Olejki do ciała

Avon Skin So Soft, Silky Moisture, Nourishing Dry Oil Body Spray Nawilżająco-odżywczy olejek do ciała w sprayu (nowa wersja)

• 13 lutego 2020 o 14:31
    Avon, Skin So Soft, Silky Moisture, Nourishing Dry Oil Body Spray
    Kupiłam ten produkt za namową koleżanki. Od razu na wstępie mogę zaznaczyć, że z wszystkich wymienionych zalet, które powinien spełniać, spełnia tylko jedną - nawilża, nadając skórze miękkość. Wyrównania kolorytu, zmniejszenia widoczności rozstępów, nadania skórze odżywionego wyglądu - nie zauważyłam. Spray jest w buteleczce z atomizerem o pojemnośći 150ml Ma bardzo mocny, ostry, alkoholowy zapach. Ja nie jestem w stanie uzywać go w zamkniętym pomieszczeniu, bo mnie za bardzo przydusza. Bardzo szybko się wchłania, zostawia na skórze delikatną warstwę, praktycznie niewyczuwalną. Jest to dobra opcja na wyjazdy, gdy nie ma czasu na nawilżanie się kremami. Jednak na dłuższą metę nie używałabym go. Zdecydowanie wolę kremy.
    Zalety:
    • nadaje skórze miękkość
    • nie nawilża
  • 23 sierpnia 2019 o 18:21
    Ohydny tłuścioch
    Sama raczej bym nie kupiła tego olejku, ale dostałam go na prezent, razem z innymi kosmetykami z Avonu. Już wcześniej miałam jeden balsam z serii Skin so soft i doskonale radził sobie z moją skórą, więc z olejkiem też wiązałam jakieś tam nadzieje. Wyszło jak wyszło. Cóż, każda marka musi mieć kilka takich bubli jak ten produkt, zdarza się. Jakoś go zmęczyłam, ale nie sprawiło mi to najmniejszej przyjemności. Pożegnałam się z nim z ulgą i raczej już odpuszczę sobie suche olejki w sprayu z Avonu. Chyba też trochę zraził mnie w ogóle do linii so sof. OPAKOWANIE Początkowo uznałam, że jest doskonałe. Wcześniej używałam olejków w szklanej buteleczce, więc podczas wakacji zostawiałam je w domu, a tutaj pojawia się plastik, mogę wpakować do walizki, i świetny atomizer. No właśnie, atomizer. Wydawał mi się zaletą, a po tygodniu już zaczął się zacinać. Może miałam felerny egzemplarz, ale czasem w ogóle rezygnowałam z użycia tego produktu, ponieważ nie mogłam wydostać olejku z buteleczki przez psujący się atomizer. Na plus przeźroczystość, od razu widać, ile produktu zostało. Drażniła mnie również odklejająca się naklejka. KONSYSTENCJA Liczyłam na ładny zapach, a tymczasem to takie alkoholowe coś. Od razu po spryskaniu skóry czuć głównie alkohol, później trochę olejek arganowy, ale zapach nie utrzymuje się zbyt długo. Dostajemy natomiast tłusciocha, którego skóra w większości nie przyjmuje. Jak coś ma działać, skoro porządna część produktu zostaje wtarta w piżamę, pościel? DZIAŁANIE Otóż to, bo gdyby robił cokolwiek, przymknęłabym oko na niedogodności przy stosowaniu. Rozstalibyśmy się w pokoju, że tak powiem. A tutaj nie wystarczyło, że aplikacja jest paskudna, to produkt nic nie robi. Absolutnie nie zauważyłam nawilżenia. Całkowicie też nie poradził sobie z moimi przesuszonymi kolanami i łokciami, więc musiałam dodatkowo nakładać jednak jakiś balsam. Odżywienie, zmiękczenie- nie stwierdzono. W żaden sposób też nie działa na rozstępy, nawet te świeże. W ocenie nie biorę pod uwagę świetnej wydajności, niestety, nie pomagała mi wykorzystać tego olejku, a nie znoszę marnowania kosmetyków, i całkiem dobrej ceny katalogowej, bo regularna odstrasza.
  • 22 lipca 2019 o 22:06
    Avon, Skin So Soft, Silky Moisture, olejek do ciała w sprayu
    Dla mnie był to produkt na leniwe dni kiedy nie chciało mi się wklepywać balsamu do ciała. Przyjemna aplikacja dzięki formie sprayu. Olejek ma ładny zapach jednak nie nadaje się do skóry suchej lub bardzo suchej, przy normalnej daję radę. Pozostawia na skórze warstwę olejku ale po lekkim rozsmarowaniu dłonią bardzo szybko się wchłania.Duży minus jest taki że przy końcu zawsze psuje mi się ta pompka i nie da się go wypsikać do końca trzeba odkręcać. Sam w sobie produkt przyjemny do stosowania od czasu do czasu.
  • 1 czerwca 2019 o 22:25
    tłuste okropieństwo
    olejek zakupiła moja Mama, zużyła połowę i odstawiła. nadmienię jednak, że to bardziej z lenistwa i nie wiem jaką opinię miała na jego temat ;) i wtedy właśnie ja go przejęłam, gdyż nie lubię, kiedy produkty się marnują. dałam mu kilka podejść i, niestety... jest STRASZNY. po pierwsze kompletnie nie nawilża, a wręcz mam wrażenie, że nawet wysusza skórę (czuć alkohol w składzie). po drugie - w ogóle się nie wchłania! naprawdę nie wiem co autor miał na myśli... pozostawia obrzydliwy, wszystkobrudzący, tłusty film. i tak na wiele godzin, więc koniecznie trzeba się wytrzeć. aplikacja produktu też jest średnia, atomizer brudzi wszystko naokoło. dramat. być może wypróbuję go jeszcze do opalania, ale nadziei raczej brak...
    Wady:
    • nie nawilża, wręcz wysusza;
    • tłusty, w ogóle niewchłaniający się produkt;
    • niewygodna aplikacja produktu, łatwo o zabrudzenie wszystkiego wkoło
  • 9 sierpnia 2018 o 13:00
    Średni produkt
    Raczej się nie polubimy. Formuła niby jest przyjemna, fajna aplikacja, ale z drugiej strony zapach od razu po aplikacji jest mocny, alkoholowy i odpychający. Potem to paruje i zostaje ten faktycznie ładny zapach.
    Zalety:
    • Fajna aplikacja.
    • Ładny zapach.
    • Nadaje trochę gładkości. Skóra jest przyjemniejsza w dotyku i ładnie się błyszczy.
    Wady:
    • Zapach po aplikacji, alkoholowy, mocny.
    • Specjalnie nie nawilża.