Samoopalacze do ciała

Avon Sun +, Magic Tan, Self - Tan Bronzing Mousse (Samoopalacz w musie z kompleksem ujędrniającym)

Nasi użytkownicy zostawili 33 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 16 czerwca 2020 o 8:50
    Niezły, ale krótkotrwały efekt.
    Samoopalacz jest dosyć przyjemny w użytkowaniu i daje nieźle efekty, ale ma sporo minusów, które sprawiają że drugi raz raczej go nie kupię. Konsystencja to zabarwiony mus, który jednak po nałożeniu na skórę staje się wodnisty i jak ktoś już zauważył, smarujemy ciało wodą. Zapach początkowo bardzo przyjemny, tropikalny, po około godzinie delikatnie przebija się woń charakterystyczna przy samoopalaczach. Mi to nie przeszkadza, bo jest to cecha którą trzeba zaakceptować przy tego typu preparatach. Rano po zmyciu wierzchniej warstwy opalenizna jest delikatnie brązowa, bez żadnych żółtych tonów. Smug i zacieków raczej nie ma jeśli nałożymy samoopalacz równomiernie. Zwykle nakładam samoopalacz dwa dni z rzędu, bo dopiero po drugim użyciu kolor nabiera wyrazistej brązowej barwy przy mojej dość śniadej cerze. Kolor jest ładny, brązowy, dość naturalny, ale w jaśniejszych partiach skóra nabiera nieco marchewkowy odcień. Wadą która sprawia, że mimo ogólnego zadowolenia nie kupię go ponownie jest niestety krótkotrwały efekt. Już po dwóch dniach po aplikacji kolor zaczyna schodzić i się wycierać i niestety brzydko schodzi. Na trzeci dzień mam już łaciatą skórę, nie wygląda to dobrze, trzeba zrobić peeling i nałożyć go znowu. Nie jest najgorszy, ale są lepsze.
    Zalety:
    • Ładny, naturalny odcień który można stopniować od delikatnego do mocnego.
    • Przyjemny, tropikalny zapach.
    • Łatwa aplikacja.
    • Wydajny.
    Wady:
    • Krótkotrwały efekt - kolor utrzymuje około 3 dni.
    • Nierównomiernie, brzydko schodzi.
    • Konsystencja musu po naniesieniu na skórę zmienia się w wodę.
    • W niektórych miejscach odcień może zbyt mocno wpadać w tony pomarańczowe.
    • Brudzi pościel i ubrania nawet kilka godzin po aplikacji.
  • 15 kwietnia 2020 o 11:17
    Nie jest perfekcyjny, ale daje rade - zależy od oczekiwań :)
    Nie mam dużego doświadczenia z samoopalaczami. Najczęściej moje próby kończyły się plamami itp. więc szybko z tego zrezygnowałam. Ten samoopalacz kupiłam kilka miesięcy temu ale poszedł "w zapomnienie" po paru aplikacjach. Teraz w ramach kwarantanny postanowiłam wypróbować go i zobaczyć jaki efekt da po kilku aplikacjach. Ciało przygotowałam odpowiednio - wykonałam peeling całego ciała, później nałożyłam balsam. Po wchłonięciu się balsamu - nałożyłam piankę - używając specjalnej rękawicy i wykonując koliste ruchy. Efekt był widoczny już po pierwszej aplikacji. Były drobne niedociągnięcia, ale nie widoczne aż tak dla osoby, która by się nie przyglądała zbytnio - w normalnej opaleniznie czasem tez mamy drobne nierówności w kolorycie. Po drugiej aplikacji efekt się praktycznie wyrównał, wygląda w miare naturalnie, chociaż wolałabym aby kolor był mniej wpadający w pomarańcz. W załączniku widać przed i po 2 aplikacjach + porównanie koloru twarzy do reszty ciała (na twarz nie aplikuje samoopalacza). Być może są lepsze samoopalacze, które dają idealny efekt bez najmniejszej smugi - ale ten produkt nie jest zły. Nie jest idealny, bo drobne nierówności kolorytu są widoczne, aczkolwiek wygląda to w miare ok. Nie rozumiem funkcji koloru pianki - która ma delikatny kolor, teorytycznie powinna nam pomagać abyśmy widzieli gdzie produkt jest nałożony a gdzie nie, ale po delikatnym rozprowadzeniu - kolor momentalnie znika (więc nie spełnia swojej funkcji).
    Zalety:
    • Szybki efekt,
    • Wygodna aplikacja i rozprowadzenie,
    • Wygodny aplikator/dozownik,
    • Opakowanie.
    Wady:
    • Drobne nierówności kolorytu,
    • Zapach skóry po samoopalaczu (ale po większości tak jest)
    Luana5
    9 lutego 2020 o 21:08
    Jestem zadowolona
    Samoopalacz zamknięty w pojemniku z dozownikiem. Ułatwia stosowanie. Lekka pianka szybko i z łatwością równomiernie rozprowadza się na skórze, dzięki czemu nie ma smug. Ma delikatny zapach. Ja stosuje na balsam nawilżający, więc trudno mi stwierdzic czy wysusza. Daje ładny brzoskwiniowy kolor. Długo się utrzymuje, więc nie używam go codziennie.
    Zalety:
    • Pojejemnik z dozownikiem
    • Konsyztencja lekkiej pianki
    • Nie zapycha
    • Nie uczula
    • Nie podraznia
    Wady:
    • Może barwić biizne
    Mikmal
    14 grudnia 2019 o 16:20
    Jak dla mnie produkt nieudany pod kazdym względem... Powrotu nie będzie absolutnie nigdy.
    Niezmiennie zostanę wierna mojemu ukochanemu samoopalaczowi z MOKOSH. A w przypadku Avon, Sun +, Magic Tan, Self - Tan Bronzing Mousse (Samoopalacz w musie z kompleksem ujędrniającym)Avon, Sun +, Magic Tan, Self - Tan Bronzing Mousse (Samoopalacz w musie z kompleksem ujędrniającym)- mam nauczkę. Skoro znalazłam swój ideał powinnam trwać w tym związku a nie szukać atrakcji... Brzmi jak brzmi jednak prawda niestety jest taka... :) Samoopalacz w musie od Avon kupiłam już dobre kilka miesięcy temu. O ile dobrze kojarzę wówczas w katalogu obowiązywała promocja- stwierdziłam a co mi tam z czystej ciekawości przetestuję. O ile dobrze kojarzę był to wydatek rzędu dwudziestu kilku złotych. Więc jak dla mnie kwota standardowa do zaakceptowania i przeżycia jak za takowy produkt. Ba nawet za dobry produkt jestem w stanie wydać większą kwotę, jednak jak za ten kosmetyk wartość jaką musiałam wydać uważam za zmarnowane pieniądze a cenę za przesadzoną i mocno wygórowaną... Niestety.. Jednak od początku kilka słów o opakowaniu. Standardowa tubka z zatyczką. Ogólnie w tym temacie nie mam zastrzeżeń. Sama forma podania produktu jak najbardziej mi odpowiada. Atomizer dobrze wydobywa produkt. Nie brak w nim ciśnienia. Pianka bez trudności po naciśnięciu wychodzi na zewnątrz. Konsystencja zbita o mocnym, perfumowanym zapachu. Przechodząc do najważniejszego czym jest efekt jaki uzyskuję na ciele. Samoopalacza używałam tylko i wyłącznie na ciało. Na twarz nigdy bym się nie odważyła... U mnie aplikacja odbyła sie maksymalnie trzy razy i to za każdym razem ze zmniejszeniem powierzchni na jaką aplikowałam mus... Mianowicie. Po uprzednio przeprowadzonym peelingu, oczyszczeniu ciała, nawilżeniu moim standardowym balsamem i odczekaniu aż wszystko się wchłonie aplikowałam mus. Co wazne po nałożeniu koniecznie trzeba dopilnować aby nie siadać, nie powodować mechanicznego starcia produktu z ciała. Więc u mnie szlafroczek i bieganie po domu. Standardowo. :) Nie było najmniejszej możliwości na starcie produktu z ciała... Efekt jaki uzyskałam dosłownie z każdym kolejnym razem przerażał. Mianowicie. Mus na mojej skórze dał dosłownie marchewkowy kolor, na domiar złego zauważyłam, ze przesuszał skórę i powodował u mnie reakcję alergiczną. Na udach, ramionach, pośladkach, brzuchu i plecach powstały swędzące place z dodatkiem małych gulek. Katastrofa. Po takiej reakcji byłam absolutnie pewna co spowodowało u mnie taką reakcję... Po pierwszym użyciu kojarzę, ze mus wywołał u mnie świąd na ciele, jednak zbagatelizowałam ten fakt, po drugim świąd i pieczenie zaś po trzecim doszły gule więc nie było szans na dalszą nieowocną współpracę... Podsumowując. Nogi moje wyglądały dosłownie marchewkowo. Nienaturalny odcień rudości idącej w kierunku nienaturalnego brązu. Jedynym pocieszeniem jest fakt, że opalenizna- o ile takowe słowo w przypadku tego kosmetyku jest poprawne raczej kolorowanie ciała zmywa się dość szybko ze skóry... W moim przypadku jedna dłuższa kąpiel i peeling i poradziłam sobie z produktem. Zmyłam , a raczej trochę zeskrobałam ją z ciała. Podsumowując u mnie produkt absolutnie się nie sprawdził. Nie polecam go w żadnym razie. Analizując skład pozostawia on również wiele do życzenia... Nigdy więcej. Dodam jeszcze, że nie zużyłam całego opakowania. W tubce spokojnie zostało produktu ponad połowa.
  • 28 listopada 2019 o 6:15
    Tandeta
    Nadaje sie do ciała ale nie do twarzy. Na twarzy ze względu na zgięcia, zmarszczki tworzy nierownomiera warstwe. Za tą niska cene nie ma się cudów spodziewać. Tworzy plamy, zacieki i farbuje jasne włoski. Nie polecam. Niezużytą połowę wylałam do WC.
    Zalety:
    • Nie wysusza, ma zapach charakterystyczny dla samoopalacza, nadaje kolor pomaranczowo - brązowy.
    Wady:
    • Zapach, kolor pomaranczowo brązowy.