Samoopalacze do ciała

Avon Skin So Soft, Enhance & Glow,Glow Body Lotion Rozświetlający balsam do ciała 7 w 1 'Satynowy blask'

• 19 sierpnia 2022 o 10:11
    BALSAM OK
    Kolejny balsam firmy Avon ,który zagościł u mnie. Bardzo przydatny do opalonej i przesuszonej skóry. Efekt po nałożeniu : skóra rozświetlona ,gładka, nawilżona i z dnia na dzień jakby mocniej opalona ( tak jak opisuje producent ). Zapach przyjemny i delikatny. Balsam dostępny w dwóch kolorach - ja wybrałam medium i jestem zadowolona. Balsam szybko schodzi z ciała przy myciu i użyciu peelingu. Jedyny mankament jest taki że lekko brudzi ubrania , więc nie polecam do białych rzeczy.
    Zalety:
    • rozświetlenie
    • widoczne pogłębienie opalenizny
    Wady:
    • brudzi ubrania
  • 1 sierpnia 2020 o 20:11
    dobrze nawilża i wygładza, efekt brązujący raczej słaby a do tego duszący zapach
    Kupiłam ten balsam już dosyć dawno, skuszona wieloma obietnicami producenta. No niestety nie wszystkie obietnice zostały spełnione. Opakowanie balsamu to tubka, która jest zamykana na zatrzask. Zatrzask działa poprawnie. Pod światło widać ile jeszcze produktu zostało w środku. Balsam ma raczej rzadką konsystencję, dobrze się go rozprowadza i szybko się wchłania. Produkt nie zostawia lepkiej warstwy, ale zostawia za to intensywny zapach, który jest dla mnie nie przyjemny i duszący. Zapach wyczuwalny jest w trakcie aplikacji, ale zostaje też na skórze na dłużej. Co do działania to balsam dobrze nawilża skórę, sprawia że jest miękka i gładka w dotyku. Skóra zostaje też ładnie rozświetlona. Producent obiecuje efekt opalenizny. Jak dla mnie ten efekt jest raczej słaby. Nie dość, że opalenizna jest słaba to jej efekt znika już po pierwszym myciu. Balsam trzeba umiejętnie równomiernie rozprowadzać gdyż może zostawić smugi. Balsam jest bardzo wydajny. Na jedną aplikację wystarczy go niewiele. Jego cena jest przystępna, ale produkt nie zawsze jest dostępny w katalogu avon.
    • dobrze się rozprowadza
    • szybko się wchłania
    • nawilża skórę
    • skóra zostaje miękka i gładka
    • rozświetla skórę
    • wydajny
    Wady:
    • okropny zapach, który zostaje na skórze
    • słaby efekt opalenizny który znika zaraz po jej umyciu
    • może zostawiać smugi
  • 11 września 2019 o 15:38
    Mama Mia!
    Jeżeli chcesz mieć ciało w pięknych smugach, marzy ci się rola dalmatyńczyka lub występ w reklamie mleka łaciate to kup szybko ten balsam! Za jedyne kilkanaście złotych spełnienie marzeń gwarantowane! I śmierdzi.
    Zalety:
    • Nazwa i tubka.
    • kolor
    • smugi
    • efekt
    • ble
  • 11 września 2019 o 11:05
    Nie dla mnie
    Skuszona wieloma obietnicami producenta postanowiłam zakupić i prztestować balsam . Oto co zauważyłam; 1) Nie odpowiada mi zapach balsamu ,jakiś taki bardzo podobny do zapachu samoopalacza 2) Była lekka opalenizna a nogi mam zawsze najmniej opalone , było widać że nie jest to prawdziwa opalenizna w złym znaczeniu tego słowa dzięki plamom w niektórych bardziej suchych miejscach 3) u mnie obyło się bez zacieków ale trzeba był go naprawdę porządnie wmasować 4 ) Mimo wszystko gdzieniegdzie przebijała taka żółć ,gdzieniegdzie brąz - mimo moich wszelkich starań nie było równomiernego efektu Nie wiem może ja się nie znam może komuś się ten balsam przysłużył . Od razu zaznaczę że z samoopalaczami jestem na bakier ,odrzuca mnie choćby sam zapach i ich nie stosuję ,dlatego tutaj w myśl że miał być to balsam Rozświetlający i to 7 w 1 no nie . Nie użyję już ,Kolejny raz nie dam się nabrać i tyle. Nie mogę go polecić.
    Zalety:
    • Chyba tylko obietnice i opakowanie
    Wady:
    • Niestety wszystko
  • 14 sierpnia 2019 o 11:55
    Rozczarowałam się
    Balsam kupiłam, bo lista obietnic była spora, i liczyłam,że choć trochę się sprawdzą. Wyszło tak sobie. Balsam bardzo nieprzyjemnie pachnie, szybko się wchłania. Średnio nawilża skórę, nie wyrównuje kolorytu, nie daje efektu opalenizny,. nie wiem jak z ochroną przed słońcem. Na plus, że jest wydajny. U mnie się nie sprawdził, wolę kupić zwykły balsam nawilżający.
    • ładnie rozświetla
    Wady:
    • praktycznie nie nawilża
    • nie daje efektu opalenizny
    • brzydko pachnie