Eveline Cosmetics Brazilian Body, Ujędrniający żel-balsam samoopalający to produkt, który zdobył moją pełną aprobatę. Zdecydowanie oceniłabym go na 5/5, biorąc pod uwagę jego skuteczność, łatwość aplikacji oraz przyjemne właściwości pielęgnacyjne.
Skuteczność samoopalania
Jako żel-balsam samoopalający, Eveline Brazilian Body okazał się bardzo skuteczny. Już po kilku aplikacjach zauważyłam naturalny, złocisty odcień opalenizny, który nie był ani zbyt pomarańczowy, ani sztuczny. Kolor opalenizny był równomierny, co zmniejszało ryzyko powstawania plam, które zdarzają się przy użyciu tańszych samoopalaczy. Co więcej, efekt utrzymywał się przez kilka dni, co dla mnie było dużym plusem, ponieważ nie musiałam codziennie powtarzać aplikacji.
Konsystencja i aplikacja
Żel-balsam miał lekką konsystencję, dzięki czemu łatwo się go rozprowadzało. Po nałożeniu szybko wchłaniał się w skórę, nie zostawiając tłustych śladów na ubraniach. Produkt dobrze się rozprowadzał, nie tworząc smug, co dla mnie było kluczowe przy stosowaniu samoopalaczy. Dodatkowo, nie trzeba było go używać w dużych ilościach, co sprawiło, że był dosyć wydajny.
Ujędrniające właściwości
To, co wyróżniało ten produkt, to także jego właściwości ujędrniające. Zawarte w formule składniki, takie jak kofeina i guarana, pomogły poprawić elastyczność skóry, sprawiając, że stawała się ona bardziej napięta i gładka. Dla mnie, oprócz efektu opalenizny, był to dodatkowy atut, który znacząco poprawił wygląd mojej skóry.
Aromat
Kolejnym plusem był zapach. Żel-balsam miał przyjemny, subtelny aromat, który nie był zbyt intensywny. Po aplikacji zapach utrzymywał się na skórze przez kilka godzin, ale nie był przytłaczający. Często samoopalacze mają charakterystyczny, niezbyt przyjemny zapach, który długo się utrzymuje, jednak w przypadku tego produktu nie musiałam się tym martwić.
Cena i dostępność
Cena Eveline Cosmetics Brazilian Body była bardzo przystępna, zwłaszcza biorąc pod uwagę jego wysoką jakość. Produkt jest łatwo dostępny w wielu drogeriach, co umożliwili szybki zakup, gdy tylko będzie taka potrzeba np. Przed wielkim wyjściem, wakacjami. Próbka ok 2 zł, pełnowymiarowy w granicach 14-20 zł a w promocji można go dorwać naprawdę tanio :)
Wydajność
Żel-balsam okazał się być bardzo wydajny. Wystarczyła niewielka ilość produktu, by pokryć większe obszary skóry, dzięki czemu jedno opakowanie starczyło mi na dość długo. To sprawiało, że produkt był opłacalny.
Zalety:
- Naturalny, złocisty odcień opalenizny bez smug i plam.
- Szybkie wchłanianie bez tłustego filmu.
- Ujędrniające i wygładzające działanie dzięki zawartości kofeiny i guarany.
- Przyjemny zapach, który nie był intensywny ani nieprzyjemny.
- Atrakcyjna cena.
- Łatwość aplikacji bez ryzyka zostawiania śladów na odzieży.
Wady:
- W przypadku bardzo wrażliwej skóry, zalecałabym przeprowadzenie próby uczuleniowej przed pełnym zastosowaniem, chociaż nie miałam z tym żadnych problemów.
Podsumowanie:
Eveline Cosmetics Brazilian Body, Ujędrniający żel-balsam samoopalający to produkt, który łączy kilka funkcji: samoopalanie, ujędrnianie skóry i pielęgnację. Jego zaletami były skuteczność, łatwość aplikacji, naturalny kolor opalenizny oraz przyjemny zapach. Dzięki rozsądnej cenie i wydajności, był to doskonały wybór, który spełnił moje oczekiwania.