Maseczki klasyczne

Pilaten White Clay Mask Biała maska oczyszczająca pory

• 27 lutego 2025 o 19:31
    Nie nie i jeszcze raz nie.
    Maseczka zamknięta jest w klasycznej saszetce. Ma ona bardzo gęstą konsystencję. Aplikacja nie jest prosta. W saszetce jest zdecydowanie za mało produktu. Skóra po bolesnym ściągnięciu maski i trudnym usunięciu resztek jest podrażniona. Maska słabo oczyszcza i wysusza skórę. Niska cena jest chyba jedynym plusem tego produktu.
  • 30 października 2024 o 16:01
    Nie wrócę do niej więcej.
    Maska ma bardzo gęstą, utrudniającą aplikację konsystencję. W saszetce jest mało produktu. Ściąganie tej maski jest bolesne i ciężko usuwa się pozostałości. Skóra po zastosowaniu jest zaczerwieniona, słabo oczyszczona, a o nawilżaniu można zapomnieć. Obietnice producenta nie zostały spełnione.
  • 6 lipca 2024 o 18:33
    Horror podczas zdejmowania, a efekty po zastosowaniu mizerne i ten chemiczny, odrażający zapach!
    Używa od:próbka
    Saszetkę kupiłam w markecie na wypróbowanie i szczerze nigdy wcześniej tak mocno się nie rozczarowałam. Schludna biała saszetka z czarnymi napisami z tyłu opakowania znajdziemy wszystkie niezbędne informacje dotyczące produktu min. opis produktu, skład, sposób użycia, adres producenta, pojemność oraz średni ostrożności. Saszetkę lepiej rozciąć nożyczkami, biała pasta z glinki dość sprawnie została nałożona na wybrane partie twarzy, mianowicie nos, brodę i policzki. Doczekałam wymagane 15-20 minut w wielkich mękach ponieważ zapach jest niemiłosiernie śmierdzący, typowy klej do tapet...coś okropnego...ciężko go znieść. Według producenta należy zdjąć maskę zaczynając od dolnych partii twarzy i tak też uczyniłam...odrywanie to kolejny dramat podczas stosowania produktu. Normalnie można zerwać płaty maseczki razem ze skórą, włoski usuwa bezapelacyjnie! Nigdy wcześniej inna maska nie wywołała takiego bólu głowy oraz braku działania, pory nadal zawalone...włoski za to usuwa rewelacyjnie. Odradzam i przestrzegam osoby o wrażliwej cerze oraz wrażliwe na zapachy!!!
    Elednor
    7 czerwca 2023 o 18:48
    Szału nie ma
    Biała maska peel-off dość znanej już marki Pilaten. Kiedyś miałam taką czarną, ale w saszetkach. Jeśli mam być szczera to nie oczyszczą magicznie Waszych porów, ale skóra po niej jest gładziutka w dotyku, zmatowiona i przede wszystkim oczyszczona z nadmiaru sebum. Maska dosyć mocno przykleja się do skóry i podczas jej zrywania usuwa niepotrzebny martwy naskórek a razem z nim niestety wyrywa też delikatne włoski na twarzy, co bywa dosyć bolesne. Ale jest to ból do wytrzymania, do którego możemy się z czasem przyzwyczaić na tyle, że nam szczególnie nie przeszkadza. Opakowanie i produkt: Maska w białym kolorze o mocno ciągnącej się konsystencji, zamknięta w tubie o gramaturze 75g. Maski jest dość dużo i spokojnie wystarczy ona na kilkanaście użyć. Jej zapach jest znośny jednakże zawsze kiedy ją nakładam wyczuwam tutaj delikatne nuty octu. Wydobycie produktu z tuby nie jest szczególnie trudne i nie wymaga od nas wielkiego wysiłku. Produkt nie pryska z tubki. Zamknięcie jest zakręcane na gwint. Aplikacja i działanie: Aplikacja sama w sobie jest bezproblemowa. Maskę można nakładać palcami jak i pędzlem. Po jej nałożeniu i w miarę równym rozprowadzeniu na twarzy, należy odczekać jakieś 10-15minut i zerwać ją z twarzy. Równomierne jej rozprowadzenie jest kluczowe podczas jej zastygania. Jeśli rozprowadzimy ją nierówno, może się zdarzyć, że maska nie zdąży zaschnąć na czas, a to z kolei wpływa na proces jej zrywania. Pomijając kwestie zastygania, skupmy się na jej zrywaniu. Maski nigdy nie udało mi się zerwać w jednym płacie, jednakże mi to osobiście nie przeszkadza. Ściągam ją w kliku kawałkach. Brzegi maseczki, na których jest jej mniej można spokojnie zrolować po uprzednim zmoczeniu ciepłą wodą. Jak już wspominałam wcześniej sam proces jej odrywania jest dosyć bolesny, ponieważ usuwa ona delikatne włoski (meszek) z naszej twarzy, ale jest to ból do którego można się przyzwyczaić z czasem. Skóra po zabiegu jest delikatnie zaczerwieniona od zrywania jej, jednakże po jakimś czasie ono schodzi. Skóra jest gładka i miękka w dotyku oraz dobrze oczyszczona z zanieczyszczeń i nadmiaru sebum. Dostępność i cena: Stacjonarnie często możemy ją zobaczyć w kilku sieciówkach, jednakże zazwyczaj dostępna jest tam w saszetkach, które kosztują ok 2zł za sztukę. Ja często je widywałam w Tesco (jak jeszcze istniało), ale możecie je znaleźć w drogerii Douglas. Internetowo znajdziecie ją zarówno w tubie jak i w formie saszetek w wielu drogeriach internetowych np. eZebra czy Makeup.pl, gdzie zapłacicie za tubkę ok. 17-20zł. Ja moją kupiłam na Allegro, gdzie zapłaciłam za nią 12,99zł. Myślę, że warto mieć ja pod ręką.
  • 14 maja 2023 o 21:05
    Bardziej depiluje niż oczyszcza
    Maseczkę otrzymałam w prezencie za zebrane punkty w jednej z drogerii internetowych. Dostałam taką małą saszetkę, aby wytestować. I szczerze gdybym kiedykolwiek się skusiła na jakieś pełnowymiarowe opakowanie to wówczas miałabym duży żal do siebie. Maska jest gęsta i biała, przypomina trochę taką pastę. Ciężko nakłada się ją na twarz, ja używam się głównie na czoło, brodę i płatki nosa, aby nie zrywać jej ze zbyt dużej powierzchni. To, co robi ta maska to głównie depilacja najmniejszych włosków z twarzy, gdzieniegdzie uda się wyciągnąć jakiegoś wągra, ale ogólnie bez rewelacji. W miarę szybko zasycha, nie trzeba czekać wieczności, ale cóż mi po tym, skoro działa tak, a nie inaczej? Jedna saszetka starczy mi na około 5 użyć w wybranych partiach twarzy. Mnie nie uczula, nie sprawiła mi żadnych kłopotów, jednak ja mam cerę tłustą, nie reaguję alergicznie praktycznie na nic, więc mogłam sobie pozwolić na szaleństwo z tym produktem.