotnym zastosowaniu w ciagu 12 godzin, gladka dobrze nawilzona skora, bardzo szybka, prosta i przyjemna aplikacja zelu na twarz i cialo.
    • U tesciowej: Zanik zaczerwienien w okolicacg piet i kosci krzyzowej (poczatek odlezyn), zanik odparzen od "pampersow", przyjemne uczucie ulgi i chlodu, bardzo dobrze nawilzona skora.
    Wady:
    • Brak.

Zobacz także inne Kosmetyki po opalaniu