Olejki do ciała

Adil Sau Olejek Busajna

• 16 marca 2025 o 3:10
    Moje odkrycie roku 2024!
    Ten olejek to najlepszy kosmetyk jaki przetestowałam w tym roku. Jest rewelacyjny i jestem zaskoczona, że nie cieszy się dużą popularnością... :) Trafiłam na niego zupełnie przypadkiem, podczas zakupów na allegro. Skusił mnie opis produktu i świetne opinie na allegro, a że mierzę się z problemem suchej skóry dorzuciłam go do koszyka - tak na próbę. Produkt zapakowany jest w gustowną, szklaną buteleczkę z pipetą. Opis producenta kusi niebywałymi efektami i... Nie kłamie! :) Olejek ma lekko żółtawy kolor, ale nie pozostawia żadnych śladów na skórze. Martwiłam się zapachem, ale niepotrzebnie. Pachnie przyjemnie grejpfrutem, ale na szczęście soczystym i smacznym - nie "kiblowym" :D Co do efektów - jest po prostu genialny! Aż ciężko uwierzyć, że kosztuje tak niewiele, a działa takie cuda. Przyznaję że pojawiła się u mnie nawet myśl, ze kiedyś kobietki były zachwycone kosmetykami z radem i wiadomo jak to się skończyło... :D ale to tylko dlatego, że efekty są zachwycające, jest tani, nie jest popularny, a ja żadnych wad nie dostrzegam... Mam nadzieję że nigdy nie zniknie ♥️ Dobrze rozprowadza się na skórze i stosunkowo szybko wchłania. Używałam zarówno na włosy, ciało jak i twarz. We wszystkich tych opcja sprawdza się świetnie. W widoczny sposób nawilża, ujędrnia i nadaje skórze blasku. Po prostu automatycznie patrzę w lustro i czuję się zdrowsza i piękniejsza :D Ja widzę efekty właściwie juz po jednym użyciu na noc... ;) stosuję go tez do olejowania włosów na podklad z żelu aloesowego, na suche pięty na noc pod skarpetę i generalnie jak mam jakiś problem, to wierzę w ten olejek bezgranicznie i sekciarsko :D Nie sprawdził się do wsmarowywania w końcówki włosów - akurat w tym przypadku obciąża i nieestetycznie skleja kosmyki. :( Dodatkowo mój chłopak ma problemy ze skórą na twarzy. Skóra głównie w strefie T robi się czerwona i łuszczy, był z tym nawet u dermatologa, ale bez szczególnych efektów... z pewną obawą poleciłam mu pewnego razu nasmarować się tym olejkiem i też się zakochał. ;) Niestety - nie może się przekonać do regularnego stosowania (po prostu ten typ tak ma), dlatego gdy juz jest źle, stosuje go doraźnie; myje żelem resibo, wciera na noc na pokład z toniku nawilżającego. Rano budzi się jak młody bóg :D zaczerwienienie znika, skóra wyraźnie się goi, a twarz jest rozświetlona... Po prostu magia w płynie :D Tak wiem, że to wszystko brzmi jak science fiction i sekta dlatego i Wy przetestujcie i uwierzcie ze nikt mi nie placi za te peany :D
    Zalety:
    • Stosunek ceny do jakości, zapach, wydajność, wszechstronność, wygodne opakowanie
    Wady:
    • Można przyczepić się do dostępności nie widzialam go nigdzie poza internetem
  • 17 grudnia 2024 o 13:37
    Rewelacyjny!
    Jako posiadaczka bardzo suchej skóry, długo leczyłam trądzik, stąd zwracam uwagę na kosmetyki, które mają bardzo silne właściwości nawilżające , mają gęste konsystencje i są oleiste. Miałam okazje krótko testować serum omega od One Hundred 3,5,6,7,9 ale nie jest to na stałe na moją kieszeń, nawet z 15% upustem a pojemność jest mała 30ml zatem wystarcza mi to na necały miesiąc , a kosztuje 299 zł. Zobaczyłam reklamę na FB tego olejku i wspaniałe opinie, gdzie inni zachwalali produkt. Olejek także zawiera omegę m.in 3,6,9 a moja skóra bardzo dobrze na nią reaguje. Buteleczka jest w różnej pojemności, ja zakupiłam 100ml i właśnie zaczęłam drugą buteleczkę. Jestem zachwycona, po mimo dość lejącej konsystencji, olejek bardzo dobrze się wchłania, ma zapach cytrusowy i doskonale nawilża skórę. Bałam się jak moja twarz zareaguje, ale na ten moment z czystym sumieniem mogę polecić każdej kobiecie, która zmaga się z przesuszoną skórą , skłonną do zaburzonej bhl. Dzięki temu olejkowi zwiększa się wydajność stosowania innych kremów, co też jest ważne, za tę pojemność zapłaciłam niecała 50 zł, a produkt wystarcza mi nie na pół miesiąca , a na spokojny kwartał, gdyż nie nalewa się tego, jak wodę kolońską:D Bardzo miłe zaskoczenie. Zostało mi pół buteleczki z poprzedniego zamówienia, podarowałam go siostrze, żeby przetestowała i sprawdziła, czy olej będzie również jej służył, również jest zachwycona, akurat siostra stosuje na noc, rano cera jest nawilżona i promienna.
    Zalety:
    • Wydajność, zapach, działanie, zawartość omega, silne właściwości nawilżające i regenerujące, cena
  • 2 listopada 2024 o 7:38
    Ideał
    Zamówiłam przez internet zachęcona opiniami. Buteleczka z pipetką 100 ml - bardzo wygodna w używaniu. Zapach na początku wydał mi się zbyt intensywny, ale po kilku zastosowaniach przestałam to zauważać - jest cytrusowy i przyjemny. Stosuję na twarz, szyję, dekolt i czasem dłonie gdy są przesuszone. Nie potrafię bez niego żyć! Nie używam już kremu i innych kosmetyków. Wspaniale nawilża i najważniejsze nie obciąża cery. Stotuję go na noc oraz rano pod makijaż. Olejek wchłania się, nie powoduje świecenia.. mój ideał!
    • Nie obciąża
    • Cudownie nawilża
  • 30 lipca 2024 o 12:06
    Odkrycie Roku!
    Moja recenzja będzie długa bo olejek Busajna to produkt, któremu warto oddać należną cześć i chwałę oraz poświęcić więcej czasu na opisanie jego wspaniałości. Skromny to gość i (chyba?) mało znany, dlatego ja dokonam jego reklamy bo najwyższy to czas żeby wyszedł z cienia i zaczął zasłużenie błyszczeć :) A więc było to tak... Straciłam już dawno wiarę w olejki, ponieważ praktycznie wszystkie wysuszały mi twarz i były jednocześnie tłuste i nieprzyjemne w użytkowaniu. Używałam naprawdę wielu olejków droższych i tańszych w tym oczywiście zachwalany jako cud odmładzania olejek arganowy (nie rozumiem fenomenu), a także drogi (bo kosztujący ok 1000zł) olejek Sisley Black Rose- przy żadnym nie zostałam na dłużej. Olejek Busajna kupiłam i odkryłam dzięki Allegro, gdzie można znaleźć ponad 3000 niemal samych pozytywnych opinii na jego temat. Mam cerę dojrzałą (35+) więc nie ukrywam, że złapałam się też na opis aukcji olejku "skóra sucha rozciągnięta". Rozciągniętej może i nie mam ale ujędrnienie jak najbardziej byłoby mile widziane :) Mimo wszystko podchodziłam sceptycznie bo przez Hashimoto nawilżenie mojej skóry jest praktycznie niemożliwe. Bez większego entuzjazmu kupiłam. Olejek nie jest drogi (dałam 45zł za 100ml) i pierwsze co uderza po otwarciu to piękny zapach świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy. Zapach który roztacza niebywale podnosi komfort i przyjemność użytkowania. Wchłania się super bez uczucia lepkości. Dodaję go kilka kropli do balsamu do ciała i dwie kropelki do kremu na noc. Na szyję i dekolt kładę go solo. Efekty działania zauważyłam po kilku aplikacjach. Buzia zrobiła się promienna i nawilżona. Moje worki pod oczami jakby się zmniejszyły (po wszelkich olejkach były większe), skóra jest miękka, zrelaksowana, koloryt wyrównany i naprawdę czuję się taka zrewitalizowana jak patrzę na siebie w lustrze. Dostałam nawet komplement, że "jakoś tak lepiej ostatnio wyglądasz" co tylko mnie utwierdziło w przekonaniu, że nic sobie nie wmawiam ;-). Makijaż wygląda na mojej cerze dużo lepiej i nie błyszczę się już tak jak wcześniej a więc olejek ma też działanie regulujące cerę. Jeśli chodzi o ciało także sprawdził się genialnie. Nawet kilka kropli dodane do balsamu na noc wspaniale nawilżyło moją suchą i szorstką skórę i widać to gołym okiem. To samo na dekolcie a bardzo mi na nim zależało. Olejek nakładany solo na noc sprawił, że dekolt wygląda o niebo lepiej, jest mega nawilżony, lśniący, gładki, ujędrniony, po prostu apetyczny. Nie wiem tylko jak z działaniem przeciwzmarszczkowym ale wierzę, że takowe z czasem nastąpi a dzięki świetnemu nawilżeniu, działa prewencyjnie na pojawianie się nowych zmarszczek. Jakby jeszcze było mało plusów to olejek jest bardzo wydajny. Używam go już 3 tygodnie i zostało 2/3 buteleczki. Jestem naprawdę zachwycona tym olejkiem, on nie ma minusów i po żadnym kosmetyku nie widziałam takich rezultatów. Jakość vs cena wypada wręcz fenomenalnie. Mam nadzieję, że nigdy nie zniknie z rynku i że nie przejmie go żadna droga marka, która będzie sprzedawać 10 razy drożej. Ze swojej strony serdecznie polecam wypróbować i życzę co najmniej takich efektów jakie opisałam u siebie :)
    Zalety:
    • nawilża, odżywia, regeneruje, koi, zmiękcza, wygładza, rozświetla
    • wyrównuje koloryt
    • cudowny cytrusowy zapach
    • 100% naturalny skład- mieszanka naturalnych olejków
    • szybko się wchłania i nie klei
    • wydajny
    • tani
    Wady:
    • NIE POSIADA
  • 26 maja 2024 o 16:58
    W porządku, ale nie używałam do twarzy
    Olejek znalazłam przypadkiem na stronie internetowej i zachęcona pozytywnymi opiniami kupiłam. Jeśli chodzi o twarz, nie przepadam za olejkami, ponieważ bardzo natłuszczają moją cerę i czasami pojawiają się wypryski - tak też było w tym przypadku, więc odpuściłam... ale bardzo dobrze sprawdził mi się w połączeniu z balsamem do ciała (głównie nogi i pupa). Tam działa cuda! Naprawdę widać efekty, skóra po regularnych użyciach jest wyraźnie nawilżona i jędrna! Jak za tę cenę uważam, że naprawdę warto. Czekam do okresu wakacyjnego, gdy będę mogła sprawdzić jak zachowuje sie na skórze podczas opalania i po!
    Zalety:
    • przyjemny zapach
    • nawilża i ujędrnia (testowane na udach i pupie)
    Wady:
    • do twarzy w mojej opinii jest zbyt tłusty