Dezodoranty i antyperspiranty

Rexona Active Shield Fresh, Antyperspirant w sztyfcie dla kobiet

Rexona Antyperspirant w Sztyfcie Active Protection+ Fresh 40ml

kaskaw8
    12 września 2024 o 19:51
    Poza zapachem dużo nie oferuje
    Klasycznie... Oczekiwania kontra rzeczywistość. Średnio wyszło... Zapach bardzo ładny, świeży, odpowiadał mi w 100%. Oczekiwałam efektu, który będzie sprawiał, że będę czuła się pewnie w upalne dni. Niestety... Działanie słabe. Nie jestem zadowolona z tego antyperspirantu. Mimo że jest wydajny, to nie podobało mi się, że pozostawia na ubraniach ślady. Często miałam problem z dopraniem ciuchów. Już przy zakładaniu nierzadko zdarzało mi się pobrudzić koszulki, co doprowadzało mnie do irytacji. Nie tak wyobrażałam sobie używanie tego kosmetyku. Dodatkowo ochrona przeciw przykremu zapachowi prawie nie istnieje. Szkoda, bo oczekiwałam znacznie lepszej jakości od tej marki. Na minus także to, że antyperspirant niemiłosiernie się kruszy, a przy tym rozsypuje, brudzi podłogę, dywan i wszystko dookoła. Jestem na nie.
    Zalety:
    • Dostępność;
    • Zapach;
    • Wydajność.
    Wady:
    • Kruszy się;
    • Brudzi ciuchy;
    • Słaba ochrona.
  • 13 lipca 2021 o 12:14
    nieskuteczny
    Wiele sztyftów Rexona sprawdzało mi się świetnie. Chroniły przed potem i nieprzyjemnym zapachem nawet w gorące dni. Zdecydowałam się wypróbować kolejny i zawiodłam się. Po niedługim czasie używania zaczął mnie drażnić jego intensywny zapach kojarzący mi się z męskimi perfumami. No i kompletnie się nie sprawdzał w gorące dni jako antyperspirant- nie chronił przed nieprzyjemnym zapachem, było to bardzo niekomfortowe. Pachy wydawały się suche, ale przykry zapach był mocno wyczuwalny. W gorące dni wolałam używać innych antyperspirantów, które posiadam, głównie w sprayu. Czy używałam małą ilość czy dużą, nie dawał rady. Nie polecam
  • 25 marca 2020 o 10:30
    działa skutecznie
    Dezodorant w sztyfcie Rexona Motionsense Active Shield Fresh po przetestowaniu zapewnił mi długą i skuteczną ochronę przed potem i nieprzyjemnym zapachem. Ma ładny zapach , nie podrażnia skóry. Jest bardzo wydajny. Polecam
    Drogeria Natura
  • 25 marca 2020 o 9:43
    Dla mnie ok
    Antyperspirant spełnia swoją funkcję w 100%. Ma fajny, świeży zapach. Długo się utrzymuje. Polecam tak samo jak inne antyperspinaty w sztyfcie od rexony, ale dla ciekawych warto wypróbować nawet dla samego zapachu:)
  • 27 czerwca 2019 o 21:48
    Jest w porządku
    Lubię antyperspiranty w tej formie. Łatwe i przyjemne w użyciu. Rexonę miałam już wcześniej w różnych wydaniach, tą kupiłam z racji pod kątem zapachu i faktycznie, nie zawiodłam się - zapach jest tu świeży, taki proszkowy i niemalże sterylny, wiecie - zapach czystości. Ja lubię takie aromaty we wszystkim wokół mnie i na sobie też lubię, więc za zapach to wiedziałam, że będzie u mnie miał wysoką ocenę. Działanie antyperspiracyjne też jest na poziomie, ale umówmy się, ja nie mam problemu z poceniem żadnego prawie, także nie jestem super ekspertem. Zależy mi jednak na ochronie w razie czego, jeśli jednak bym z jakiegoś powodu się spociła konkretnego dnia, a poza tym używam antyperspiranty już od wielu lat, więc w jakiś sposób daje mi to psychiczny komfort, że jestem tym posmarowana i to mnie chroni. Także tak - zapach na plus, sama formuła jak już mówiłam na plus, bo ja lubię sztyfty. Ochrona, jakiej ja oczekuję (czyli raczej niewielka, aczkolwiek w gorące dni też się sprawdził) jest spełniona, więc nie mam tu niczego złego do zarzucenia. Jedyne, do czego się mogę przyczepić, to faktycznie - jak tu koleżanka poniżej wspomniała w swojej recenzji - sztyft ten zostawia ślady na ubraniach, ALE kurde dziewczyny - to nie jest spray bezbarwny, to jest sztyft, czyli jest bryłą złożoną z substancji, którą rozsmarowujemy pod pachą, więc nie ma bata, żeby coś z tego nie przeszło na ubrania. Każdy sztyft to robił i będzie robił, bo to jest sztyft, a nie aerozol albo żelkowa przezroczysta formuła. Update lipiec 2020: Niestety w gorące dni ten antyperpirant się nie sprawdza, jeśli jest mega gorąco i się spocę mocno to czuję od siebie nieprzyjemny zapach, także on nie chroni tak, jak powinien i już rozumiem, czemu ma niską ocenę. W zimie jest spoko, kiedy nie pocę się wcale, ale w gorące lato to nie polecam.